• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ασταμάτητος ο Razgatlioglu με 8 συνεχόμενες νίκες
Αγώνες 20/07/2024 - 21:17

Το #54 συνεχίζει το σερί νικών του το 2024 μετά από μια λαμπρή νίκη μπροστά από τους Danilo Petrucci και Andrea Iannone στο Most

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MOTUL FIM SUPERBIKE επέστρεψε για περαιτέρω δράση στο Autodrom Most, με τον Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) να κατακτά τη νίκη καθώς συνεχίζει να προσθέτει το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας. Το #54 θα μετέτρεπε την pole position στη 10η νίκη του στη σεζόν με την BMW.

 

Tissot Superpole:

Ο Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) κατέρριψε το ρεκόρ γύρου κατά τη διάρκεια της 15λεπτης περιόδου Superpole. Ο χρόνος του, 1'30.064, τον άφησε άνετα στην pole position για τέταρτη φορά αυτή τη σεζόν.

Η τρίτη πρώτη σειρά της σεζόν ήταν η ανταμοιβή του Andrea Iannone για μια υπέροχη προσπάθεια στη Superpole. Ο αναβάτης της Team GoEleven σημείωσε την καλύτερη επίδοση της σεζόν στη δεύτερη θέση.

Μια ποινή τριών θέσεων έριξε τον Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) στη δέκατη θέση για τον 1ο Αγώνα. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν πιο αργός κατά 0.953 δευτερόλεπτα από τον Razgatlioglu. Ο συναθλητής του, Nicolo Bulega, προκρίθηκε στην πρώτη σειρά του grid για πρώτη φορά το 2024

Τα κυριότερα σημεία του 1ου Αγώνα:

Ο Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) σημείωσε οκτώ συνεχόμενες νίκες αφού κυριάρχησε στον Αγώνα των 22 γύρων. Με διαφορά νίκης πάνω από πέντε δευτερόλεπτα ήταν μια άνετη επιτυχία για τον Τούρκο σταρ που τώρα οδηγεί το πρωτάθλημα με 56 βαθμούς από τον Bulega. Από τη δεύτερη σειρά του grid ο Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) τερμάτισε 2ος. Ο Ιταλός σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην καριέρα του στην κατηγορία Superbike και κατέκτησε το δεύτερο βάθρο της σεζόν.

Έχοντας επιλέξει το σκληρότερο μπροστινό ελαστικό, ο Iannone ολοκλήρωσε τις θέσεις του βάθρου. Ο Ιταλός έπεσε από τη 2η θέση στην 4η θέση, αλλά επέστρεψε στο βάθρο. Έχοντας ξεκινήσει από τη δεύτερη σειρά του grid o Bulega επέλεξε επίσης το σκληρότερο μπροστινό ελαστικό. Είχε έναν δύσκολο Aγώνα και τερμάτισε στην 6η θέση αλλά κράτησε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Έχοντας υποστεί ποινή στο grid, ο Bautista πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του Aγώνα στην 6η θέση πριν σημειώσει πρόοδο στους τελευταίους επτά γύρους. Πρώτα επέλεξε τον συναθλητή του τον Bulega στον 14ο γύρο και μετά τον Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) με τέσσερις γύρους να απομένουν.

 

1ος | Toprak Razgatlioglu | ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team

«Είμαι χαρούμενος. Κερδίσαμε ξανά και είχαμε έναν εκπληκτικό χρόνο γύρου στη διαδικασία Superpole. Πίεσα πολύ στον πρώτο γύρο και μετά βρήκα τον ρυθμό μου. Είχα πολύ καλό ρυθμό στον Αγώνα, αλλά στους τελευταίους πέντε γύρους το μπροστινό ελαστικό είχε φθορά, ειδικά στις αριστερές στροφές. Μετά από την περσυνή πτώση στη στροφή 2, είναι μια απίστευτη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου γιατί κάναμε απίστευτη δουλειά σήμερα! Έχουμε άλλους δύο Αγώνες αύριο και αυτοί είναι στο επίκεντρό μου τώρα».

2ος | Danilo Petrucci | Barni Spark Racing Team

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Είπα ότι θα μπορούσαμε να παλέψουμε για το βάθρο, αλλά όταν είσαι στον Αγώνα πρέπει να παλέψεις πολύ σκληρά για να φτάσεις σε αυτό το βάθρο. Στην αρχή, δυσκολευόμουν λίγο, αλλά μετά είδα ότι ο Nicolo και ο Andrea ήταν λίγο πιο αργοί στις στροφές και προσπάθησα να τους περάσω. Ο Andrea ήταν δύσκολος στη μάχη μέχρι το τέλος. Τον ξέρω πολύ καλά και στον τελευταίο γύρο είναι πάντα κάτι ξεχωριστό μαζί του! Προσπάθησα να κλείσω τις γραμμές μου σε αυτόν τον γύρο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι εδώ μετά το ατύχημα μου στο μοτοκρός και τώρα να είμαι ξανά στο βάθρο! Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν και θα προσπαθήσουμε ξανά αύριο»!

3ος | Andrea Iannone | Ομάδα GoEleven

«Είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα σήμερα γιατί ανακάμψαμε πολύ από χθες. Μετά τις ΕΔ1 ήμασταν πίσω στην κατάταξη στην 15η θέση. Η ομάδα μου πίστεψε σε εμένα και θέλω να την ευχαριστήσω που πίστευε ότι μπορούμε να πετύχουμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα σήμερα. Ήταν ένας πραγματικά δύσκολος Αγώνας γιατί η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλή. Με τον Danilo μπροστά, ήταν δύσκολη η κατάσταση με τη θερμοκρασία του ελαστικού μου και δεν ήταν εύκολο στα σημεία επιβράδυνσης στις στροφές. Ο Danilo οδήγησε πιο γρήγορα από εμένα σήμερα, ο Toprak ήταν απίστευτος αλλά δεν τα παράτησα και προσπάθησα για το καλύτερο. Θα προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο αύριο»!

 

Αποτελέσματα WorldSBK Tissot Superpole:

 

1. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) 1’30.064s

2. Andrea Iannone (Team GoEleven) +0.665s

3. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +0.694s

4. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) +0.793s

5. Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) +0.825s

6. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) +0.933s

 

 

Αποτελέσματα του 1ου Αγώνα WorldSBK:

 

1. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team)

2. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) +5.740s

3. Andrea Iannone (Team GoEleven) +5.881s

4. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) +9.217s

5. Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) +11.622s

6. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) +13.841s

 

Ταχύτερος γύρος: Toprak Razgatlioglu, BMW - 1'31.540s

 

Βαθμολογία Πρωταθλήματος:

 

1. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) 266 βαθμοί

2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) 210 βαθμοί

3. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) 199 βαθμοί

 

 

Τα πλήρη αποτελέσματα στους παρακάτω πίνακες:

« Προηγούμενο άρθρο

O Toprak ξεκινάει το Σαββατοκύριακο στην Τσεχία με κορυφαία φόρμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα