• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Carrasco γιορτάζει την πρώτη της νίκη στο WorldWCR
Αγώνες 13/07/2024 - 19:33

Η Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team) πέτυχε τη νίκη στον 1ο Αγώνα στο Donington Park, περνώντας τη γραμμή τερματισμού μισό δευτερόλεπτο μπροστά από την πλησιέστερη αντίπαλό της μετά από μια μεγάλη μάχη.

Ο πρώτος Αγώνας WorldWCR του Σαββατοκύριακου στο Donington Park είδε την Carrasco να παλεύει με τις επίσης Ισπανίδες Maria Herrera (Klint Forward Factory Team), Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) και Beatriz Neila (Ampito / Pata Prometeon Yamaha), ενώ λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο χώρισε την τετράδα από την Ισπανία καθώς πάλευαν με νύχια και με δόντια για τις θέσεις του βάθρου, με την Neila και την Sanchez να ανεβαίνουν τελικά με την Carrasco στο βάθρο, ένα κλάσμα του δευτερολέπτου μπροστά από την σημερινή επικεφαλής του πρωταθλήματος Herrera. Κατά τη διάρκεια του Αγώνα των 12 γύρων, οι τέσσερις πρωτοπόρες σημείωσαν έναν εντυπωσιακό ρυθμό, με τη Neila να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο, 1'39.593, στον 11o γύρο. Επομένως, η Beatriz θα ξεκινήσει από την pole για τον 2ο Αγώνα της Κυριακής.

Ο 5ος γύρος έφερε μία πτώση για την Emily Bondi (YART Zelos Black Knights Team). Η Γαλλίδα αναβάτρια μπόρεσε να ξαναμπεί στον Αγώνα και να τον ολοκληρώσει, αν και στο πίσω μέρος. Η Βρετανίδα Alyssia Whitmore (Sekhmet Motorcycle Racing Team) είχε επίσης μία πτώση και κρίθηκε ακατάλληλη να συνεχίσει, αφού υπέστη θλάση στον αριστερό καρπό.

Ένα ατύχημα στον τελευταίο γύρο για την Αμερικανίδα Mallori Dobbs (Sekhmet Motorcycle Racing Team) στη στροφή 12 είδε τη συναθλήτρια Lucy Michel (TSL-Racing) να τιμωρείται με ποινή 3 δευτερολέπτων για απρόσεκτη οδήγηση

 

Βαθμολογία Πρωταθλήματος:

Η Herrera συνεχίζει να είναι επικεφαλής στη γενική κατάταξη του WorldWCR με 63 βαθμούς

Η Carrasco και η Sanchez παραμένουν κοντά στην Herrera, με 61 και 52 βαθμούς αντίστοιχα

 

Βασικά σημεία:

Pole position: Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team) – 1’40.581

Νικήτρια του 1ου Αγώνα: Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team)

 

Ταχύτερος γύρος Αγώνα: Beatriz Neila (Ampito / Pata Prometeon Yamaha) - 1’39.593

 

1η θέση | Ana Carrasco | Evan Bros Racing Yamaha Team

«Ήταν δύσκολο γιατί δεν περίμενα ότι μπροστά θα ήταν τόσο μεγάλο το γκρουπ, καθώς μερικές από τις αναβάτριες έκαναν ένα αρκετά μεγάλο βήμα μεταξύ του χθες και του σήμερα. Αλλά ήμουν σίγουρη καθώς ο Αγώνας ξεκινούσε. Το slipstream ήταν σημαντικό, ειδικά σήμερα με τον άνεμο αντίθετα στην πίσω ευθεία, αλλά προσπάθησα να παραμείνω ήρεμη και να διατηρήσω δυνατό ρυθμό. Στον τελευταίο γύρο αποφάσισα να κάνω την κίνησή μου για να αποφύγω να εμπλακώ σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση στις τελευταίες στροφές. Η στρατηγική μου απέδωσε και ίσως περίμενα να προσπαθήσουν να με περάσουν στις τελευταίες στροφές, αλλά αισθάνομαι ότι πέρασε πολύς καιρός από τότε που κέρδισα τον τελευταίο μου Αγώνα, οπότε είμαι πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα. Και θα κάνω ό,τι μπορώ για να το ξανακάνω αύριο, αλλά θα είναι πιο δύσκολο γιατί όλες βελτιώνονται σε κάθε Αγώνα. Πρέπει επίσης να δούμε αν ο καιρός θα παραμείνει με στεγνές συνθήκες. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να κάνουμε άλλο ένα βήμα ούτως ή άλλως και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

2η θέση | Beatriz Neila | Ampito / Pata Prometeon Yamaha

«Ο Αγώνας πήγε πολύ καλά. Ήμασταν όλες δυνατές από την αρχή μέχρι το τέλος και μπόρεσα να σημειώσω τον ταχύτερο χρόνο γύρου ακριβώς στο τέλος, στον 11ο γύρο. Πριν από τον Αγώνα, δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να αγωνιστώ έτσι για να είμαι ειλικρινής γιατί σήμερα το πρωί είχα μερικά προβλήματα με το πίσω μέρος. Αλλά κάναμε μια αλλαγή στη μοτοσυκλέτα και αυτό λειτούργησε πραγματικά. Είμαι πολύ ευχαριστημένη με το πρώτο μου βάθρο και θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα για όλη τη βοήθεια και την υποστήριξή τους. Αύριο, περιμένω έναν παρόμοιο Αγώνα και θα κάνω ό,τι μπορώ για να σημειώσω άλλο ένα αποτέλεσμα στην πρώτη τριάδα».

3η θέση | Sara Sanchez | 511 Terra&Vita Racing Team

«Ήταν δύσκολο στην αρχή και σκέφτηκα ότι οι άλλες είχαν ίσως λίγο περισσότερο ρυθμό από εμάς, αλλά τελικά μπορέσαμε να πολεμήσουμε μπροστά. Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος του Αγώνα στην 3η θέση και μετά η Neila πέρασε δίπλα μου, και συνειδητοποίησα ότι ήμουν 4η με την Ponziani όχι πολύ πίσω. Δεν ήθελα να χάσω το βάθρο, οπότε αντέδρασα στον τελευταίο γύρο και ανέβηκα στη 2η θέση προτού η Neila επιστρέψει ξανά μπροστά και τελικά πέρασα τη γραμμή τερματισμού 3η. Ήταν ένας υπέροχος Αγώνας ούτως ή άλλως και είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα, ενώ το σημαντικό είναι ότι έχουμε συγκεντρώσει καλούς βαθμούς. Νομίζω ότι ο 2ος Αγώνας θα γίνει με τον ίδιο τρόπο, με μια ομάδα τεσσάρων ή πέντε από εμάς να παλεύουμε για τις τρεις πρώτες θέσεις. Ανυπομονώ να επιστρέψω εκεί ξανά αύριο».

 

Αποτελέσματα 1ου Αγώνα WorldWCR:

 

1. Ana Carrasco (Evan Bros. Racing Yamaha Team)

2. Beatriz Neila (Ampito / Pata Prometeon Yamaha) +0.511s

3. Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) +0.726s

4. Maria Herrera (Klint Forward Factory Team) +0.890s

5. Roberta Ponziani ( Yamaha Motoxracing WCR Team) +3.476s

6. Ran Yochay (511 Terra&Vita Racing Team) +23.621s

Ταχύτερος γύρος: Beatriz Neila, 1'39.593s

 

Βαθμολογία Πρωταθλήματος:

1. Maria Herrera (Klint Forward Factory Team) 63 βαθμοί

2. Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team) 61 βαθμοί

3. Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) 52 βαθμοί

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στους παρακάτω πίνακες:

Επόμενο άρθρο »

Ο Razgatlioğlu είναι ασυναγώνιστος στον 1ο Αγώνα με στάνταρ ελαστικό SC0

« Προηγούμενο άρθρο

Το Γερμανικό GP σε αριθμούς!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα