• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ένα από αυτά τα νέα μοντέλα της Ola Electric έρχεται σύντομα
Νέα Αγοράς 09/07/2024 - 15:03

Τουλάχιστον μία από τις νέες ιδέες σχεδιασμού ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας EV της Ola Electric αναμένεται να γίνει πραγματικότητα το 2025.

Η βιομηχανία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Ola Electric, παρά το γεγονός ότι δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην Ινδική αγορά προς το παρόν, είναι μία startup εταιρία που έχει κερδίσει την παγκόσμια προσοχή με το εξαιρετικά προσιτό, πλήρης τεχνολογικά εξοπλισμένο σκούτερ της, το S1.

Το σκούτερ της Ola Electric S1 διαθέτει αρκετή τεχνολογία.

Αλλά από την αρχή, ήταν ξεκάθαρο ότι η Ola Electric είχε μεγάλα σχέδια για τον χώρο των EV. Και τώρα, αυτές οι φιλοδοξίες φαίνεται να γίνονται πραγματικότητα. Τα σχέδιά της να εισέλθει στον χώρο των μοτοσικλετών EV, γίνονται πραγματικότητα καθώς θα κυκλοφορήσει την πρώτη της ηλεκτρική μοτοσυκλέτα το 2025.

Η Ola Electric αποκάλυψε κάποιες ιδέες για να μας εντυπωσιάσει με τον εξωτερικό σχεδιασμό, ενώ ταυτόχρονα είναι γνωστό ότι η τεχνολογία της θα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο σε αυτές τις μοτοσυκλέτες. Συνολικά τέσσερα πρωτότυπα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί, αλλά για το ποιο θα πρωτοπαρουσιαστεί υπάρχει ακόμα άκρα μυστικότητα.

Οι τέσσερις μοτοσυκλέτες αποτελούνται από τα διαφορετικά μοντέλα Adventure, Cruiser, Roadster και Diamondhead, με τα πρώτα τρία να έχουν σχεδόν αυτονόητα ονόματα κατηγοριών. Το τελευταίο, μία καινούργια κατηγορία ή απλά ένα όνομα "Diamondhead", φαίνεται να είναι το πιο τραβηγμένο μέχρι στιγμής, καθώς μοιάζει με μια φουτουριστική μοτοσυκλέτα που αλλάζει σχήμα, βγαλμένη απευθείας από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Και έτσι οι πιθανότητες είναι ότι θα δούμε τα πρώτα τρία μοντέλα πολύ πριν δούμε την μοτοσυκλέτα Diamondhead, ή θα είναι πραγματικά αυτό το μοντέλο που θα ταράξει τα νερά, κάτι που θα συμβεί αν είναι έτοιμη η μοτοσυκλέτα για την παραγωγή της και τα επόμενα μοντέλα θα ακολουθήσουν γρήγορα πίσω από το μεγάλο ενδιαφέρον που θα προκληθεί.

Diamondhead

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η Ola Electric έχει ανοίξει κρατήσεις και για τα τέσσερα μοντέλα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της. Ακόμη καλύτερα, η εταιρεία έχει δημιουργήσει πρωτότυπα σε φυσικό μέγεθος και των τεσσάρων μοτοσυκλετών συμπεριλαμβανομένης της Diamondhead.

Ακριβώς όπως το σκούτερ S1, τα πρωτότυπα EV της Ola χρησιμοποιούν καθαρό στυλ με πολλές μινιμαλιστικές γραμμές, ουδέτερα χρώματα δύο τόνων και όχι πολύ έντονα χρώματα τα οποία μπορούν να παρουσιαστούν στην συνέχεια για να ανανεώσουν περισσότερο τη γκάμα των μοντέλων.

Αρκεί να πούμε ότι εάν και όταν αυτές οι μοτοσυκλέτες λανσαριστούν, σίγουρα θα είναι πρωτοπόρες στην κατηγορία τους. Οι πρωτότυπες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες δεν κοστίζουν τόσο πολύ στις μέρες μας. Ωστόσο, η Ola έχει αποδείξει ότι θέλει σοβαρά να είναι ηγέτης στην αγορά των ηλεκτρικών δίτροχων. Στην πραγματικότητα, μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, η εταιρεία έχει κατακτήσει το επιβλητικό 49% της αγοράς ηλεκτρικών σκούτερ στην Ινδία.

Ένα τεράστιο κομμάτι των καινοτομιών σε οχήματα EV που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια προέρχονται από ασιατικές χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα. Η Ola Electric είναι μόνο μία από τις εκατοντάδες νέες νεοσύστατες εταιρείες ηλεκτροκίνητων οχημάτων που επιδιώκουν να γίνουν μεγάλες στην παγκόσμια αγορά. Σε αντίθεση με την παραδοσιακή αγορά μοτοσυκλετών, η οποία πρωτοστάτησε από τα μεγάλα ονόματα της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ και της Ευρώπης, φαίνεται ότι οι Ινδικές εταιρείες έχουν μεγάλο μερίδιο στην αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών μοτοσυκλετών.

Επόμενο άρθρο »

YAMAHA NEO’S Dual Battery στα 1.968€ με επιδότηση

« Προηγούμενο άρθρο

QJMOTOR TEST RIDE TOUR 2024 – ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα