• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι ιδιοκτήτες R1M στην πίστα με τον Valentino Rossi
Μία μοναδική εκδήλωση Yamaha Racing Experience για το 2024
Νέα 06/07/2024 - 23:47

Το 2024 είδε την εκδήλωση Yamaha Racing Experience (YRE) να ανεβαίνει σε νέα ύψη καθώς οι ιδιοκτήτες R1M βρέθηκαν στην πίστα για δύο ημέρες με τη Yamaha Racing, συμπεριλαμβανομένου του εννέα φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Grand Prix Valentino Rossi.

Πραγματοποιήθηκε στο εμβληματικό Circuito de Jerez Angel Nieto, στην Ισπανία και το 2024 YRE αποδείχθηκε μια καθαρά αξέχαστη εμπειρία για πάνω από 100 ιδιοκτήτες R1M, R1 GYTR PRO 25th Anniversary και εκλεκτούς πελάτες των καταστημάτων GYTR PRO με R1 υψηλών προδιαγραφών, οι οποίοι ήταν σε θέση για να μοιραστούν την πίστα με τον "The Doctor" και άλλα αστέρια της Yamaha Racing.

Οι αναβάτες WorldSBK της Yamaha ήταν επίσης παρόντες, μεταξύ των οποίων ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jonathan Rea και ο συναθλητής του στην Pata Prometeon Yamaha Andrea Locatelli, καθώς και οι Dominique Aegerter, Bradley Ray και Philipp Oettl, και οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Endurance, Niccolò Canepa, Marvin Fritz και ο Robin Mulhauser.

Οι ιδιοκτήτες της Yamaha, οι οποίοι ταξίδεψαν στη Χερέθ από όλη την Ευρώπη, απόλαυσαν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πηγαίνοντας στην πίστα για να απολαύσουν τη μοτοσυκλέτα τους με τον απίθανο ήλιο της Ανδαλουσίας.

Η εκδήλωση είχε πολλές ιστορικές στιγμές, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων πελατών R1 GYTR PRO 25th Anniversary που έβαλαν για πρώτη φορά στην πίστα τις νέες τους μοτοσυκλέτες εμπνευσμένες από το WorldSBK. Οι ίδιοι οι μηχανικοί της Yamaha Motor Europe Motorsport Research & Development που σχεδίασαν και κατασκεύασαν τις μοτοσυκλέτες ήταν επίσης έτοιμοι για τεχνικές συμβουλές και υποστήριξη.

Μία εκδήλωση δωρεάν για τους ιδιοκτήτες 2024 R1M και R1 GYTR PRO 25th Anniversary, με τη συναρπαστική αγωνιστική εμπειρία που έφερε τους πελάτες στην καρδιά της αγωνιστικής δραστηριότητας της Yamaha, με αναβάτες, συμπεριλαμβανομένου του Rossi, έτοιμοι για “selfies” και αυτόγραφα σε όλη την εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένου ενός αποκλειστικού δείπνου πελατών το βράδυ της Τετάρτης στο εκπληκτικό οινοποιείο Tio Pepe.

Ο Rossi οδήγησε την εντυπωσιακή και μοναδική R1 GYTR PRO, την οποία του παρουσίασε η Yamaha Motor Europe όταν αποσύρθηκε από το MotoGP το 2021, ενώ τα αστέρια του WorldSBK ολοκλήρωσαν γύρους επίδειξης με τις R1 προδιαγραφών WorldSBK με stand-up σούζες και υψηλής ταχύτητας συγκινήσεις.

Η παρουσία του Yamaha Racing Heritage Club αποτέλεσε παράδειγμα του αγωνιστικού DNA της Yamaha, με τους παρευρισκόμενους να απολαμβάνουν ένα θέαμα που συμβαίνει μια φορά στη ζωή, καθώς μερικά από τα αστέρια των κορυφαίων κατηγοριών ήταν στην πίστα με μερικές από τις πιο εμβληματικές μοτοσυκλέτες αγώνων από το παρελθόν της Yamaha.

Ο Valentino Rossi είχε την ευκαιρία να οδηγήσει τη YZR500 του 1986 που κέρδισε το πρωτάθλημα ο Eddie Lawson – την πρώτη φορά που οδήγησε μια μοτοσυκλέτα 500cc GP από τότε που το MotoGP πέρασε στην εποχή των τετράχρονων το 2002. Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Grand Prix Luca Cadalora βρέθηκε με τον Rossi στην πίστα με τη YZR250 του 1990. Άλλες μοτοσυκλέτες που υπήρχαν στην πίστα ήταν τρείς TZ750 και δύο εκπληκτικά αντίγραφα της 2001 YZR500 0WL9 – την τελευταία της εποχής των 500cc που οδηγήθηκαν στην πίστα από τους Jonathan Rea, Andrea Locatelli και Niccolò Canepa καθώς και από τους ιδιοκτήτες τους.

 

«Δεν έχω πάει ποτέ σε μια τέτοια εκδήλωση σε όλη μου τη ζωή», σχολίασε ο αναβάτης της Pata Prometeon Yamaha, Jonathan Rea. «Η όλη εκδήλωση, από την αρχή μέχρι το τέλος, προσφέρει φοβερές ευκαιρίες για όλους εδώ. Ακόμα και για μένα ως αναβάτη, το να είμαι σε πίστα με τον Valentino ήταν μια απίστευτη εμπειρία! Οι ιδιοκτήτες των R1M ήταν φανταστικοί και ελπίζω να πέρασαν όλοι τόσο καλά όσο εγώ!»

«Αυτή είναι σίγουρα η καλύτερη αγωνιστική εμπειρία Yamaha που έχω πάει», πρόσθεσε ο συναθλητής του Rea, Locatelli. «Πού αλλού μπορείτε να έχετε μια τέτοια εμπειρία; Είναι απίθανο να είσαι με όλους στην πίστα και μέχρι το δείπνο, από τις συναντήσεις και τις γνωριμίες, η όλη εκδήλωση προσφέρει στους ανθρώπους μια εξαιρετική εμπειρία από την αρχή μέχρι το τέλος».

 

Η εκδήλωση YRE είναι μοναδική. Συγκεντρώνει τους ιδιοκτήτες R1M και τους επαγγελματίες αναβάτες της Yamaha, οι οποίοι, παράλληλα με την επιτυχία του παγκόσμιου πρωταθλήματος, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη μιας μεγάλης γκάμας εξαρτημάτων βελτίωσης των επιδόσεων GYTR για την R1. Μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου καταστημάτων GYTR PRO, η Yamaha παραμένει προσηλωμένη στην υποστήριξη πελατών που αγωνίζονται με το κορυφαίο μοντέλο Supersport της Yamaha ή το χρησιμοποιούν ως το απόλυτο εργαλείο πίστας.

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring: MotoGP Δεύτερες Ελεύθερες Δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα