• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Lewis Hamilton θέλει το MotoGP μαζί με την F1
Νέα 03/06/2024 - 16:19

Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν είναι ξένος στο MotoGP. Έχει γίνει πολύς λόγος από τότε που η Liberty Media, οι άνθρωποι που κατέχουν τη Formula 1, αγόρασαν το MotoGP από τη Dorna νωρίτερα φέτος. Ερωτήματα έχουν στροβιλιστεί γύρω από τις τιμές των εισιτηρίων, τις αλλαγές τεχνικών κανονισμών, τις αλλαγές προσωπικού, πρόσθετες ομάδες και αν υπάρχει η πιθανότητα να διασταυρωθούν μεταξύ τους οι δύο κορυφαίες κατηγορίες.

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα στο μυαλό όλων, ωστόσο, είναι το τελευταίο, δηλαδή αν θα υπήρχε ένα Σαββατοκύριακο διπλού Αγώνα που οι θεατές θα βλέπουν Formula 1 και MotoGP μαζί; Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει τίποτα επίσημο από τη Liberty Media για το θέμα, αλλά καθώς οι δύο κατηγορίες αγωνίζονται σε λίγες ίδιες πίστες, δεν είναι εκτός του πεδίου των δυνατοτήτων.

Καμία επίσημη δήλωση, ωστόσο, δεν εμπόδισε το μεγαλύτερο αστέρι της Formula 1, Lewis Hamilton, να μιλήσει για την πιθανότητα να αγωνιστούν δίπλα-δίπλα κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου. Και δεδομένης της προηγούμενης εμπειρίας του Lewis Hamilton με τον Valentino Rossi, μπορείτε να μαντέψετε πού τάσσεται στο θέμα.

«Είναι συναρπαστικό [να βλέπεις την Liberty Media να αποκτά το MotoGP] γιατί αγαπώ το MotoGP. Θα ήταν επικό αν μπορούσαμε να τους έχουμε το ίδιο Σαββατοκύριακο», είπε ο Hamilton στο Motorsport. Ο σούπερ σταρ της F1 πρόσθεσε, αστειευόμενος: «Ίσως θα μπορούσα να κάνω έναν Αγώνα στο MotoGP και να αγωνιστώ με ένα μονοθέσιο της Formula 1 το ίδιο Σαββατοκύριακο. Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι πιθανότατα θα ήταν «αδύνατο».

Ο Lewis Hamilton είναι υπέρ στο να γίνουν Αγώνες τόσο στη Formula 1 όσο και στο MotoGP το ίδιο Σαββατοκύριακο. Θα μπορούσε να κάνει επίσης έναν γύρο με μια μοτοσυκλέτα MotoGP! Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο Hamilton αντάλλαξε με τον Valentino Rossi το μονοθέσιο της F1 για να οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα του MotoGP κατά τη διάρκεια των τελευταίων αγωνιστικών του ετών. Και οι δυο τους δεν ήταν τρομεροί ο ένας στα αθλήματα του άλλου, με μια υπεροχή του Rossi ο οποίος είναι μέσα στους αγώνες αυτοκινήτου πλέον και μάλιστα με πολύ καλή απόδοση, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορούν να κάνουν δύο από τους πιο εκλεκτούς αθλητές στον πλανήτη. Υπήρχαν ακόμη και φήμες ότι ο Rossi ήθελε μια θέση στην F1 μετά την αποχώρησή του.

Οι δύο κατηγορίες μοιράζονται μερικές πίστες και μία που θα είχε περισσότερο νόημα να διεξαχθεί διπλός Αγώνας θα ήταν το Circuit of the Americas στο Ώστιν του Τέξας. Επί του παρόντος οι Αγώνες έχουν πολύ ξεχωριστά προγράμματα στο COTA, με το MotoGP να έχει Αγώνα στην πίστα τον Απρίλιο, ενώ η F1 να έχει τον Οκτώβριο. Αλλά οι δυο Αγώνες μπορούν να ανταλλάξουν ημερομηνίες και η πίστα του Austin φαίνεται σαν μια πρώτη πιθανή ένωση των δύο κορυφαίων κατηγοριών του κόσμου για να δοκιμάσουν αυτή την ιστορική διοργάνωση των δύο κόσμων της F1 και του MotoGP!

O Valentino Rossi δοκίμασε το μονοθέσιο της Ferrari το 2008 στο Mugello.

 

Επόμενο άρθρο »

1ος ο 13χρονος Παναγιώτης Κολλάρος στο BMU και το ΠΠΤ στις Σέρρες

« Προηγούμενο άρθρο

TT Rally European Cup, Hellas Rally: Πετυχημένο 7ημερο Αγώνα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα