• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μεγάλοι θρύλοι μαζί στο Yamaha Racing Heritage Club που γιορτάζει το 2024
Νέα 15/05/2024 - 14:49


 

Το Yamaha Racing Heritage Club είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το πρόγραμμά του για το 2024, το οποίο περιλαμβάνει το Sunday Ride Classic, το Dijon Motorcycle Legends Cup, το Veterans Motocross des Nations και το Yamaha Racing Experience στην Jerez.

Αστέρια από το παρελθόν και το παρόν, όπως ο Valentino Rossi, ο Giacomo Agostini, ο Jonathan Rea, ο Alessio Chiodi, ο Johnny Cecotto και ο Christian Sarron, μαζί με τις εμβληματικές αγωνιστικές τους μοτοσυκλέτες είναι έτοιμοι να γιορτάσουν μια ιστορική χρονιά για τον κατασκευαστή με πολλά σημαντικά αγωνιστικά ορόσημα προς ανάμνηση. 

Το Yamaha Racing Heritage Club (YRHC) που δημιουργήθηκε στην EICMA το 2021, σχεδιάστηκε για να προστατεύει, να γιορτάζει και να μοιράζεται την πλούσια ιστορία αγώνων της Yamaha σε όλες τις κατηγορίες με τις νεότερες γενιές. Το YRHC δίνει στους ιδιοκτήτες την ευκαιρία να καταχωρήσουν τις μοτοσυκλέτες τους στη βάση δεδομένων YRHC και να γίνουν επίσημα μέλη, όπου συγκεντρώνονται ιδιοκτήτες εμβληματικών αγωνιστικών μοτοσυκλετών Yamaha από όλο τον κόσμο, επιτρέποντάς τους να μοιραστούν τη γνώση και την εμπειρία τους με τους συναδέλφους τους, συλλέκτες μοτοσυκλετών και να τους προσφέρουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια σειρά από εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. 

Το YRHC δεν αφορά μόνο τις μοτοσυκλέτες, στοχεύει επίσης στην επανένωση των αναβατών που βοήθησαν να γραφτεί το όνομα της μεγάλης Yamaha στα βιβλία της ιστορίας με τις μοτοσυκλέτες στις οποίες πέτυχαν τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. Επιπλέον, συγκεντρώνοντας αυτούς τους θρυλικούς αναβάτες και τις εμβληματικές τους μοτοσυκλέτες δίπλα στα τωρινά ταλέντα της Yamaha, επιτρέπει σε μια εντελώς νέα γενιά θαυμαστών να βιώσουν από πρώτο χέρι το πάθος, την αποφασιστικότητα και την τεχνολογία που καθόρισαν τις περασμένες εποχές. 

Κατά τη διάρκεια του έτους ίδρυσής του το 2022, το YRHC επικεντρώθηκε στον εορτασμό της επιτυχίας της Yamaha στους αγώνες Ταχύτητας παρακολουθώντας εκδηλώσεις όπως το ASI Motoshow στην Ιταλία, το Sachsenring Classic στη Γερμανία και το Φεστιβάλ Κλασικής Μοτοσυκλέτας CRMC στην Αγγλία, καθώς και τη συναισθηματική επανένωση του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή 500cc Wayne Rainey, με τη YZR500 που πήρε τον Τίτλο το 1992, στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood. 

Το 2023, εκτός από τη συνέχιση της παρουσίας σε μερικές από τις μεγαλύτερες κλασικές εκδηλώσεις στην Ευρώπη και το ντεμπούτο των εκδηλώσεων στο Yamaha Racing Experience στο Mugello, το YRHC επέκτεινε το πρόγραμμά του συμμετέχοντας στον εορτασμό της 50ης επετείου της σειράς YZ μοτοσυκλετών μοτοκρός. 

Το 2024, το YRHC στοχεύει να τιμήσει πολλές ιστορικές επετείους, συμπεριλαμβανομένης της 60ης επετείου του πρώτου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Yamaha όταν ο Phil Read σήκωσε τον Τίτλο των 250cc το 1964 στη θρυλική RD56, την 50η επέτειο του 15 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Agostini που έγινε μέλος του κατασκευαστή και πήρε τον πρώτο του Τίτλο με τη μάρκα, την 40η επέτειο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 250cc του Sarron το 1984, τη 25η επέτειο από το ντεμπούτο της YZF-R7, συν την 25η επέτειο από την πρώτη νίκη για τη YZF-R6 στο WorldSSP και πολλά άλλα. 

Για να τιμήσουν αυτά τα ορόσημα, ο Agostini και ο Sarron θα είναι στην πίστα με το YRHC στο Sunday Ride Classic στο Circuit Paul Ricard στις 18 και 19 Μαΐου προτού το δίδυμο βρεθεί μαζί με τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Johnny Cecotto για τα Coupes Moto Legende στο Circuit de Dijon-Prenois στις 24-26 Μαΐου. 

Μετά την επιτυχία του 2023, το YRHC θα παίξει και πάλι αναπόσπαστο ρόλο στο Yamaha Racing Experience (YRE), το οποίο φέτος θα φιλοξενηθεί στο Circuito de Jerez - Ángel Nieto στις 3-4 Ιουλίου. Επικεφαλής αυτού του αποκλειστικού γεγονότος δεν είναι άλλος από τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Rossi, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον έξι φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή των Superbike Rea, μαζί με τους υπόλοιπους αναβάτες του WorldSBK, συμπεριλαμβανομένων των Andrea Locatelli, Remy Gardner και Dominique Aegerter, με αρκετούς ειδικούς καλεσμένους που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Τα προσκεκλημένα μέλη του YRHC όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν στην πίστα της Jerez δίπλα σε αυτούς τους σύγχρονους ήρωες σε κλασικές δίχρονες μοτοσυκλέτες, αλλά και να απολαύσουν την πλήρη αγωνιστική εμπειρία Yamaha. Στη συνέχεια, για να ρίξει την αυλαία μιας συναρπαστικής χρονιάς, το YRHC θα επιστρέψει στο Veterans Motocross des Nations (VMXoN) στο Foxhills στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 22 έως τις 25 Αυγούστου με τον τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Alessio Chiodi να είναι το αστέρι της επίδειξης για άλλη μια φορά, μαζί με μια επίδειξη ιστορικών μοτοσυκλετών εκτός δρόμου Yamaha. 

Έχετε μία κλασική αγωνιστική Yamaha; Αν ναι, το YHRC είναι ανοιχτό σε ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών από κάθε κατηγορία. Από τους αγώνες Grand Prix, επιλέξιμες μοτοσυκλέτες είναι αυτές που αγωνίστηκαν μεταξύ του 1955 και του τέλους της δίχρονης εποχής των 500cc το 2003, καθώς και οι μοτοσυκλέτες TZ125 και TZ250 μέχρι το 2009. Η εγγραφή μοτοσυκλετών από το World Superbike και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance είναι ανοιχτή σε μοτοσυκλέτες που αγωνίστηκαν σε οποιαδήποτε κατηγορία παραγωγής από το 1985 έως το 2009, ενώ από τον εκτός δρόμου κόσμο, το YRHC είναι ανοιχτό σε μοτοσυκλέτες motocross που έχουν αγωνιστεί πριν από το 1998 και μοτοσυκλέτες Paris - Dakar στην Αφρική πριν από το 2007. 

Εάν ενδιαφέρεστε να εγγραφείτε, χάρη σε μια ολοκαίνουργια πύλη εγγραφής στο διαδίκτυο, είναι πλέον ακόμα πιο εύκολο να καταχωρήσετε τη μοτοσυκλέτα σας στη βάση δεδομένων και να γίνετε μέλος του YRHC, με ένα απλό κλικ για να ξεκινήσετε την διαδικασία εγγραφής. https://www.yamaha-racing.com/heritage-club/register/?deliveryName=DM1488090

Paolo Pavesio

Διευθυντής Μάρκετινγκ και Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Yamaha Motor Europe 

«Το YRHC έχει αυξήσει τη δύναμή του από τη δημιουργία του το 2021 και φέτος αυτό το γεγονός δεν αποτελεί εξαίρεση. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραζόμαστε την ιστορία της Yamaha με τους παθιασμένους και πιστούς θαυμαστές μας, ενώ τώρα έχουμε καταστήσει ακόμα πιο εύκολο να γίνετε μέλη με μια νέα διαδικτυακή πύλη εγγραφής. Έχουμε ένα συναρπαστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για το 2024, τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου, που θα μας βοηθήσουν να γιορτάσουμε μια ιστορική χρονιά για τη Yamaha, με πολλές σημαντικές επετείους. Το YRHC όχι μόνο μας βοηθά να τιμήσουμε το παρελθόν, αλλά φέρνοντας κοντά τους θρυλικούς αναβάτες και τις μοτοσυκλέτες μας από περασμένα χρόνια με τα τρέχοντα ταλέντα μας, μας επιτρέπει να εισαγάγουμε ένα εντελώς νέο κοινό στην πλούσια και λαμπρή αγωνιστική κληρονομιά της Yamaha».

 

 

Επόμενο άρθρο »

Μηχανικό πρόβλημα για τον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο στο Mugello

« Προηγούμενο άρθρο

O Tom Vialle Πρωταθλητής AMA 2024 250SX East

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα