• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Θα μπορούσαμε να αγοράσουμε μία μοτοσυκλέτα Akira;
Αν η Rapid K-1988 γίνει πραγματικότητα, θα μπορούσαμε.
Νέα Αγοράς 20/04/2024 - 16:19

Η μεγάλη οθόνη έχει αναμφίβολα εμπνεύσει αμέτρητα άτομα να αγκαλιάσουν τον τρόπο ζωής των δύο τροχών. Αν και υπάρχουν πράγματι πολλές λογικές επιλογές όσον αφορά τις μοτοσυκλέτες που βλέπουμε στις ταινίες -σκεφτείτε την GPZ900R στην ταινία Top Gun ή τα αρκετά μοντέλα των μοτοσυκλετών που έχουν κάνει σκηνές δράσης όπως στην ταινία Mission Impossible και την franchise του James Bond, υπάρχουν και άλλες μοτοσυκλέτες που φαινομενικά είναι ανέφικτο για εμάς τους απλούς θνητούς να τις αγοράσουμε.

Υπάρχουν μεμονωμένες μοτοσυκλέτες όπως αυτές που οδηγούσε ο Batman και ο Shotaro Kaneda στις ταινίες Akira. Αλλά αυτό το ανέφικτο αλλάζει τελευταία, καθώς έχουμε δει πολλές ειδικές κατασκευές που μιμούνται το στυλ της μοτοσυκλέτας Akira, αλλά καμία από έναν πραγματικό κατασκευαστή μέχρι τώρα.

Αυτό ακριβώς ελπίζει να πετύχει ο κατασκευαστής Rapid από την Ταϊλάνδη, με την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που ονομάζεται K-1988. Προς το παρόν, είναι απλώς μια ιδέα, αλλά η ιδιοκτήτρια εταιρία της Rapid, η Smartech Motor, έχει ξεκαθαρίσει ότι σκοπεύει να διαθέσει την K-1988 ως μοντέλο παραγωγής, ακόμη και να την παρουσιάσει στη Διεθνή Έκθεση Μοτοσυκλέτας της Μπανγκόκ.

Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στο στυλ, είναι σαφές ότι η K-1988 είναι εμπνευσμένη από τη σειρά Akira, αλλά μάλλον δεν θα μπορεί να πάρει άδεια κυκλοφορίας χωρίς κάποιες αλλαγές. Η Rapid έκανε σαφώς κάποια σοβαρή δουλειά για να διαφοροποιήσει την K-1988 από την μοτοσυκλέτα Akira. Αρχικά, προφανώς δεν είναι κόκκινη και δεν είναι τόσο χαμηλή όσο η μοτοσυκλέτα του ήρωα από τη σειρά Anime.

Είναι περισσότερο από πιθανό ότι η Rapid έκανε αυτές τις μικρές αλλαγές για να αποφύγει την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων από την πλευρά της Warner Bros που κατέχει επί του παρόντος τα δικαιώματα της Akira, από το 1988 που ήταν η χρονιά που κυκλοφόρησε η ταινία.

Το μοντέλο K-1988 είναι μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, που κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 15 kW με ισχύ περίπου 20 ίππων. Αυτός ο ηλεκτροκινητήρας δίνει στη μοτοσυκλέτα τελική ταχύτητα περίπου 140 χιλιομέτρων την ώρα, η οποία είναι στην πραγματικότητα πολύ εντυπωσιακή για ένα ηλεκτρικό σκούτερ ουσιαστικά. Όσον αφορά την αυτονομία, η Rapid διεκδικεί 200 χλμ. με μία μόνο φόρτιση, επομένως είναι καταλληλότερη για αστική μετακίνηση. Η Rapid λέει ότι χρειάζονται περίπου δύο ώρες για πλήρη φόρτιση.

Όπως οι περισσότερες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, η K-1988 διαθέτει σύγχρονη τεχνολογία, με έλεγχο πρόσφυσης, ABS και δύο έγχρωμες οθόνες TFT, ως στάνταρ εξοπλισμό. Διαθέτει επίσης έναν προβολέα LED που είναι τοποθετημένος πίσω από τη ζελατίνα της μοτοσυκλέτας, όπως ακριβώς στην μοτοσυκλέτα Akira. Τώρα ας ελπίσουμε ότι θα καταφέρουν να παράγουν το μοντέλο αυτό με λίγες απαραίτητες αλλαγές.

Επόμενο άρθρο »

Βραβεία Red Dot για την Hyper Naked MT-09 και το Sport Scooter ΧΜΑΧ 300 της Yamaha

« Προηγούμενο άρθρο

Με θετικό πρόσημο οι πωλήσεις δικύκλων το 1ο Τρίμηνο του 2024

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα