• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Με νέο Ρεκόρ ο Bulega περνά τον Razgatlioglu, ενώ ο Bautista πέφτει
Νέα 16/03/2024 - 13:56

Οι Nicolo Bulega και Toprak Razgatlioglu ολοκλήρωσαν με μόλις 0,027 δευτερόλεπτα διαφορά τη 2η μέρα των δοκιμών, ο Alvaro Bautista έπεσε στη στροφή 10 και ο Petrucci στην εκπληκτική 3η θέση.

 

Η επιπλέον δοκιμή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MOTUL FIM Superbike ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στο Circuit de Barcelona-Catalunya με μια διαταραχή του προγράμματος της ημέρας λόγω της βροχής κατά τη διάρκεια της νύχτας που άφησε την πίστα βρεγμένη. Ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) κατέβασε με ένα δέκατο πιο κάτω το υπάρχον ρεκόρ γύρου, όπως και ο Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) την τελευταία ώρα της ημέρας για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει στην κορυφή για άλλη μια ημέρα δοκιμής με το ζευγάρι αναβατών να χωρίζεται σχεδόν με μηδενική διαφορά.

DUCATI στην κορυφή: ρυθμός ρεκόρ γύρου για τον Bulega, καθώς ο Petrucci βρήκε περισσότερη πρόσφυση με μαλακά ελαστικά.

Ο Bulega ήταν για άλλη μια φορά κάτω από ένα ρεκόρ γύρου καθώς σημείωσε 1'40.172 δευτερόλεπτα για να πάρει την πρώτη θέση μακριά από τον Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) αρχικά, με το #9 να φτάνει στην 1η θέση μέχρι ο Bulega περίπου 45 λεπτά πριν το τέλος των δοκιμών, να κάνει τον εκπληκτικό χρόνο κάτω από το υπάρχον ρεκόρ των 1'40.264 που έθεσε ο συναθλητής του πέρυσι στο Tissot Superpole.

Παρά τον δυνατό ρυθμό του Petrucci, είχε δύο τεχνικά προβλήματα νωρίτερα την ημέρα, καθώς και μία πτώση όταν βρισκόταν στην πορεία για να βελτιώσει τον χρόνο του, διακόπτοντας τα σχέδια του αναβάτη της Barni Ducati. Μπόρεσε να δείξει εντυπωσιακή ταχύτητα με διαφορετικά ελαστικά, αρχικά ανέβηκε στην 4η θέση με τα στάνταρ SCX, αλλά με το νέο μπροστινό ελαστικό της Pirelli ήταν μπροστά προτού τον περάσει ο Bulega. Ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) έβαλε την Panigale V4 R στην 16η θέση, περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον Bulega, ενώ ο Michele Pirro, για της ομάδας δοκιμής, ήταν επίσης μέσα στην πρώτη δεκάδα. Ο Bautista είχε ένα μια πτώση στη στροφή 10 στα τελευταία στάδια της ημέρας.

Ο Andrea Iannone (Team GoEleven) ήταν 4ος και πολύ γρήγορος σε μια ακόμη πίστα. Αυτή τη φορά, με μοτοσυκλέτα Superbike, αν και ένα πρόβλημα στη στροφή 5 στο τελευταίο μισάωρο τον επηρέασε. Παρόλα αυτά, επέστρεψε στην πίστα στη συνέχεια και βρήκε χρόνο να διεκδικήσει την 4η θέση, ενώ ο Sam Lowes κατέκτησε την 7η θέση σε μια άλλη δυνατή μέρα για τον πρωτοεμφανιζόμενο. Ο Michael Ruben Rinaldi (Team Motocorsa Racing) βρέθηκε στη 10η θέση, με χρόνο 1’41.020, με το #21 να ξεκινά τη δοκιμή του αργότερα από άλλους καθώς περίμενε να στεγνώσει η πίστα.

RAZGATLIOGLU 2ος με την BMW: θα είναι ο Τούρκος μπροστά;

Παρά το γεγονός ότι τερμάτισε λίγο πριν την 1η θέση, ο Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της BMW, κατακτώντας τη 2η θέση και, όπως και ο Bulega, κατέκτησε το ρεκόρ γύρων με 1'40.199 δευτ. και ολοκληρώνοντας 75 γύρους. Το #54 εξακολουθεί να ψάχνει για περισσότερο φρένο κινητήρα της M 1000 RR, ενώ δοκίμασε επίσης δύο διαφορετικά ψαλίδια. Ο συναθλητής του Michael van der Mark ήταν μέσα στην πρώτη δεκάδα με τον Ολλανδό να επιχειρεί τόσο επίθεση χρόνου όσο και προσομοίωση αγώνα την 2η μέρα. Και οι δύο αναβάτες της Bonovo Action BMW τερμάτισαν εκτός της πρώτης δεκάδας, με τον Garrett Gerloff στη 12η και τον Scott Redding στη 17η.

Ο REA ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ: άλλη μια δυνατή μέρα καθώς ο Rea χτίζει ξανά την αυτοπεποίθησή του.

Ο Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) ήταν γρήγορος στην 1η μέρα και συνέχισε τη 2η μέρα με την 5η θέση, σημειώνοντας χρόνο 1'40.772 δευτ. και τερματίζοντας μόλις 0,6 δευτ. από τον καλύτερο χρόνο του Bulega. Με το τεστ αυτό να επιτρέπει στο #65 να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή του, φαίνεται ότι θα αγωνιστεί σκληρά στον Γύρο της επόμενης εβδομάδας. Ο συναθλητής του Andrea Locatelli, ο οποίος υπέφερε από πόνους στο γόνατό του από τον Αγώνα του στην Αυστραλία, ήταν μέσα στην πρώτη εξάδα μετά από μια βελτίωση στο τέλος της δοκιμής, παρά ένα τεχνικό πρόβλημα τις τελευταίες δύο ώρες.

Ήταν μια δυνατή μέρα και για την ομάδα GYRT GRT Yamaha WorldSBK, με τον Remy Gardner να βρίσκεται συχνά στην πρώτη πεντάδα, αλλά να πέφτει στην 11η θέση αφού η ημέρα του ολοκληρώθηκε 30 λεπτά νωρίτερα, ενώ ο Dominique Aegerter ήταν στη διεκδίκηση δύο θέσεις πίσω. Ο Philipp Oettl (GMT94 Yamaha) σημείωσε πρόοδο από την 1η μέρα καθώς ανέβηκε στην 21η θέση, 2.1 δευτερόλεπτα μακριά από την 1η θέση, με τον Bradley Ray (Yamaha Motoxracing WorldSBK Team) τον τελευταίο από τους αναβάτες της Yamaha στην 23η θέση.

ΔΥΟ ΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ALEX LOWES: στην κορυφή για την Kawasaki παρά τις πτώσεις

Ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) ήταν και πάλι ο κορυφαίος αναβάτης της Kawasaki στη δοκιμή, αλλά η μέρα του διαταράχθηκε από δύο ατυχήματα. Το πρώτο ήρθε στη στροφή 5 το πρωί ενώ το δεύτερο ήταν στη στροφή 10 το απόγευμα. Ο καλύτερος χρόνος του ήταν 1'40.985 δευτ. με 77 γύρους συμπληρωμένους. Στην άλλη πλευρά, ο Axel Bassani, ο οποίος συνεχίζει να συνεργάζεται με τον Marco Melandri κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής, ήταν εκτός της πρώτης δεκάδας αφού σημείωσε 1'41.551 δευτ. και έκανε 78 γύρους. Ο Tito Rabat (Kawasaki Puccetti Racing) ήταν ακριβώς πίσω από το #47 αφού ο Ισπανός πέρασε την 1η μέρα δουλεύοντας σε προσομοιώσεις αγώνων και κατέλαβε τη 18η θέση.

 

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΓΙΑ HONDA: εκτός της πρώτης δεκάδας, ο Lecuona τελειώνει τη μέρα νωρίς

Ο Xavi Virginie (Team HRC) ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της Honda και πάλι τη 2η μέρα της δοκιμής, με τον Ιάπωνα κατασκευαστή να μάχεται σε μια δύσκολη 1η μέρα όπου είχαν τεχνικά προβλήματα και με τους δύο αναβάτες ταυτόχρονα. Ο Virginie τερμάτισε στη 19η θέση με καλύτερο χρόνο 1'41.804 δευτ., ενώ ο συναθλητής του Iker Lecuona ήταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πίσω. Δίπλα στην PETRONAS MIE Racing Honda, ο Tarran Mackenzie συνεργάστηκε με τον νέο Διευθυντή της ομάδας Mick Shanley για δεύτερη μέρα, αφού δήλωσε ότι η 1η μέρα ήταν μια από τις πιο ευχάριστες και παραγωγικές μέρες του. Ήταν στην 22η θέση με καλύτερο χρόνο 1'42.371 δευτ., ενώ ο συναθλητής του Adam Norrodin ήταν περίπου 0,8 δευτ. πίσω από τον Βρετανό.

 

Η πρώτη δεκάδα από τη 2η μέρα στη Βαρκελώνη:

 

1. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) 1’40.172s.

2. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +0.027s

3. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) +0.429s

4. Andrea Iannone (Team GoEleven) +0.490s

5. Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) +0.600s

6. Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha) +0.676s

7. Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) +0.772s

8. Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +0.789s

9. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +0.813s

10. Michael Ruben Rinaldi (Team Motocorsa Racing) +0.848s

Επόμενο άρθρο »

Η Ducati υπογράφει συμφωνία με τον εκπληκτικό Fermin Aldeguer της Moto2™

« Προηγούμενο άρθρο

Η BMW εργάζεται πάνω σε έναν Gimbal προβολέα με κάμερα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα