• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι δηλώσεις πριν το ξεκίνημα στο Phillip Island
Νέα 22/02/2024 - 16:52

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM 2024 είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες καμπάνιες στην ιστορία του Πρωταθλήματος. Με φρέσκους πρωτοεμφανιζόμενους αναβάτες και μια πολύ διαφορετική σύνθεση αυτή η σεζόν υπόσχεται να μην μοιάζει με καμία άλλη.

Πριν από την έναρξη του πρώτου Γύρου, συγκεντρώθηκαν οι παλιοί και νέοι αναβάτες για να δηλώσουν τις σκέψεις τους για το Σαββατοκύριακο.

Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team):

«Η νίκη είναι όνειρό μου… όταν σκέφτομαι πολύ, αυτό δεν γίνεται πραγματικότητα»

«Δεν νιώθω πίεση, αλλά νιώθω ενθουσιασμένος γιατί είναι ο πρώτος μου Γύρος με τη BMW. Φαίνεται ότι είμαστε έτοιμοι, αλλά δεν είμαστε 100% γιατί ακόμα μαθαίνω τη μοτοσυκλέτα και τα ηλεκτρονικά. Ο έλεγχος της πρόσφυσης είναι εντάξει, αλλά εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για το φρενάρισμα του κινητήρα. Στη δοκιμή, κάναμε έναν καλό χρόνο γύρου και όλοι είναι πολύ χαρούμενοι, αλλά επικεντρώνομαι μόνο στον Αγώνα γιατί όταν τερματίσουμε στο βάθρο, ή ίσως κερδίσουμε, θα είμαι πιο χαρούμενος. Αύριο, θα δοκιμάσουμε κάποιες διαφορετικές ρυθμίσεις γιατί πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί. Η μοτοσυκλέτα φαίνεται σαν να λειτουργεί εδώ. Δεν είναι εύκολη πίστα, δεν είναι για το στυλ μου, αλλά ξεκινήσαμε τη δοκιμή πολύ δυνατά. Αυτό είναι κίνητρο για μένα. Ο Αγώνας φαίνεται ότι θα είναι διασκεδαστικός γιατί όλοι θα παρακολουθούν έναν ελαφρώς διαφορετικό Αγώνα καθώς θα έχουμε αλλαγή ελαστικού. Ελπίζω να μην κάνουμε λάθος και φαίνεται ότι παλεύουμε για το βάθρο. Η νίκη είναι το όνειρό μου, αλλά δεν μου αρέσει να μιλάω έτσι πριν από τον Αγώνα. Αν νιώθω καλά, παλεύω για τη νίκη. Αυτός είναι ο στόχος μου, αλλά πάντα ονειρεύομαι να κερδίσω τον πρώτο Αγώνα. Όταν σκέφτομαι πολύ, αυτό δεν γίνεται πραγματικότητα».

 

Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha):

«Το γενικό συναίσθημα είναι ανάμεικτο… πρέπει να βελτιωθούμε»

«Νιώθω πολύ καλά, αλλά όχι στο 100% και ξύπνησα χθες το πρωί λίγο στεναχωρημένος για τον εαυτό μου. Σήμερα ήταν πολύ καλύτερα και ελπίζω αύριο να κάνουμε άλλο ένα βήμα. Ξεκινάμε αύριο πραγματικά. Περίμενα πολύ καιρό αυτή τη στιγμή. Θα είναι μια ωραία στιγμή για να κατεβούμε στο pitlane για τα πρώτα δοκιμαστικά του 2024 και τους Αγώνες. Η συνολική αίσθηση είναι ανάμεικτη. Μου αρέσει να αγωνίζομαι εδώ και να δουλεύω με την ομάδα. Ήμουν γρήγορος, αλλά για να είμαι πολύ, πολύ γρήγορος, εξακολουθώ να απαιτώ κάποια καλύτερη αίσθηση της μοτοσυκλέτας. Με κάθε γύρο στην πίστα, φτάνουμε εκεί. Η νέα επιφάνεια μας άλλαξε λίγο απότομα τον ρυθμό, είναι μια εντελώς διαφορετική αίσθηση. Έχει πολύ κράτημα, έτσι ώστε το στυλ οδήγησης που χρησιμοποιώ συνήθως στη μοτοσυκλέτα δεν λειτουργεί αρκετά εδώ. Αυτή τη στιγμή, όχι. Νιώθω ότι ο απόλυτος ρυθμός μου δεν ήταν τόσο γρήγορος. Ακόμη και ο αγωνιστικός μου ρυθμός δεν είναι γρήγορος και πρέπει να βελτιωθούμε. Μου άρεσε πολύ η Jerez και το Portimao, αλλά πρέπει να κάνουμε ένα βήμα εδώ. Αυτή τη στιγμή, η νίκη σε έναν Αγώνα εδώ, είναι ένα όνειρο. Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε πολλή δουλειά για να το πετύχουμε, αλλά δεν θα τα παρατήσουμε».

 

Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati):

«Οι δοκιμές είναι δοκιμές, οι Αγώνες είναι Αγώνες»

«Μετά την τελευταία μέρα των δοκιμών εδώ στο Phillip Island, ένιωσα λίγο καλύτερα ειδικά επειδή η φυσική μου κατάσταση βελτιώθηκε πολύ από το τεστ πριν. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ήταν η πρώτη φορά στην προετοιμασία της σεζόν που άρχισα να νιώθω περισσότερο τη μοτοσυκλέτα, να δουλεύω πάνω στην αίσθηση και να προσπαθώ να αυξήσω τις επιδόσεις μου. Ήταν ένας σκληρός χειμώνας. Στο σπίτι, δούλεψα πολύ για να συνέλθω όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά ήταν πολύ αργή διαδικασία. Δεν έχω καμία προσδοκία για αυτό το Σαββατοκύριακο. Είναι ο πρώτος γύρος της σεζόν. Είναι ένα μακρύ Πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο γιατί οι δοκιμές είναι δοκιμές και οι Αγώνες είναι Αγώνες. Το φετινό grid είναι πραγματικά ανταγωνιστικό, υπάρχουν πολλοί πολύ γρήγοροι αναβάτες. Ειλικρινά, δεν θα στοιχημάτιζα σε κανέναν αναβάτη γιατί όλα μπορούν να συμβούν! Το πρωτάθλημα είναι μακρύ. Είμαστε στον 1ο Γύρο και είμαι πολύ περίεργος για όλα. Η κατάστασή μου, το νέο πρόγραμμα… θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό εδώ, να πάρουμε το μέγιστο και μετά να σκεφτούμε το επόμενο».

 

Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati):

«Δεν έχω στόχους»

«Αισθάνομαι καλά. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που βρίσκομαι εδώ με αυτήν την ομάδα. Είμαι χαρούμενος που τελείωσαν οι δοκιμές γιατί προτιμώ τους Αγώνες. Ήταν μια πολύ καλή προετοιμασία γιατί το χειρότερο αποτέλεσμα ήταν να είμαι δεύτερος. Νομίζω ότι το τελευταίο εδώ που κάναμε πριν από μερικές μέρες ήταν το καλύτερο για μένα γιατί μπορούσα να οδηγήσω πολύ με μεταχειρισμένα ελαστικά και είχα πολύ καλό ρυθμό. Έχω προσαρμοστεί σε αυτή τη μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο, ήθελα απλώς να οδηγήσω για να την καταλάβω καλύτερα. Ο Alvaro έχασε μερικούς γρήγορους γύρους, αλλά αν δείτε τον ρυθμό του αγώνα, είναι πάντα πολύ καλός. Νομίζω ότι θα είναι μπροστά στη μάχη. Δεν έχω στόχους. Μου αρέσει πολύ να οδηγώ αυτή τη μοτοσυκλέτα. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να το απολαύσω και να παραμείνω μπροστά αν είναι δυνατόν».

 

Andrea Iannone (Team GoEleven):

«Θέλουμε να προσπαθήσουμε να παλέψουμε με τους καλύτερους αναβάτες… αυτό είναι που αγάπησα όλη μου τη ζωή»

«Δεν ξέρω τι να περιμένω γιατί όλα είναι καινούργια για μένα. Νομίζω ότι η μορφή είναι εντελώς διαφορετική. Μίλησα με τον διευθυντή της ομάδας μου και μου εξήγησε τους κανόνες, τον τρόπο έναρξης του Πρωταθλήματος και όλα τα υπόλοιπα. Σε κάθε περίπτωση, είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Είναι ένα περίεργο συναίσθημα να επιστρέφω, αλλά είμαι χαρούμενος που επέστρεψα με όλους σας. Αυτό αγάπησα όλη μου τη ζωή. Η προετοιμασία της σεζόν δεν είναι κακή. Είμαι λίγο έκπληκτος γιατί η ταχύτητα γενικά είναι υψηλή. Δεν ήμασταν σίγουροι στην αρχή γιατί δεν οδήγησα την αγωνιστική μοτοσυκλέτα, αλλά σε κάθε περίπτωση, ήταν μια καλή προετοιμασία για εμάς. Θέλουμε να προσπαθήσουμε να παλέψουμε με τους καλύτερους αναβάτες, αλλά ο στόχος μας είναι οι δέκα πρώτες θέσεις. Βήμα-βήμα, πρέπει να βελτιωνόμαστε και σε κάθε Αγώνα, θα βελτιωνόμαστε».

 

Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team):

«Αισθάνομαι ότι είμαι λίγο πιο ανταγωνιστικός από αυτό που περίμενα»

«Ήταν μια ωραία προετοιμασία. Είμαι ενθουσιασμένος και περήφανος για αυτή τη στιγμή. Είναι μεγάλο πράγμα για μένα να φτάσω εδώ. Είχα πολλά να μάθω και να κάνω ακόμα, μπαίνοντας σε αυτό το Σαββατοκύριακο με τη μοτοσυκλέτα και με το πώς να αγωνιστώ, και θα είναι ένας διαφορετικός Αγώνας εδώ με πολλά πράγματα να μάθω, αλλά είμαι θετικός. Νιώθω ότι είμαι λίγο πιο ανταγωνιστικός από ό,τι περίμενα. Νομίζω ότι μπορούμε να δούμε αυτή τη σεζόν με καλό τρόπο. Θέλω να μπω στη σεζόν πριν κάνω μια μεγάλη δήλωση σχετικά με τους στόχους μου, αλλά νιώθω ότι μπορώ να είμαι ανταγωνιστικός και να παλέψω για την πρώτη πεντάδα και το βάθρο και μετά να δω πού βρισκόμαστε».

 

Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK):

«Είναι όλα σχετικά με τους τελευταίους 5-7 γύρους»

«Ήταν ενδιαφέρον να δουλέψω μαζί με τον Pere Riba. Προφανώς, ο Jonathan προχώρησε στο τέλος της περασμένης χρονιάς, οπότε η δυναμική έχει αλλάξει λίγο στην ομάδα. Ο χειμώνας πέρασε προσπαθώντας να γνωριστούμε και προσπαθώντας να βγάλω περισσότερα από τον εαυτό μου και το πακέτο. Όποιον συναθλητή έχεις, προσπαθείς να συνεργαστείς για να δώσεις στην ομάδα τις καλύτερες πιθανότητες να είναι ανταγωνιστική. Ο Axel ήρθε από μερικά φανταστικά χρόνια στη Ducati, τερμάτισε έκτος στον κόσμο πέρυσι, άρα έκανε καλύτερη δουλειά από εμένα! Πιστεύει πολύ στον εαυτό του και στην εργοστασιακή ομάδα και φέρνει τη γνώση από την Ducati. Βοηθάει επίσης και είναι μεγάλος συναθλητής. Θα είναι μια ωραία δυναμική στην ομάδα. Είναι όλα για τους τελευταίους 5, 6, 7 γύρους. Οι αναβάτες που φροντίζουν καλύτερα τα ελαστικά έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Ξοδέψαμε το 90% της δοκιμής εστιάζοντας στα μεταχειρισμένα ελαστικά και προσπαθώντας να κάνουμε τα ελαστικά να διαρκέσουν στη νέα επιφάνεια».

 

Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team):

«Ελπίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ένα καλό σόου για τους οπαδούς της Αυστραλίας»

«Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ για αυτό. Με ένα χρόνο εμπειρίας, είναι ωραίο να μην ψάχνεις τον τρόπο να οδηγήσεις την μοτοσυκλέτα. Όλα είναι λίγο πιο φυσικά τώρα. Αυτό είναι ένα ωραίο μέρος για να ξεκινήσουμε με τον εντός έδρας Αγώνα. Λατρεύω την πίστα και ελπίζω ότι μπορούμε να κάνουμε ένα καλό σόου για τους οπαδούς της Αυστραλίας. Η προετοιμασία της σεζόν ήταν αρκετά καλή και νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι να πάμε στους Αγώνες. Ένα βάθρο φέτος θα ήταν ωραίο».

 

Iker Lecuona (Team HRC):

«Ακόμα δεν καταλαβαίνουμε τη μοτοσυκλέτα»

«Είχα ένα μεγάλο highside στη στροφή 11 και εξαρθρώθηκε ο ώμος μου. Πρέπει να πω ότι μέχρι χθες το βράδυ, πίστευα ότι δεν θα μπορούσα να οδηγήσω. Ωστόσο, όταν ξύπνησα, ένιωσα αρκετά καλά. Μίλησα με τον Jose και έκανα έναν έλεγχο με την ιατρική ομάδα εδώ. Είμαι έτοιμος για αύριο το πρωί, αλλά αυτή η πίστα είναι δύσκολη για τους ώμους με την ταχύτητα, τον άνεμο και τα σαμαράκια. Με τη Honda, πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο από τους άλλους. Θα προσπαθήσω και μετά θα αποφασίσω αν συνεχίσω. Δεν πρόλαβα να δοκιμάσω σωστά τη μοτοσυκλέτα στην Αυστραλία, αλλά ειλικρινά, απ' ό,τι περιμέναμε, είμαστε στα τρία ή τέσσερα στα δέκα, αρκετά χαμηλά… οπότε είναι μια νέα μοτοσυκλέτα και χρειαζόμαστε πολύ χρόνο για να την καταλάβουμε και να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο . Ακόμα δεν την καταλαβαίνουμε και ακόμα δεν έχουμε καλό ρυθμό. Ο στόχος είναι να βρούμε τις λύσεις εδώ στην Αυστραλία».

Ως ετήσια παράδοση που σηματοδοτεί την έναρξη της σεζόν, όλοι οι αναβάτες από την Αυστραλία που συμμετέχουν στο WorldSBK και το WorldSSP συγκεντρώθηκαν για τις εμβληματικές φωτογραφίες της Chevron.

 

Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team), Brad Ray (Yamaha Motoxracing WorldSBK Team), Philipp Oettl (GMT94 Yamaha), Oli Bayliss (D34G Racing WorldSSP Team), John McPhee (WRP-RT Motorsport by SKM-Triumph), και ο Booth Amos (PTR Triumph) έλαβε μέρος σε έναν συναρπαστικό αγώνα Go Kart στο Phillip Island. Ανάμεσα στα κυριότερα σημεία του αγώνα, ο John McPhee επέδειξε αξιοσημείωτη ικανότητα, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση, ενώ ο τολμηρός ελιγμός του Philipp Oettl του χάρισε τον τίτλο του καλύτερου τρακαρίσματος, προσθέτοντας μια απροσδόκητη ανατροπή στον ζωηρό ανταγωνισμό.

Ο Remy Gardner (WorldSBK), ο Oli Bayliss (WorldSSP) και η Tayla Relph (WorldWCR) επισκέφτηκαν το Bass Coast College – San Remo Campus, όπου συναντήθηκαν με μαθητές από την 7η έως την 9η τάξη. Μοιράζοντας τις εμπειρίες τους στο WorldSBK, ενέπνευσαν το νεανικό κοινό με ιστορίες , συμβουλές και το πάθος τους για τους αγώνες μοτοσυκλέτας.

Επόμενο άρθρο »

Dodge και WorldSBK συνεργάζονται για να απελευθερώσουν τις δυνάμεις τους το 2024

« Προηγούμενο άρθρο

Στατιστικά WSBK: απεριόριστη ιστορία θα γραφτεί καθώς ετοιμαζόμαστε για το «Νησί»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα