• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2024: o Ricky Brabec είναι ο μεγάλος νικητής με την Honda
RALLY DAKAR 19/01/2024 - 18:26

Ο Αμερικανός οδηγός Ricky Brabec επαναλαμβάνει την επιτυχία που σημείωσε το 2020, δίνοντας στο HRC τον πρώτο του θρίαμβο της νέας χρονιάς. H Hero στην 2η με τον Branch και ακολουθεί ο Van Beveren. Τελευταίος νικητής Ειδικής ο Benavides, αλλά ούτε μια KTM στο βάθρο!

O Ricky Brabec κέρδισε μόνο μια Ειδική Διαδρομή, αλλά ήταν ο πιο σταθερός του Αγώνα

Η 46η διοργάνωση του Ντακάρ ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί με τους συμμετέχοντες να πρέπει να αντιμετωπίσουν μια διαδρομή μήκους σχεδόν 8,000 χιλιομέτρων σε δώδεκα Ειδικές σε αυτές τις δύο εβδομάδες. Αυτός που γιόρτασε ήταν ο Αμερικανός Ricky Brabec, που έγραψε ένα Rally Raid που χαρακτηρίζεται από συνέπεια στην οδήγησή του.

Στην πραγματικότητα, όλοι έβγαλαν το καπέλο στην απόδοση του Αμερικανού αναβάτη, ο οποίος επαναλαμβάνει την επιτυχία που σημείωσε με την Honda το 2020. Ο Καλιφορνέζος στην πραγματικότητα νίκησε τον ανταγωνισμό, δίνοντας στον κατασκευαστή με το “Χρυσό Φτερό” την πρώτη του επιτυχία για τη νέα χρονιά, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες της CRF 450 εκτός δρόμου.

 

Ο Γάλλος Adrien Van Baveren ολοκλήρωσε την επιτυχία της Honda με την 3η θέση

Η 46η έκδοση του Dakar σίγουρα ενισχύει την αξία της Honda, γιατί εκτός από τον Brabec στο βάθρο υπάρχει χώρος και για τον Adrien Van Baveren, ο οποίος πέτυχε την τρίτη θέση μόλις 12' πίσω από τον ομόσταυλό του. Μεταξύ των δύο οδηγών του HRC ξεχωρίζει ένας σούπερ Ross Branch. Επίσης όλοι έβγαλαν το καπέλο για το τι έκανε ο αναβάτης της Ινδικής Hero, ο οποίος έπαιξε για τον θρίαμβο στο Ράλι στο αραβικό έδαφος, μέχρι το τέλος. Η Μποτσουάνα είναι υπερήφανη για τον οδηγό της, που ήταν σίγουρα μια από τις αποκαλύψεις αυτής της έκδοσης του Dakar, σε σημείο να επιβεβαιωθεί η στενή επαφή του με την κορυφή για όλη τη διάρκεια του αγώνα. Σημαντικό σημάδι ενόψει της επόμενης έκδοσης. Αξιοσημείωτη είναι η απουσία των KTM στο βάθρο. Αν και μέχρι πριν από λίγα χρόνια κυριαρχούσε ο Αυστριακός κατασκευαστής, αυτή τη φορά το Dakar αφήνει μια άσχημη γεύση στα στόματα των οδηγών του 450 Rally σε τέτοιο βαθμό που πρέπει να παρηγορηθούν με την τέταρτη θέση του Kevin Benavides, νικητή. της τελευταίας Ειδικής.

Μια έκδοση που δεν θα θέλει να θυμάται ακριβώς η KTM, η GasGas και η Husqvarna, που αναγκάστηκαν να παίξουν το ρόλο των θεατών μπροστά στον ανταγωνισμό.

Ο ήρωας της Μποτσουάνα είναι ο Ross Branch, ο Αφρικανός με την Iνδική Hero!!!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ο Έλληνας Βασίλης Μπούδρος που συμμετείχε στον Αγώνα με μια Husqvarna με το #107 στη σημερινή Ειδική Διαδρομή, πήγε εξαιρετικά και για άλλη μια φορά ήταν στη δεκάδα της κατηγορίας του, ενώ είχε και πολύ καλή θέση στη γενική κατάταξη της 12ης Ειδικής. Με την 9η θέση στην κατηγορία “Original by Motul” (η κατηγορία όπου κάθε οδηγός είναι μόνος του, χωρίς κανένα μηχανικό ή άλλο άτομο για να τον βοηθήσει!), την 43η θέση στην κατηγορία “Rally 2” και την 58η στην Γενική, στα συνολικά αποτελέσματα του Αγώνα κέρδισε μια θέση σε σχέση με χθες και είναι στην 17η θέση στην “Original by Motul”, στην 65η στην R2 και στην 81η θέση της Γενικής κατάταξης. Είναι ένας μεγάλος άθλος ο τερματισμός του και η συνολική του παρουσία είναι πολύ καλή, ενώ έφτασε και μέχρι την 4η θέση της κατηγορίας του σε μια Ειδική. Η Ελληνική σημαία στο Dakar 2024 είναι κάτι σημαντικό για το μηχανοκίνητο αθλητισμό της χώρας μας.


 

Δείτε τα αποτελέσματα της Ειδικής #12 για την κατηγορία Original by Motul


 

Δείτε τα αποτελέσματα της Ειδικής #12

 

Δείτε τα Τελικά αποτελέσματα του Αγώνα

Επόμενο άρθρο »

To CFMOTO ATV 1000 στο Rally Dakar 2024

« Προηγούμενο άρθρο

Dakar 2024: O Branch νικητής στην 11η Ειδική

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα