• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2024: O Branch νικητής στην 11η Ειδική
Ο Brabec πάει για τη νίκη του Αγώνα
RALLY DAKAR 19/01/2024 - 00:55

O Ricky Brabec στο δρόμο προς τη νίκη του Dakar 2024

Ο Luciano Benavides εν δράσει...

 

Το έδαφος αποδεικνύεται καθοριστικό! Με περισσότερα από 4,700 χιλιόμετρα Ειδικών Διαδρομών σε δύο εβδομάδες αγώνων, είναι ακόμα δυνατό να προβλεφθεί το που θα κερδηθεί η νίκη. Οι αμμόλοφοι του Empty Quarter σίγουρα έπαιξαν σημαντικό ρόλο, ενώ ρόλο έπαιξαν και οι ηφαιστειακές πέτρες στην πρώτη Ειδική. Πράγματι, θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε τις ζημιές που καταγράφηκαν σε καθεμιά από τις Ειδικές. Ωστόσο, δεν υπήρχε δαμφιβολία ότι το ταξίδι από την AlUla στο Yanbu ήταν ένα σημαντικό βήμα, η στιγμή της αλήθειας για τους διεκδικητές του στέμματος. Στα 420 χιλιόμετρα της χρονομέτρησης, οι πρωπορευόμενοι είχαν σκοπό να κρατηθούν δυνατά και οι διώκτες τους ήταν αποφασισμένοι να επιτεθούν. Ο Ricky Brabec ήταν αντάξιος της αποστολής του και ακόμα ακλόνητος από την πρωτιά της Γενικής, παρά τη νίκη του Ross Branch στην 11η Ειδική.

Όλα ήταν ακόμα δυνατά… αλλά μόνο σχετικά στην κατηγορία μοτοσυκλετών, στην οποία η ομάδα Monster Energy Honda είχε κλειδώσει τη θέση του “ηγέτη” για τον Αμερικανό Ricky Brabec. Με τη συμφωνία που έγινε αποδεκτή από όλους τους κόκκινους, υπήρχε ακόμα το ζήτημα της δεύτερης θέσης που έπρεπε να διευθετηθεί, μια θέση προσβάσιμη στον Γάλο Adrien Van Beveren, ο οποίος βρίσκεται σε κορυφαία φόρμα, ή επίσης στον Χιλιανό Nacho Cornejo, που και οι δύο ξεκίνησαν τη μέρα λιγότερο από 4 λεπτά πίσω από το Ross Branch. Η υπόθεση του Χιλιανού διευθετήθηκε μετά από 111 χιλιόμετρα, όπου έπρεπε να παλέψει με τη μοτοσυκλέτα του για να λύσει ένα πρόβλημα με την αντλία καυσίμου κι έτσι ουσιαστικά έμεινε εκτός παιχνιδιού. Στο μεταξύ, ο Νοτιοαφρικανός αναβάτης της Hero, ο οποίος ήταν ο πέμπτος που ξεκίνησε, επωφελήθηκε της θέσης του, για να ανέβει στην κατάταξη της Ειδικής και να κερδίσει τη δεύτερη νίκη της εβδομάδας, ενώ κέρδισε για λίγα δευτερόλεπτα τον Brabec, προστατεύοντας επιδέξια τη δεύτερη θέση του στη Γενική Κατάταξη. Ο Adrien Van Beveren διατήρησε επίσης την τρίτη του θέση, παρά τον μεγάλο τρόμο όταν μια απροσδόκητη συνάντηση με ένα κοπάδι καμήλες έληξε με μια βαριά πτώση

Ο Adrien Van Beveren έχει ακόμη ελπίδες για τη 2η θέση του Αγώνα

 

W2RC: Brabec και Honda στοχεύουν στην κορυφή

Ricky Brabec και Honda, εκτός απροόπτου στην κορυφή του Dakar και του Πρωταθλήματος

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι ο Ricky Brabec και η Honda μπορούν να πάρουν το πάνω χέρι στην κατάταξη της FIM αύριο. Στο W2RC, ο Αμερικανός ήταν ήδη δευτεραθλητής το 2022, πριν από την 9η θέση την περασμένη σεζόν. Για τον Ross Branch, ο οποίος στοχεύει στη 2η θέση στη γενική κατάταξη αύριο, θα είναι μια άνευ προηγουμένου θέση, μετά την 4η το 2023 μετά την 13η το 2022. Ωστόσο, για τον Adrien Van Beveren, η 3η θέση που φαίνεται να του υπόσχονται είναι ακριβώς την ίδια θέση που πήρε ο Γάλλος τις δύο τελευταίες σεζόν. Ως έχει, η Honda θα πάρει το προβάδισμα στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, χάρη στις συνδυασμένες επιδόσεις των Brabec και Van Beveren, που θα δώσουν στη μάρκα 62 βαθμούς. Ο μοναδικός αναβάτης που έμεινε από τους αγωνιζόμενους για την Hero MotoSports θα βάλει την Ινδική μάρκα στη δεύτερη θέση των Κατασκευαστών με 30 βαθμούς.

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ο Έλληνας Βασίλης Μπούδρος που συμμετέχει στον Αγώνα με μια Husqvarna με το #107 στη σημερινή Ειδική Διαδρομή, έχασε λίγο έδαφος σε αυτήν την 11η Ειδική και με την 15η θέση στην κατηγορία “Original by Motul” (η κατηγορία όπου κάθε οδηγός είναι μόνος του, χωρίς κανένα μηχανικό ή άλλο άτομο για να τον βοηθήσει!), την 57η θέση στην κατηγορία “Rally 2” και την 74η στην Γενική, στα συνολικά αποτελέσματα του Αγώνα έχασε μια θέση σε σχέση με χθες, στην 18η θέση στην “Original by Motul”, στην 66η στην R2 και στην 82η θέση της Γενικής κατάταξης.

 

Δείτε τα αποτελέσματα της Ειδικής #11

 

Δείτε τα αποτελέσματα του Αγώνα μετά τις 11 πρώτες Ειδικές

 

Επόμενο άρθρο »

Dakar 2024: o Ricky Brabec είναι ο μεγάλος νικητής με την Honda

« Προηγούμενο άρθρο

Dakar 2024 Bike: O Brabec προς τη νίκη, μετά την επικράτηση στην 10η Ειδική

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα