• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
1ος Αγώνας - kat; ar
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2024 Bike: O Brabec προς τη νίκη, μετά την επικράτηση στην 10η Ειδική
RALLY DAKAR 17/01/2024 - 23:57

Ο Ross Branch με την Ινδική Hero έχασε έδαφος σήμερα στη διεκδίκηση της νίκης 

 

Οι φρέσκες αναμνήσεις δεν λένε ποτέ ψέματα στο Dakar. Βλέποντας τη “θηλιά” σκαλισμένη κοντά στην AlUla, ξεκινώντας και τελειώνοντας στο bivouac όπου όλοι είχαν συγκεντρωθεί πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες, ήταν δεδομένο ότι αυτή η ειδική θα ήταν μια τρελή βόλτα. Ο χρονομετρημένος τομέας εκτεινόταν για 371 χιλιόμετρα σε αμμώδη εδάφη με ανάγκη ταχύτητας, είτε στην πίστα είτε εκτός τροχιάς, μερικές φορές μέσα από βραχώδεις περιοχές, αλλά σχεδόν πάντα με αποκρυπτογραφήσεις στο road book. Η αναμέτρηση μεταξύ των κορυφαίων ανταγωνιστών διαμορφώθηκε από τη δύσκολη πλοήγηση στον αγώνα μοτοσυκλετών και, σε κάποιο βαθμό, από τον κίνδυνο τρυπήματος των ελαστικών. Ο Ricky Brabec έκανε ένα βήμα πιο κοντά στον δεύτερο Τίτλο του, κερδίζοντας την πρώτη του Ειδική φέτος.

Ο Ricky Brabec ήταν ο πιο δυνατός στην 10η Ειδική

Χθες ήταν αντίπαλοι. Σήμερα είναι “αδέρφια στα όπλα”. Αυτή ήταν η δυναμική αλλαγή στη σχέση μεταξύ του Ricky Brabec και του Adrien Van Beveren, ταλαντεύοντας υπέρ του πρώτου και δυνητικά εκτοξεύοντας τον δεύτερο στην κατάταξη, στις δύο Ειδικές που απομένουν μέχρι το βάθρου του τερματισμού στο Γιανμπού. Έχοντας καθήκον να ανοίξει το δρόμο, φαινόταν απίθανο για τον Γάλλο να κάνει ένα μεγάλο άλμα στη βαθμολογία. Ωστόσο, από το σταθμό ανεφοδιασμού και μετά, συνήλθε ξανά με τον ομόσταυλό του στην Honda. Μια στρατηγική συμμαχία φαινόταν όχι απλώς δυνατή, αλλά σχεδόν προκαθορισμένη. Το ένα ήμισυ της συνεργασίας, ο Ricky Brabec, εξασφάλισε την πρώτη του νίκη της χρονιάς σε Ειδική, τη δέκατη στην καριέρα του, αυξάνοντας το προβάδισμά του έναντι του Ross Branch στα 10 λεπτά. Το άλλο μισό, ο Van Beveren, κατάφερε να φέρει το έλλειμμά του από τον οδηγό από την Μποτσουάνα κάτω από το 1 λεπτό. Η ομαδική δουλειά της Monster Energy Honda θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για το κόκκινο 1-2. Προς το παρόν, είδαμε χατ-τρικ της Honda για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, επισκιάζοντας τον ανταγωνισμό. Για άλλη μια φορά, η άμεση πλοήγηση του Nacho Cornejo έπαιξε καθοριστικό ρόλο, εξασφαλίζοντας τη θέση του δεύτερου μόλις 2 δευτερόλεπτα πίσω!

Η μάχη απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει στην κατηγορία Rally 2, όπου ο Harith Noah εμφανίστηκε ως σοβαρή απειλή για τον Romain Dumontier, αφού σημείωσε τον πέμπτο ταχύτερο χρόνο της Γενικής Κατάταξης στην ειδική.

 

Η Επίδοση της Ημέρας

Ένας αναβάτης της Rally 2 μπήκε στους 5 πρώτους σε μια Ειδική του Dakar για δεύτερη φορά φέτος. Ο Bradley Cox (BAS World KTM Racing) είχε ήδη πάρει την 4η θέση στην Πρώτη Ειδική. Σήμερα, ο εργοστασιακός αναβάτης της Sherco Harith Noah τερμάτισε 5ος. Ήταν η καλύτερη επίδοση στην καριέρα του για τον Ινδό, ο οποίος αγωνίζεται στο πέμπτο του Ντακάρ και έχει καταφέρει να ολοκληρώσει το ράλι μόνο μία φορά. Πίσω το 2021, έγινε ο δεύτερος Ινδός —μετά τον CS Santosh το 2015— που τερμάτισε τον αγώνα, στην 20η θέση. Ο Noah επέστρεψε στον ανταγωνισμό στη Μπάχα Αραγκόν αφού τραυμάτισε την πλάτη του τον περασμένο Ιανουάριο. Τώρα είναι δεύτερος συνολικά στην κατηγορία του, μόλις 4′31″ πίσω από τον Romain Dumontier. Η συμπερίληψη ενός αναβάτη από την Bharat (Ινδία) στη γκάμα της Γαλλικής μάρκας Sherco μπορεί να αναχθεί στη συνεργασία τους με την ινδική εταιρεία TVS. Η Ινδία, εκπροσωπούμενη από τον Harith Noah και τον κατασκευαστή Hero, αφήνει το στίγμα της στη σκηνή του Ντακάρ. Κανένας από τους συμμετέχοντες Ινδούς δεν είχε τερματίσει ποτέ τόσο ψηλά σε μια Ειδική του Ντακάρ πριν.

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ο Έλληνας Βασίλης Μπούδρος που συμμετέχει στον Αγώνα με μια Husqvarna με το #107 στη σημερινή Ειδική Διαδρομή, βρέθηκε και πάλι σε καλές θέσεις σε αυτήν την 10η Ειδική και με την 11η θέση στην κατηγορία “Original by Motul” (η κατηγορία όπου κάθε οδηγός είναι μόνος του, χωρίς κανένα μηχανικό ή άλλο άτομο για να τον βοηθήσει!), την 52η θέση στην κατηγορία “Rally 2” και την 69η στην Γενική, στα συνολικά αποτελέσματα του Αγώνα ανέβηκε μια θέση σε σχέση με χθες, στην 17η θέση στην “Original by Motul”, στην 65η στην R2 και στην 82η θέση της Γενικής κατάταξης.

 


Δείτε τα αποτελέσματα της Ειδικής #9 για την κατηγορία Original by Motul


 

Δείτε τα αποτελέσματα της Ειδικής #9


Δείτε τα αποτελέσματα του Αγώνα μετά τις 9 πρώτες Ειδικές

Επόμενο άρθρο »

Dakar 2024: O Branch νικητής στην 11η Ειδική

« Προηγούμενο άρθρο

Dakar 2024 Bike: O Van Beveren νικητής στην 9η Ειδική

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα