• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2024 Bike: Σκληρή μάχη για τη νίκη
42'' χωρίζουν τους δύο πρώτους
RALLY DAKAR 16/01/2024 - 11:52

Χθες, το ράλι Dakar 2024 κατευθύνθηκε προς το Ha'il, το λίκνο του αθλητισμού παντός εδάφους στη Σαουδική Αραβία, όπου οι πρώτες γενιές αναβατών και οδηγών της χώρας έμαθαν το επάγγελμά τους, ξεκινώντας στην διαδρομή από τον Al Duwadimi. H Ειδική της ημέρας έγινε σε δύο μέρη: διακόπηκε από μια μεγάλη απλή διαδρομή και το μενού δύο μερών για την Ειδική, έβαλε τους αναβάτες, τους οδηγούς και τα πληρώματα σε δύο αντίθετα περιβάλλοντα. Σε αυτήν την Ειδική των “δύο ημιχρόνων”, με 279 χιλιόμετρα χρονομέτρησης, οι αγωνιζόμενοι μάχονταν πρώτα σε ένα παχύ στρώμα άμμου, μερικές φορές με τη μορφή αμμόλοφων, αλλά όχι πάντα εκτός πίστας. Για τα τελευταία εκατό ή περισσότερα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, η Ειδική ολοκληρώθηκε σε γρήγορες διαδρομές με αρκετά βραχώδη κομμάτια, που απαιτούσαν αρκετή προσοχή. Αυτό το έδαφος ήταν οικείο για τους αδελφούς Benavides, οι οποίοι παρήγαγαν τις καλύτερες δύο επιδόσεις.

Kevin Benavides (ΚΤΜ)

Luciano Benavides (Husqvarna)

Έφτασαν στην AlUla με εύλογες υψηλότερες φιλοδοξίες. Ο κάτοχος του τίτλου Kevin Benavides (ΚΤΜ) και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Luciano Benavides (Husqvarna) είδαν αμφότεροι τις όποιες προοπτικές θριάμβου στον Αγώνα, να εξαφανίζονται κατά την πρώτη εβδομάδα. Δεν αποκλείεται ακόμη εντελώς ο αναβάτης της KTM, ο οποίος, με τη νίκη του στην Ειδική στο Ha'il, έχει ανέβει στην 5η θέση της γενικής κατάταξης, 20 λεπτά ωστόσο πίσω από τον Ricky Brabec. Αλλά είναι πολύ απίθανο για τον μικρότερο αδερφό με την Husqvarna, που είναι στην 8η θέση, υστερώντας σχεδόν 40 λεπτά. Μετά το 2023, στο οποίο τα αδέρφια της Αργεντινής άφησαν το στίγμα τους, στο Ha'il πέτυχαν το πρώτο οικογενειακό ένα-δύο στην καριέρα τους στο Ντακάρ, ως παρηγοριά που δεν κατέλαβαν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους όπως ήλπιζαν.

Ricky Brabec - Honda 

Ross Branch - Hero

Μπροστά τους, η συναρπαστική μάχη είναι καλά και πραγματικά σε εξέλιξη μεταξύ τουλάχιστον των δύο πρώτων, που στο ξεκίνημα τους χώριζε μόλις ένα δευτερόλεπτο. Λαμβάνοντας υπόψη τις ενδιάμεσες βαθμολογίες κατά τη διάρκεια της Ειδικής, είναι λογικό να πιστεύουμε ότι η στρατηγική του να κόβουν λίγο ρυθμό, χρησίμευσε ως σημείο αναφοράς για τους διεκδικητές του τίτλου. Έχοντας πρωτοστατήσει στο μεγαλύτερο μέρος των ειδικών, ο Αμερικανός ηγέτης της γενικής κατάταξης, ο Ricky Brabec τερμάτισε τελικά με τον 7ο καλύτερο χρόνο, φέρνοντάς τον σε πλεονεκτική θέση εκκίνησης για το αυριανό ετάπ, ενώ ο Ross Branch πήγε ένα βήμα πίσω με την 8η θέση, αλλά η διαφορά τους εξακολουθεί να είναι αμελητέα, με 42'' δευτερόλεπτα υπέρ της Honda σε σχέση με την Hero. Ο Adrien Van Beveren, ο οποίος ένιωσε το πρόβλημα λίγο αργά, κληρονόμησε την 3η θέση που μπορεί να μην του κάνει καλό όταν όλοι οι συνάδελφοί του στην Honda θα είναι ζεστοί στο δρόμο για την AlUla.

 

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

 

Ο Έλληνας Βασίλης Μπούδρος που συμμετέχει στον Αγώνα με μια Husqvarna με το #107 στη σημερινή Ειδική Διαδρομή, βρέθηκε και πάλι σε καλές θέσεις σε αυτήν την 8η Ειδική και με την 14η θέση στην κατηγορία “Original by Motul” (η κατηγορία όπου κάθε οδηγός είναι μόνος του, χωρίς κανένα μηχανικό ή άλλο άτομο για να τον βοηθήσει!), την 55η θέση στην κατηγορία “Rally 2” και την 73η στην Γενική, στα συνολικά αποτελέσματα του Αγώνα είναι στην 18η θέση στην “Original by Motul”, στην 66η στην R2 και στην 83η θέση της Γενικής κατάταξης.


 

Δείτε τα αποτελέσματα της Ειδικής #8

 

Δείτε τα αποτελέσματα του Αγώνα μετά τις 8 πρώτες Ειδικές

Επόμενο άρθρο »

Dakar 2024 Bike: O Van Beveren νικητής στην 9η Ειδική

« Προηγούμενο άρθρο

To Dakar σε πένθος: Ο Carles Falcón δεν τα κατάφερε

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα