• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
1ος Αγώνας - kat; ar
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2024 Bike: αλλαγή στην κορυφή, μετά τη μαραθώνια Ειδική των 48 ωρών
RALLY DAKAR 12/01/2024 - 23:13

Ο Τοby Price πήρε τη 2η θέση στην μαραθώνια Ειδική των 48 ωρών

Σε ένα από τα σημεία συγκέντρωσης της Ειδικής, φαγητό πριν το ξεκίνημα της μάχης

 

Δεν είναι όλοι εξίσου εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν το Empty Quarter. Το πρόγραμμα για το δεύτερο μέρος του “48 HR chrono stage”, αυτής της μαραθώνιας Ειδικής, ήταν και πάλι αμμώδες, αλλά τα τμήματα των αμμόλοφων θα μπορούσαν να διαφέρουν πολύ στις διαστάσεις τους. Ως εκ τούτου, τέσσερις αναβάτες πέρασαν τη νύχτα στο σημείο ανάπαυσης Α παρέα με πενήντα αυτοκίνητα και φορτηγά, που σημαίνει ότι έπρεπε ακόμα να αντιμετωπίσουν 425 km αμμωδών κορυφών και γούρνων για να ολοκληρώσουν την πρώτη εβδομάδα τους στο Ράλι Ντακάρ. Στο μεταξύ, οι επίλεκτοι αναβάτες και οδηγοί είχαν φτάσει στο μπιβουάκ που τους είχε κρατήσει στο σημείο F, από το οποίο απέμεναν μόνο 112 χλμ. για να ολοκληρώσουν την Ειδική. Στη γραμμή τερματισμού, οι νίκες στις Ειδικές σαρώθηκαν από τέσσερις Γάλλους αγωνιζόμενους σε όλες τις κατηγορίες, κάτι που είναι το πρώτο στην ιστορία του ράλι. Ωστόσο, ένας Αμερικανός, ο Ricky Brabec θα ξεκινήσει τη δεύτερη εβδομάδα του Ντακάρ στην κορυφή, μετά την μία ημέρα διάλειμμα που θα έχουν όλοι.

Ο Ricky Brabec έδειξε ο πιο συγκεντρωμένος στις 48 Ώρες της Ειδικής

Λέγεται συχνά ότι το Ντακάρ διδάσκει μαθήματα ζωής. Αυτό που βγαίνει από την Ειδική των 48 ωρών σχετίζεται σίγουρα με τις αρετές της επιμονής στην επιδίωξη των στόχων. Η μαλακή άμμος ήταν πολύ σκληρή στον Pablo Quintanilla χθες και οι σημερινοί παραλήπτες αυτού του μαθήματος απέδειξαν με τις ενέργειές τους ότι είναι συντονισμένοι με τις απαιτήσεις της πειθαρχίας των μαραθώνιων ράλι. Ο Ricky Brabec, ο οποίος ήταν σταθερός από την αρχή στην AlUla, έδειξε αυτήν τη σταθερότητά του και απέφυγε τυχόν λάθη στο ταξίδι της επιστροφής στη Shubaytah, επιτρέποντάς του να πάρει το προβάδισμα στη γενική κατάταξη και να συνεχίσει να ελπίζει ότι θα πάρει έναν δεύτερο Τίτλο μετά τον πρώτο του. το 2020. Στην άσκηση 48 ωρών, ο Adrien Van Beveren μπόρεσε να δείξει ότι, κατά κάποιο τρόπο, έχει άμμο στο αίμα του: οι νίκες του στο Enduropale du Touquet, αλλά και στο Enduro del Verano στην Αργεντινή, έχουν σφυρηλατήσει την τεχνική του και συγχρόνως μια σωματική διάπλαση που τον κάνουν σχεδόν ανέγγιχτο στην άμμο. Οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν για να αποκτήσει τέτοιο έλεγχο του έδωσαν μια από τις καλύτερες ανταμοιβές στην καριέρα του με τη σημερινή του επιτυχία, καθώς και την προοπτική συμμετοχής στη μάχη για την απόλυτη νίκη. Όμως και ο Ross Branch από την Μποτσουάνα, δεν το βάζει κάτω με την Hero και παραμένει στη 2η θέση, με διαφορά μικρότερη από ένα λεπτό.

Η δεύτερη εβδομάδα του Αγώνα αναμένεται συγκλονιστική.

O Romain Dumontie με Husqvarna είναι 2ος στην κατηγορία Rally 2 και 12ος στη Γενική κατάταξη 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ο Έλληνας Βασίλης Μπούδρος που συμμετέχει στον Αγώνα με μια Husqvarna με το #107 στη σημερινή Ειδική Διαδρομή, έχασε πολύ έδαφος σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες και έχει δεχτεί και ποινή μίας ώρας. Έτσι με την 21η θέση στην κατηγορία “Original by Motul”, την 80η θέση στην κατηγορία “Rally 2” και την 99η στην Γενική, σε αυτήν τη μαραθώνια Ειδική, έπεσε στα συνολικά αποτελέσματα του Αγώνα στην 19η θέση στην “Original by Motul”, στην 72η στην R2 και στην 90η θέση της Γενικής κατάταξης.

Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε νέα του, για να υπάρξει εξήγηση σε αυτήν την απροσδόκητη πτώση θέσεων, ενώ μέχρι τώρα τα είχε πάει περίφημα.

Δείτε τα αποτελέσματα της Ειδικής #6

Δείτε τα αποτελέσματα του Αγώνα μετά τις 6 πρώτες Ειδικές

Είναι ακόμη μέσα στο παιχνίδι της νίκης ο Kevin Benavides

 

Επόμενο άρθρο »

Dakar 2024 Bike: 1'' χωρίζει τους δύο πρώτους μετά από 7 Ειδικές!

« Προηγούμενο άρθρο

Dakar 2024: Ξεκίνησε η μάχη Ειδικής 48 Ωρών!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα