• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2024: Στην κορυφή και πάλι ο Branch με την Hero
RALLY DAKAR 11/01/2024 - 00:58

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Empty Quarter (όπου εξελίχτηκε η 5η Ειδική του Dakar), δεν είναι ακριβώς γεμάτο με συμβατικά αρχιτεκτονικά ή πολιτιστικά τουριστικά αξιοθέατα. Ωστόσο, για τους λάτρεις των ράλι, είναι ένας συγκλονιστικός θησαυρός με αμμόλοφους που απλώνονται μέχρι εκεί που μπορεί να δει το μάτι. Εκατομμύρια; Δισεκατομμύρια, ίσως; Ποιος ξέρει, είναι δύσκολο να μετρήσεις, ενώ βρίσκεσαι στη δίνη του πυρετού της άμμου. Οι αναβάτες και τα πληρώματα ήταν πρόθυμοι ακόμη και να πηδήξουν από τους υπνόσακους τους μέσα στη νύχτα για να αντιμετωπίσουν ένα οδικό τμήμα 508 χιλιομέτρων και να βουτήξουν σε αυτή τη θάλασσα από αμμόλοφους για μια κομβική Eιδική μήκους 118 χιλιομέτρων που έθεσε τη βάση για τη διαμονή τους στο Empty Quarter. . Ο Pablo Quintanilla, που έκοψε στο παρελθόν τα δόντια του στην έρημο Ατακάμα της Χιλής, έδειξε εδώ τη δύναμή του.

Ο Pablo Quintanilla, τα κατάφερε καλύτερα από όλους στους αμμόλοφους

Ο Χιλιανός οδηγός είναι για τα καλά μέσα στο παιχνίδι της νίκης του Αγώνα!

Δεν χρειάζεται να είσαι μια ιδιοφυΐα για να καταλάβεις τη σωστή προσέγγιση στην Ειδική, μεταξύ των κορυφαίων αναβατών μοτοσυκλετών. Η σειρά εκκίνησης του Rally GP αντιστρέφεται για το "48H Chrono" που ξεκινά αύριο, επομένως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα θα έχει ο τελευταίος της εκκίνησης μεταξύ των 17 συμμετεχόντων που εξακολουθούν να διεκδικούν τη νίκη σε αυτήν την κορυφαία κατηγορία. Το αγωνιστικό σχέδιο του Adrien Van Beveren φαινόταν εύστοχο, με μια ενδιαφέρουσα πέμπτη θέση στην εκκίνηση της 5ης Ειδικής, στα km 0 και την ικανότητα να σερφάρει στους αμμόλοφους που του έδωσαν μια ρεαλιστική βολή για τη νίκη της Ειδικής. Ήταν σχεδόν αδύνατο να χάσει ο Γάλλος. Σχεδόν. Στο τέλος, ο ομόσταυλός του στην Monster Energy Honda, Pablo Quintanilla, τον έπιασε και πέρασε στην πρώτη θέση, με μόλις 37 δευτερόλεπτα καλύτερο χρόνο. Ο Χιλιανός σημείωσε την όγδοη νίκη του σε Ειδικές στο Ντακάρ και κέρδισε την πρώτη θέση για την Ειδική 6Α. Στη δωδέκατη εμφάνισή του στο Ντακάρ, όπου κέρδισε δύο φορές τη δεύτερη θέση (2020 και 2022), ο «Quintafondo», είναι έκτος συνολικά με διαφορά 26′47″ πίσω, θα έχει την τράπουλα υπέρ του, αλλά χρειάζεται ακόμα κάτι για να παίξει τα χαρτιά του και να χτυπήσει τον Ross Branch από την καυτή πρώτη θέση και να αναδειχθεί ως ηγέτης της ομάδας της Honda, η οποία έχει άλλους τρεις αναβάτες που κυνηγούν τον οδηγό από την Μποτσουάνα: Cornejo (δεύτερος στο 1′14″), Brabec (τρίτος στις 3 ′47″) και Van Beveren (τέταρτος στις 18′10″). Ο οδηγός της Hero όμως έχει δείξει από την πρώτη μέρα ΄'οτι μόνο τυχαία δεν είναι η πρωτοπορία του στο δυσκολότερο Ράλι του κόσμου.

 

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ο Έλληνας Βασίλης Μπούδρος που συμμετέχει στον Αγώνα με μια Husqvarna στη σημερινή Ειδική Διαδρομή, έχασε έδαφος σε σχέση με χθες, με την 9η θέση στην κατηγορία “Original by Motul”, την 48η θέση στην κατηγορία “Rally 2” και την 70η στην Γενική. Έτσι στα συνολικά αποτελέσματα του Αγώνα μέχρι τώρα είναι στην 7η θέση στην “Original by Motul”, στην 40η στην R2 και στην 61η θέση της Γενικής κατάταξης. 


 

Δείτε τα αποτελέσματα του Αγώνα για την Original by Motul μετά τις 5 πρώτες Ειδικές


Δείτε τα αποτελέσματα της Ειδικής #5

 

Δείτε τα αποτελέσματα του Αγώνα μετά τις 5 πρώτες Ειδικές

Προσπαθώντας να καταλάβεις πια είναι η σωστή επιλογή πλοήγησης...

Επόμενο άρθρο »

Dakar 2024: Ξεκίνησε η μάχη Ειδικής 48 Ωρών!

« Προηγούμενο άρθρο

Dakar 2024: Ο Nacho Cornejo περνά στην 1η θέση του Αγώνα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα