• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
1ος Αγώνας - kat; ar
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2024: Ο Nacho Cornejo περνά στην 1η θέση του Αγώνα
RALLY DAKAR 09/01/2024 - 23:13


Το θερμόμετρο έγραφε μόνο πέντε βαθμούς νωρίς το πρωί όταν έφευγαν όλοι οι συμμετέχοντες στο Dakar, από τις σκηνές στο bivouac στην Al Salamiya για να κατευθυνθούν προς την πόλη Al Hofuf, δίπλα σε μια από τις μεγαλύτερες οάσεις της χώρας, όπου υπάρχουν τρία εκατομμύρια χουρμαδιές. Μεταξύ των δύο πόλεων, η συνολική απόσταση που έπρεπε να διανυθεί ήταν σχεδόν 700 km, αλλά οι αναβάτες, οι οδηγοί και τα πληρώματα «πολέμησαν» μόνο για 299 από αυτά. Είναι πολύ δύσκολο να καλύψετε τόση απόσταση στη Σαουδική Αραβία χωρίς να συναντήσετε αμμόλοφους, αλλά η άμμος της ημέρας ήταν αμελητέα. Οι τελικές ταχύτητες περίπου 150 km/h επιτεύχθηκαν συχνά σε αυτή τη γρήγορη ειδική, στην οποία ο Nacho Cornejo μπόρεσε να δείξει ότι δεν είναι απλώς ένας εξαιρετικός πλοηγός, σε τέτοιο βαθμό που πήρε το προβάδισμα στη γενική κατάταξη της κατηγορίας μοτοσυκλετών.

O Nacho Cornejo προετοιμάζεται για το ανέβασμα στην κορυφή της κατάταξης

Ο Kevin Benavides της Red Bull KTM Factory Racing πήρε την 3η θέση στην Ειδική την ημέρα των γενεθλίων του!

Δεν υπήρχαν συγκεκριμένες δυσκολίες στο πρόγραμμα αυτής της τέταρτης Ειδικής, αλλά αυτό δεν σήμαινε ότι δεν θα υπήρχαν παραστάσεις πρώτης κατηγορίας. Αυτό που παράγεται από τον Nacho Cornejo μπορεί σίγουρα να ταξινομηθεί σε αυτήν την κατηγορία. Το χαρακτηριστικό του είναι η εξαιρετικά γρήγορη ανάγνωση και ιδιαίτερα η ερμηνεία του roadbook. Ο Χιλιανός έδειξε ξανά την αξία του σε αυτόν τον τομέα, ακόμα κι αν δεν χρειάστηκε να ανοίξει το δρόμο στην Ειδική, αφού ήταν ο έκτος αναβάτης που ξεκίνησε. Ωστόσο, ο αναβάτης της Honda ξέρει πώς να ανοίγει το γκάζι του όταν χτυπάει η ευκαιρία και δεν έκανε πράγματα στα μισά! Φτάνοντας στη γραμμή τερματισμού, κέρδισε την Ειδική και πήρε επίσης το προβάδισμα στη Γενική Κατάταξη, εκμεταλλευόμενος τα δύο ατυχήματα του Ross Branch, τα οποία ευτυχώς δεν ήταν σοβαρά. Ο άνθρωπος από την Μποτσουάνα έχασε το τρίλεπτο που είχε χθες και μάλιστα χάρισε ένα επιπλέον στον οδηγό από τη Χιλή. Αύριο, στο δρόμο για το Shubaytah, ο Cornejo θα πρέπει να οδηγεί ως ο ηγέτης της κατάταξης: την τελευταία φορά που ήταν σε αυτή τη θέση, άφησε τη νίκη να του ξεφύγει λόγω πτώσης 48 ώρες πριν από το τέλος του Ντακάρ 2021.

 

Στατιστικά ημέρας: 74

Ο Ignacio "Nacho" Cornejo κέρδισε την όγδοη Ειδική του στο Ντακάρ σήμερα και συνέβαλε επίσης στη βελτίωση της απόδοσης της χώρας του, επειδή το σύνολο των νικών της Χιλής σε Ειδικές έχει αυξηθεί σε 74 σε όλες τις διαφορετικές κατηγορίες. Αυτή η σειρά ξεκίνησε από τον αείμνηστο Carlo de Gavardo, με μοτοσυκλέτα. Έκτοτε, ένας άλλος Ignacio, ο Casale, διακρίθηκε κερδίζοντας το Dakar τρεις φορές στην κατηγορία quad, κερδίζοντας 23 Ειδικές στη διαδικασία. Ο Francisco "Chaleco" López τα κατάφερε ακόμα καλύτερα, για να κερδίσει την ιδιότητα του εθνικού σημαιοφόρου, με 11 νίκες σε Ειδικές σε δύο τροχούς και στη συνέχεια 13 περισσότερες από τη μετάβασή του στην κατηγορία τετράτροχων SSV.

 

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ο Έλληνας Βασίλης Μπούδρος που συμμετέχει στον Αγώνα με μια Husqvarna είχε μια εξαιρετική απόδοση στη σημερινή Ειδική Διαδρομή, με 4η θέση στην κατηγορία “Original by Motul”, την 33η θέση στην κατηγορία “Rally 2” και την 53η στην Γενική. Έτσι ανέβηκε στα συνολικά αποτελέσματα του Αγώνα μέχρι τώρα, στην 6η θέση στην “Original by Motul”, στην 39η στην R2 και στην 60η θέση της Γενικής κατάταξης.

Η Husqvarna μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα και στον τομέα της “αναπνοής” της, με το φίλτρο DNA που είναι ο μεγάλος χορηγός του, έχουν κάνει δύο ημέρες στην έρημο χωρίς να αλλάξουν φίλτρο, κάτι που θεωρείται ρεκόρ για τον αγώνα τέτοιου είδους.


 

Δείτε τα αποτελέσματα της Ειδικής #4

Δείτε τα αποτελέσματα του Αγώνα μετά τις 4 πρώτες Ειδικές

 

Επόμενο άρθρο »

Dakar 2024: Στην κορυφή και πάλι ο Branch με την Hero

« Προηγούμενο άρθρο

Dakar 2024: Ο Kevin Benavides νικητής στην 3η Ειδική

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα