• Search
  • Search
  • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Hyundai Kona: Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024
Με ψηφοφορία ανάμεσα στους 27 δημοσιογράφους του θεσμού
4auto 18/12/2023 - 10:23

Το νέο Hyundai Kona είναι το  “Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα 2024”. Η ανακήρυξή του πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων.

Το νέο Hyundai Kona κατάφερε να κατακτήσει το μεγαλύτερο ελληνικό βραβείο αυτοκινήτου και  να ανακηρυχθεί σε “Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα 2024”.  Στην τελική εκδήλωση του 17-ετούς πλέον ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην πίστα των Μεγάρων, παρουσία του Προέδρου του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), Γιώργου Βασιλάκη, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των δημοσιογράφων του ειδικού τύπου/μελών του θεσμού. Το παρών έδωσαν στελέχη εταιρειών της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, επιλεγμένοι εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών, καθώς και δημοσιογράφοι του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας.

Το Hyundai Kona συγκέντρωσε συνολικά 391 βαθμούς, έναντι 326 του Jeep Avenger και 305 του MG4, τα οποία ακολούθησαν το Κορεατικό SUV στο βάθρο. Την πρώτη πεντάδα έκλεισαν τα MG ZS και Peugeot 408, με 252 και 249 βαθμούς αντίστοιχα. Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:

 1. Hyundai Kona: 391 βαθμοί
 2. Jeep Avenger: 326 βαθμοί
 3. MG4: 305 βαθμοί
 4. MG ZS: 252 βαθμοί
 5. Peugeot 408: 249 βαθμοί
 6. Renault Austral: 222 βαθμοί
 7. Kia Niro: 212 βαθμοί
 8. Nissan X-Trail: 207 βαθμοί
 9. Citroen C4 X: 200 βαθμοί
 10. Honda Civic e:HEV: 184 βαθμοί
 11. Dacia Spring: 152 βαθμοί

Υπενθυμίζεται ότι μέλη του Συλλόγου “Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα” είναι 27 έμπειροι δημοσιογράφοι του ελληνικού ειδικού Τύπου. Κάθε δημοσιογράφος είχε στη διάθεσή του 100 βαθμούς για να απονείμει στα υποψήφια μοντέλα - που φέτος λόγω ισοψηφίας ήταν 11 - δίνοντας ως μέγιστη βαθμολογία το 20 και ως ελάχιστη το 5. Η τελική βαθμολογία για την ανάδειξη του νικητή διαμορφώθηκε σταδιακά, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς οι ψήφοι των 27 μελών ανακοινώνονταν μία προς μία, με αλφαβητική σειρά.

Ο Πρόεδρος του θεσμού Νίκος Λουπάκης απονέμει το σχετικό Έπαθλο στον κ. Ανδρέα Χριστοφορίδη της Hyundai
Ο Πρόεδρος του θεσμού Νίκος Λουπάκης απονέμει το σχετικό Έπαθλο στον κ. Ανδρέα Χριστοφορίδη της Hyundai

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο κ. Γιώργος Βασιλάκης, που επεσήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη ανανέωσης του στόλου των αυτοκινήτων στην Ελλάδα, και ο Νίκος Τσάδαρης, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΠΑΣΥΔΑΜ). Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του «Συλλόγου Δημοσιογράφων για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», Νίκος Λουπάκης, υπογράμμισε στη σύντομη ομιλία του το σημαντικό ρόλο του ανεξάρτητου θεσμού που έρχεται να ενισχύσει με τον τρόπο του την αγορά αυτοκινήτου, επιλέγοντας κάθε χρόνο μία πρόταση που ταιριάζει καλύτερα στα μέτρα του Έλληνα καταναλωτή.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑ κ. Γιώργος Βασιλάκης στην ομιλία του
Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑ κ. Γιώργος Βασιλάκης στην ομιλία του

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκε ο Τάσος Μαρκουίζος “Ιαβέρης” για τη συνολική προσφορά του στον χώρο της αυτοκίνησης και της οδικής ασφάλειας. Βραβείο απονεμήθηκε και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Διατσίδη για τα 40 χρόνια προσφοράς στον Ειδικό Τύπο. Ο Δημήτρης Διατσίδης ήταν επίσης ο παρουσιαστής της πολύ όμορφης εκδήλωσης, την οποία διοργάνωσε η Automotive Promotion.

Το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» ευχαριστεί για άλλη μια φορά ιδιαιτέρως τον κ. Χρήστο Αναστασιάδη για την ευγενική, όπως πάντα, παραχώρηση του χώρου του Αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων, τόσο για την οδήγηση των 11 υποψηφίων μοντέλων από τα μέλη του θεσμού την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, όσο και για την τελετή απονομής.

Ο Δημήτρης Διατσίδης ήταν ο παρουσιαστής της εκδήλωσης
Ο Δημήτρης Διατσίδης ήταν ο παρουσιαστής της εκδήλωσης

Αξίζει να σημειωθεί ότι της εκδήλωσης, η οποία είχε την υποστήριξη των ελαστικών “Continental” και της οινοποιίας “La tour Melas”, προηγήθηκε αγώνας δεξιοτεχνίας στην πίστα. Εταιρικά στελέχη και δημοσιογράφοι αναμετρήθηκαν με το χρονόμετρο, με γνώμονα την σταθερή οδήγηση και όχι την υψηλότερη ταχύτητα, καθώς έπρεπε να πραγματοποιήσουν δύο συνεχόμενους γύρους επιτυγχάνοντας ει δυνατόν τον ίδιο χρόνο.

O αγώνας πραγματοποιήθηκε με τους νικητές του θεσμού των προηγουμένων ετών, δηλαδή με τα «Αυτοκίνητα της Χρονιάς για την Ελλάδα»:

 • 2023 Kia Sportage
 • 2022 Hyundai Tucson
 • 2021 Renault Captur
 • 2020 Peugeot 208
 • 2019 Skoda Karoq

Νικητές αναδείχτηκαν οι Αργύρης Τούντας (μεταξύ των προσκεκλημένων στελεχών των εταιριών αυτοκινήτου) και Κώστας Μποϊδάνης (μεταξύ των προσκεκλημένων δημοσιογράφων).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του ΠΑΣΥΔΑΜ. Την επόμενη εβδομάδα, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου (atx.gr) θα αναρτηθούν κείμενα με το σκεπτικό με το οποίο ψήφισε κάθε μέλος του θεσμού, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμο το ετήσιο έντυπο τουΟ Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος απονέμει ειδικό βραβείο στον Δημήτρη Διατσίδη για τα 40 χρόνια προσφοράς στον Ειδικό Τύπο

Ο Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος απονέμει ειδικό βραβείο στον Δημήτρη Διατσίδη για τα 40 χρόνια προσφοράς στον Ειδικό Τύπο
“Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα”, σε ψηφιακή μορφή.

Επόμενο άρθρο »

Η M-Sport Ford World Rally Team αποκαλύπτει το livery του νέου Puma Hybrid Rally1

« Προηγούμενο άρθρο

Η νέα Ford Mustang Mach-E ως όχημα ταχείας ανταπόκρισης

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα