• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η ΓΓΑ κήρυξε έκπτωτο το ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ!
Νέα 15/12/2023 - 11:39

Του Δημήτρη Διατσίδη


 

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) στην οποία υπάγεται η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΑΜΟΤΟΕ), με διαπιστωτική πράξη στις 12/12 κήρυξε έκπτωτο το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Ομοσπονδίας, με αναδρομική ισχύ από τις εκλογές του 2021. Ο λόγος της έκπτωσης είναι η μη εφαρμογή σχετικών διατάξεων του αθλητικού νόμου από την πλευρά της ΑΜΟΤΟΕ σε περιπτώσεις καθορισμού αγωνοδικών που ήταν συγχρόνως μέλη ΔΣ σωματείων και άρα σύμφωνα με τη λογική της νομοθεσίας δεν θα μπορούσαν να πάρουν αμερόληπτες αποφάσεις σε περιπτώσεις εκδίκασης κάποιων ενστάσεων ή άλλων περιπτώσεις που θα μπορούσαν να αφορούν αθλητές των σωματείων τους.

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, στις 20/10/2023 έγινε καταγγελία της Προέδρου του Συνδέσμου Αθλητών Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΣΑΜΕ) – που είναι η κα Παναγιώτα Δελαγραμμάτικα – κατά του ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ με θέμα παράβαση του σχετικού άρθρου. Υπήρξε κλήση σε ακρόαση της Προέδρου της ΑΜΟΤΟΕ κας Μαρίας Τσεσμελή και η σχετική ακρόαση έγινε στις 21/11.

Προφανώς η ΓΓΑ δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις και βγήκε η απόφαση που παραθέτουμε, η οποία σημαίνει ότι θα οριστεί προσωρινό ΔΣ που θα προχωρήσει σε νέες εκλογές, χωρίς αυτό να σημαίνει με τη σειρά του ότι απαραίτητα θα υπάρξει αλλαγή της τωρινής σύνθεσης του ΔΣ, αφού το νέο που θα προκύψει από τις νέες εκλογές θα μπορούσε να είναι ακριβώς το ίδιο με το τωρινό.

Βέβαια η αναδρομική ισχύς της απόφασης αφήνει ανοικτό το ακραίο ενδεχόμενο να ακυρωθούν ακόμη και όλα τα Πρωταθλήματα των ετών 2021, 2022, 2023, ή να ακυρωθούν κάποιες αποφάσεις του ΔΣ και για άλλα ζητήματα των Αγώνων. Ελπίζουμε να πρυτανεύσει κάποια λογική σε όλο αυτό και να μην ακυρωθούν οι προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών.

Παραθέτουμε εδώ την διαπιστωτική πράξη και θα επανέλθουμε με ρεπορτάζ μετά από επαφές με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές της υπόθεσης...

 



 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Η Ducati στην Unipol Arena στην Μπολόνια γιόρτασε το "Campioni in Festa"

« Προηγούμενο άρθρο

H πτώση και η άνοδος του Γιάννη Περιστερά στην Βαρκελώνη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα