• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αντοχή και Απόδοση για το νέο Vmoto CPx Explorer
Τεστ-Μοντέλα 15/11/2023 - 12:04

Μετά το ρεκόρ Guinness World Record του CPx PRO η Vmoto βρίσκει την ευκαιρία και παρουσιάζει – με βάση αυτό το μοντέλο – το νέο CPx Explorer, για να επεκτείνει την κυριαρχία της στην ηλεκτροκίνητη μετακίνηση πόλης.

Μετά την κυκλοφορία του συναρπαστικού APD Concept, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Pininfarina, όπως είδαμε στο σχετικό άρθρο, η δεύτερη καινοτομία της Vmoto για την EICMA 2023 είναι το CPx Explorer - μια στιλιστική εξέλιξη του CPx PRO.

Δεν ήταν εύκολο να ασχοληθεί κανείς με ένα τόσο επιτυχημένο μοντέλο όπως το CPx PRO - ένα σκούτερ που κέρδισε τις καρδιές των πελατών με την εντυπωσιακή σχεδίαση και τις κορυφαίες επιδόσεις του. Για να το κάνει αυτό, η Vmoto στράφηκε για άλλη μια φορά στο ειδικό μολύβι της C-Creative, του σχεδιαστικού στούντιο με επικεφαλής τον Adrian Morton (ο οποίος είχε σχεδιάσει ως επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της MV Agusta, μερικές από τις ομορφότερες μοτοσυκλέτες του πλανήτη) και που είχε ήδη υπογράψει τα CITI, το Stash και τα Dirt Bike Off-R και On-R, επίσης για τη μάρκα του μπλε V.

Οι σχεδιαστές της C-Creative λοιπόν, έχουν έτσι πλήρως επανασχεδιάσει το μπροστινό μέρος του CPx: το νέο Explorer στην πραγματικότητα διαθέτει μια “ασπίδα” με ένα περιτυλιγμένο φωτιστικό LED, αντί για δύο μονούς προβολείς, που διασχίζουν το μπροστινό τμήμα από άκρη σε άκρη, προσδιορίζοντας καθαρά και δυναμικά τη φιγούρα. του σκούτερ.

Το νέο μπροστινό μέρος όχι μόνο βελτιώνει την αισθητική, αλλά και την αεροδυναμική, σύμφωνα με την προσέγγιση που εφαρμόζεται ήδη στο Concept APD από την Vmoto, η οποία στοχεύει να βάλει τη βελτιστοποίηση ροής αέρα στο επίκεντρο της σχεδίασης, ως μέσο βελτίωσης της δυναμικής απόδοσης και εμβέλειας. ενώ μειώνεται η αντίσταση του αέρα.

Νέο είναι επίσης το παρμπρίζ, που αποσπάται από το σώμα της μπροστινής αεροθωράκισης, και η ποδιά κάτω από τη θέση οδήγησης, που είναι πλέον πιο δυναμική και κωνική. Κάτω από το “ένδυμα” της C-Creative, το CPx Explorer επιβεβαιώνει τη μηχανική βάση που το έφτιαξε. Και έτσι βρίσκουμε έναν κινητήρα CPx PRO fortune, στα 8 Kw, κατηγορίας L3, που ωθεί το σκούτερ μέχρι τα 105 km/h και έως τα 100 km αυτονομίας χρήσης.

Μια μηχανική βάση, αυτή του CPx PRO, που πρόσφατα κέρδισε ένα σημαντικό βραβείο, αποδεικνύοντας την εξαιρετική απόδοση και αξιοπιστία του. Στην πίστα Tazio Nuvolari στην Cervesina (Ιταλία), ένα πλήρωμα πέντε αναβατών και επαγγελματιών δημοσιογράφων κέρδισε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη απόσταση που διένυσε ηλεκτρικό σκούτερ σε διάστημα 24 ωρών, με αριθμό 1,931 χλμ., που έγιναν σε όχι τόσο ευνοϊκό καιρό.

Σίγουρα ένα εξαιρετικό διαβατήριο για το νέο CPx Explorer, που κληρονομεί όλα αυτά τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά από τον προκάτοχό του, αλλά τα ντύνει με ένα νέο, γοητευτικό, Ιταλικό κοστούμι ραπτικής.

 

Τα κύρια χαρακτηριστικά:

* Το CPx Explorer διαθέτει μια εντυπωσιακή νέα σχεδίαση από το Ιταλικό στούντιο C-Creatve.

* Ο κινητήρας 8 kW ωθεί το CPx Explorer έως τα 105 km/h και παρέχει αυτονομία 100 km.

* Η μηχανική βάση του CPx Explorer είναι κοινή με αυτή του πρόσφατου κατόχου παγκοσμίου ρεκόρ, του CPx PRO.


 

Επόμενο άρθρο »

Honda CBR1000RR-R by MouratisGP: την οδηγούμε στις Σέρρες

« Προηγούμενο άρθρο

Το 2024 το Honda Dax σε μια νέα έκδοση μπλε χρώματος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα