• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το 2024 το Honda Dax σε μια νέα έκδοση μπλε χρώματος
Τεστ-Μοντέλα 15/11/2023 - 11:54

 

 

 

Μπορεί να μην έχει αυτοκόλλητα Tamiya, αλλά αυτά υπάρχουν και aftermarket, για όσους αρέσκονται στα μοντέλα της δημοφιλούς εταιρίας που προσαρμόζει σε μικρές διαστάσεις πολλά δημοφιλή μοντέλα αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.

 

Από τότε που ανακοινώθηκε το ανανεωμένο, εκσυγχρονισμένο Honda Dax στην Ευρώπη, οι θαυμαστές του παντού το ερωτεύτηκαν αμέσως. Σίγουρα, μόνο λίγοι θαυμαστές ζούσαν στην Ευρώπη εκείνη την εποχή. Ωστόσο, οι οξυδερκείς παρατηρητές της βιομηχανίας μοτοσυκλετών γνωρίζουν ότι η Honda συνήθως φέρνει τα νέα της μοντέλα σε πολλές αγορές. 

Σίγουρα, δεν άργησε να εμφανιστεί το Dax στην Ιαπωνία. Αργότερα, το 2023, μια εντελώς περιορισμένη έκδοση του Dax φτιαγμένη για να μοιάζει με μοντέλο Tamiya σε φυσικό μέγεθος, εμφανίστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μπανγκόκ, χάρη στα λαμπρά μυαλά της Cub House Honda. (Δυστυχώς για τους θαυμαστές εκτός Ταϊλάνδης, οι περιορισμένες εκδόσεις του Cub House τείνουν να μένουν στην Ταϊλάνδη, επομένως μπορούμε να τις εκτιμήσουμε μόνο από μακριά, εκτός αν ζει κάποιος εκεί ή το επισκεφτεί).

 

Αν και δεν είναι ένα περιορισμένης έκδοσης το Dax Tamiya, η Honda Motor Europe μόλις ανακοίνωσε το επόμενο καλύτερο πράγμα: Ένα νέο, μεταλλικό μπλε χρώμα για το Dax του 2024. Ονομάζεται Pearl Glittering Blue και συμπληρώνει τα χρώματα Pearl Nebula Red και Pearl Cadet Grey που έλαβε το Dax στο ευρωπαϊκό ντεπούτο του το 2023. 

Ο κινητήρας του Honda Dax του 2024 είναι ο ίδιος αερόψυκτος, μονοκύλινδρος κινητήρας των 124 κυβικών εκατοστών, που τροφοδοτεί αυτήν τη στιγμή την υπάρχουσα σειρά 125 κυβικών της Honda στην Ευρώπη. Η διάμετρος και η διαδρομή είναι 50 και 63.1 χιλιοστά αντίστοιχα και ο λόγος συμπίεσης είναι 10:1. Αποδίδει 9.25 ίππους στις 7,000 σ.α.λ., παράλληλα με μια ροπή 10.8 Nm στις 5,000 σ.α.λ. Συνδυάζεται με κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων με αυτόματο φυγοκεντρικό συμπλέκτη.

Το Dax του 2024 χρησιμοποιεί σχέδιο πλαισίου τύπου ραχοκοκαλιάς, με το ρεζερβουάρ καυσίμου ενσωματωμένο στο πλαίσιο. Η ανάρτηση αποτελείται από ένα τηλεσκοπικό ανάποδο μπροστινό πιρούνι 31 χιλιοστών που προσφέρει διαδρομή 100 χιλ. και μια διάταξη διπλού αμορτισέρ με διαδρομή 120 χιλ. πίσω. Το σύστημα πέδησης αποτελείται από έναν μονό δίσκο 220 χιλ. μπροστά με ABS που βασίζεται στη μονάδα IMU, καθώς και από έναν μόνο δίσκο 190 χιλ. πίσω. Το Dax του 2024 έχει ζάντες από χυτό αλουμίνιο πέντε ακτίνων 12 ιντσών. 

 

Διαστάσεις:

Το μεταξόνιο είναι 1,200 χιλ. το μήκος 1,760 χιλ., το πλάτος 760 χιλ. και το ύψος 1,020 χιλ. Η γωνία κάστερ είναι 24.9 μοίρες. Η απόσταση από το έδαφος 180 χιλ. Το βάρος είναι 107 κιλά. Το ύψος του καθίσματος είναι πολύ προσιτό στα 775 χιλιοστά. Η χωρητικότητα καυσίμου είναι 3.8 λίτρα.



 

Επόμενο άρθρο »

Αντοχή και Απόδοση για το νέο Vmoto CPx Explorer

« Προηγούμενο άρθρο

Μαχητής των δρόμων με την Ducati Diavel V4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα