• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Phillip Island: MotoGP Δοκιμές
H  ΚΤΜ to 1-2, αλλάζει όμως το πρόγραμμα
Νέα 20/10/2023 - 15:35

Η πρώτη ημέρα των Δοκιμών για τον 16ο Αγώνα MotoGP του 2023, κύλησε εξαιρετικά, με την Αυστριακή ΚΤΜ να κάνει το 1-2, αλλά και την πρόβλεψη του καιρού να αλλάζει τα σχέδια όλων, στο Phillip Island της Αυστραλίας.

Η πρόβλεψη μιλάει για πολύ ισχυρούς ανέμους την Κυριακή, που μπορεί να φτάνουν τα 70 χλμ/ώρα, (με τα 119 χλμ/ώρα να θεωρούνται ανεμοστρόβιλος), οπότε με το φόβο της ακύρωσης του κυρίως Αγώνα για λόγους ασφαλείας, οι οργανωτές αποφάσισαν και οι ομάδες και οι οδηγοί ομόφωνα συμφώνησαν, να μετακινηθεί ο κυρίως Αγώνας της Κυριακής το Σάββατο, με έναρξη τηλεοπτικής μετάδοσης στις 6:45, το πρωί ώρα Ελλάδας, διατηρώντας την ίδια ώρα έναρξης με τον Αγώνα Σπριντ, ο οποίος μεταφέρεται την Κυριακή στις 5:30 το πρωί, αν ο καιρός τελικά το επιτρέψει.

Τώρα από αγωνιστικής πλευράς σήμερα, σε μια θαυμάσια από πλευράς καιρού ημέρα, ο Brad Binder της ΚΤΜ έκανε την τελική του επίθεση πραγματικά το τελευταίο λεπτό των 60λεπτων δοκιμών, για να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:27.993 και να πάρει την πρώτη θέση της μεγάλης κατηγορίας

Αυτός ο χρόνος ήταν μόλις 2 δέκατα μακριά από το απόλυτο ρεκόρ που είχε πετύχει πέρυσι ο Jorge Martin (Ducati) και ήταν αρκετό για να αφήσει τον συναθλητή του στην ομάδα του Αυστριακού εργοστασίου, Jack Miller, 148 χιλιοστά πίσω, στο 1-2 της ΚΤΜ.
Η πρώτη θέση άλλαξε πολλά χέρια κατά τα τελευταία 15 λεπτά, καθώς οι αναβάτες έβαλαν μαλακά ελαστικά για να μπουν στην πρώτη δεκάδα που οδηγεί απευθείας στις αυριανές Κατατακτήριες 2.

Φαινόταν ότι ο ταχύτερος των Πρώτων Ελεύθερων Δοκιμών, ο Martin, θα μπορούσε να κυριαρχήσει και στις Δοκιμές, καθώς βρισκόταν τέσσερα δέκατα μπροστά από τους υπόλοιπους, όμως ο Maverick Vinales με την Ιταλική Aprilia τον ξεπέρασε με 4 λεπτά να απομένουν, πριν ο Binder γίνει ο μόνος αναβάτης που μπήκε στο 1:27.

O Miller στη συνέχεια ξεπέρασε τον Vinales για να κάνει το 1-2 της ΚΤΜ, με τον Martin τελικά να παίρνει την 4η θέση. Ο Pol Espargaro έβαλε άλλη μια ΚΤΜ στην πρώτη πεντάδα (με τα χρώματα της GAS GAS), μπροστά από τις 3 Ducati των Marco Bezzecchi, Fabio Di Giannantonio και Enea Bastianini.

Oι δύο τελευταίες θέσεις που οδηγούν απευθείας στις ΚΑΤ2 συμπληρώθηκαν από τους Aleix Espargaro (Aprilia) και Johann Zarco (Ducati).


To δύσκολο Σαββατοκύριακο του Marc Marquez με την Honda συνέχισε με άλλες δύο πτώσεις – φτάνοντας τις 24 φέτος - και μια 16η θέση, ενώ παραλίγο να σώσει τη δεύτερη από αυτές!

Eκτός ΚΑΤ2 βρέθηκαν και οι Francesco Bagnaia (Ducati 11oς) και Fabio Quartararo (Yamaha 17oς).

Επόμενο άρθρο »

Η Brembo στο Phillip Island

« Προηγούμενο άρθρο

Νέα ρεκόρ στην πίστα των Σερρών με την Intramoto—Pirelli

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα