• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Nicolo Bulega Πρωταθλητής WorldSSP 2023
Νέα 01/10/2023 - 16:24

Η άνοδος του Nicolo Bulega στην κορυφή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supersport FIM 2023 στο Autodromo Internacional do Algarve είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα. Με συνολικά 14 δύσκολες νίκες και 18 τερματισμούς στο βάθρο κατά τη διάρκεια της σεζόν, η σταθερή ανοδική πορεία του Bulega τον ξεχώρισε ως υπολογίσιμη δύναμη στην πίστα. Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, ο απολογισμός των βαθμών στο Πρωτάθλημα έφτασε τους εντυπωσιακούς 433, ενισχύοντας τη θέση του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η σεζόν του WorldSSP του 2023 είχε μια σαγηνευτική μονομαχία Πρωταθλήματος μεταξύ του Nicolo Bulega και του Stefano Manzi (Ten Kate Racing Yamaha). Όλα ξεκίνησαν με τον Bulega να έχει προβάδισμα 5 βαθμών μετά τον πρώτο Αγώνα του Αυστραλιανού Γύρου, αλλά γρήγορα επέκτεινε το πλεονέκτημά του στους επιβλητικούς 20 βαθμούς με μια λαμπρή διπλή νίκη στον δεύτερο Αγώνα. Ωστόσο, η δυναμική του Πρωταθλήματος άλλαξε για λίγο μετά την ατυχή εγκατάλειψη του Bulega στον δεύτερο Αγώνα του Γύρου Acerbis στην Catalunya και την εντυπωσιακή νίκη του Manzi στον δεύτερο Αγώνα του Γύρου της Pirelli στην Emilia-Romagna. Το χάσμα μεταξύ τους μειώθηκε, αλλά ο Bulega ανασυντάχθηκε γρήγορα, πιέζοντας περισσότερο από ποτέ και διευρύνοντας το προβάδισμά του στο Πρωτάθλημα. Όταν έφτασαν στον Πορτογαλικό Γύρο της Pirelli, ο Bulega είχε επεκτείνει το πλεονέκτημά του στους 85 βαθμούς, στερεώνοντας τη θέση του ως η κυρίαρχη δύναμη στο Πρωτάθλημα και αφήνοντας στον Manzi πιο πίσω. Η νίκη του στον πρώτο Αγώνα στο Portimao εξασφάλισε τον Τίτλο του WorldSSP, με τρεις Αγώνες να απομένουν για τη σεζόν του 2023.

Ο ίτλος WorldSSP του Bulega σηματοδοτεί την εναρκτήρια νίκη του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά τον θρίαμβό του στο Πρωτάθλημα CEV Moto3 το 2015. Γίνεται ο δεύτερος Ιταλός Πρωταθλητής στο WorldSSP, ακολουθώντας τα βήματα του Andrea Locatelli, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο το 2020.

Αυτός ο θρίαμβος σηματοδοτεί επίσης ένα ιστορικό ορόσημο για την Ducati, καθώς είναι η πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SSP. Η Ducati εντάσσεται τώρα στις τάξεις των νικητήριων Κατασκευαστών της σειράς, και έγινε ο πέμπτος κατασκευαστής που πέτυχε αυτή τη διάκριση, μαζί με την Honda (9 τίτλοι), την Kawasaki (4 τίτλους), την Suzuki (1 τίτλο) και την Yamaha (10 τίτλους).

Καθώς απολαμβάνει τη δόξα της νίκης του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SSP το 2023, ο Nicolo Bulega ανυπομονεί για το επόμενο κεφάλαιο στο αγωνιστικό του ταξίδι. Το 2024, θα μεταβεί στο WorldSBK με την Aruba.it Racing - Ducati, όπου στοχεύει να συνεχίσει την κληρονομιά της επιτυχίας του στην παγκόσμια σκηνή.

Nicolo Bulega | Aruba.it Racing WorldSSP Team

«Αισθάνομαι απίστευτα. Μετά από πολλή σκληρή δουλειά, πολλή συγκέντρωση, δουλειά με την ομάδα μου αλλά και μόνος στο σπίτι, τελικά είμαι και είμαστε Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, και αυτό είναι απίστευτο. Ήρθα εδώ σε αυτό το paddock με αυτήν την ομάδα σε μια ψυχικά δύσκολη κατάσταση επειδή δεν μου άρεσε πια η οδήγηση μοτοσυκλετών, ακόμη και η προπόνησή μου δεν ήταν στα καλύτερά της. Τελικά, προσπάθησα να αλλάξω όλα όσα πίστευα ότι δεν με βοηθούσαν να αποδώσω όσο το δυνατόν καλύτερα, να παω πιο γρήγορα και να κερδίσω. Στο τέλος, όλη η σκληρή δουλειά απέδωσε. Είναι απίστευτο να έχεις έναν κατασκευαστή όπως η Ducati να σε υποστηρίζει, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει κάποια πίεση. Ίσως χρειαζόμουν αυτήν την πίεση. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να κερδίζεις για την Ducati, τον πρώτο Τίτλος στην Supersport. Τους ευχαριστώ»!

Βιογραφία του Nicolo Bulega

Το ταξίδι του Πρωταθλητή WorldSSP του 2023 ξεκίνησε με αγώνες μίνι μοτο σε ηλικία οκτώ ετών και προχώρησε γρήγορα στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Το 2011, εξασφάλισε νίκες τόσο στο Ιταλικό όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα MiniGP 50, προτού κερδίσει τον τίτλο του Ιταλού Πρωταθλητή στην κατηγορία PreGP 125 το 2012. Την επόμενη χρονιά, κατέκτησε την κορυφή του Πρωταθλήματος PreGP 250, επιδεικνύοντας μια σταθερή πορεία.

Προχωρώντας στο 2014, ο Bulega μεταπήδησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων FIM CEV Moto3™. Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας σεζόν του, πέτυχε την έκτη θέση γενικής θέσης, με δύο εμφανίσεις στο βάθρο. Το 2015, κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων FIM CEV Moto3™, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στη διεθνή σκηνή.

Παράλληλα, ο Bulega έκανε την είσοδό του στη σφαίρα του Grand Prix, κάνοντας το ντεμπούτο του στο GP της Βαλένθια της ίδιας χρονιάς, όπου εξασφάλισε μια δωδέκατη θέση. Το επόμενο έτος του 2016 ολοκλήρωσε την πρώτη του πλήρη σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Moto3™, με αποκορύφωμα την έβδομη θέση στην κατάταξη. Αυτό σηματοδότησε μια πολλά υποσχόμενη έναρξη στην παγκόσμια καριέρα του και έθεσε τις βάσεις για μελλοντικά επιτεύγματα.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών του 2017 και του 2018, ο Bulega αντιμετώπισε προκλήσεις για τη διατήρηση σταθερών αποτελεσμάτων στην κατηγορία Moto3™. Παρά τις δυσκολίες αυτές, οι προσπάθειές του μετατράπηκαν σε δύο τερματισμούς στο βάθρο, με μια αξιοσημείωτη δεύτερη θέση ως το καλύτερο αποτέλεσμα. Μεταξύ 2019 και 2021, αντιμετώπισε μια απαιτητική θητεία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Moto2™.

Το 2022, έφτασε μια σημαντική καμπή καθώς ο Bulega εντάχθηκε στο πρότζεκτ της Ducati στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supersport FIM. Κάτω από τη σημαία της ομάδας Aruba.It Racing WorldSSP, η μαεστρία του στις μοτοσυκλέτες της Ducati ήταν εμφανής καθώς κατέκτησε μια αξιέπαινη τέταρτη θέση στο Πρωτάθλημα, καθιερώνοντας το ανάστημά του ως πρωτοπόρου στο WorldSSP. Το κορυφαίο επίτευγμα ήρθε στη σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supersport FIM 2023. Ο εντυπωσιακός απολογισμός του με 14 νίκες κορυφώθηκε με τον διάσημο Τίτλο του Πρωταθλητή WorldSSP του 2023. Αυτό το αξιοσημείωτο κατόρθωμα εδραίωσε τη φήμη του ως κυρίαρχης δύναμης, θέτοντας τις βάσεις για το επικείμενο ταξίδι του στο WorldSBK το 2024.

 

Η καριέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα:


2014-2015: FIM CEV Moto3 Junior World Championship
2015: FIM CEV Moto3 Junior World Champion
2015-2019: FIM Moto3™ World Championship
2019-2021: FIM Moto2™ World Championship
2022-2023: FIM World Supersport Championship
2023: World Supersport Champion

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Motegi: MotoGP Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi: Moto2 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα