• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: Moto3 Αγώνας
Νίκη του Masia που περνάει μπροστά στη βαθμολογία
Νέα 01/10/2023 - 08:47

Ο αναβάτης με την καλύτερη φόρμα αυτή τη στιγμή στη Moto3 είναι ο Jaume Masia που συνέχισε να εντυπωσιάζει και στο Ιαπωνικό Grand Prix, καθώς πήρε τη νίκη και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας της μικρής κατηγορίας. 


Παρά τον πολύ καλό ρυθμό του όλο το Σαββατοκύριακο, ο Masia έκανε μια κακή εκκίνηση και ήταν ο Deniz Öncü που κατάφερε να στρίψει πρώτος, ακολουθούμενος απο του Daniel Holgado και Stefano Nepa. 


Oι δύο πρώτοι άρχισαν να ανοίγουν διαφορά και σύντομα οι Masia και Ayumu Sasaki πέρασαν τον Nepa να κλείσουν το κενό και να δημιουργήσουν ένα γκρουπ τεσσάρων αναβατών μπροστά.  Ο Sasaki μάλιστα έκανε νέο ρεκόρ γύρου κατά τη διάρκεια αγώνα (1:57.064) και πέρασε τον Masia για την τρίτη θέση.

 


Στον πέμπτο γύρο οι Sasaki και Masia πέρασαν τον Holgado και ο Ισπανός της Leopard Honda συνέχισε δυναμικά, περνώντας τους Sasaki και Öncü και ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση στην πρώτη στροφή του 7ου γύρου. 


Οι μάχες για τη δεύτερη θέση άναψαν, με τους Öncü και Holgado να επιτίθεναι στον Sasaki και όλο αυτό βόλεψε τον Masia, ο οποίος είχε αρχίσει να ανοίγει μια διαφορά. Ο Öncü κατάφερε να περάσει και πάλι τον Sasaki, όμως πίεσε πολύ το μπροστινό του και έπεσε στην 9η στροφή, τερματίζοντας έτσι την προσπάθειά του. 


Από εκεί και πέρα ο Masia διαχειρίστηκε την διαφορά, έχοντας έναν πολύ δυνατό ρυθμό και κατάφερε να φτάσει στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του και να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας. 
Στον τελευταίο γύρο ο Holgado επιτέθηκε στον Sasaki, τον πέρασε στην 11η στροφή και βγήκε πρώτος στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού, όμως ένα μικρό λάθος στην έξοδο και το slipstream του Sasaki επέτρεψαν στον Ιάπωνα να κατακτήσει τη 2η θέση, περιορίζοντας τον Holgado στην τρίτη.

 


Πίσω του, με αρκετή διαφορά, ήταν οι δύο αναβάτες της Angeluss MTA, με τον Stefano Nepa να τερματίζει 4ος, μπροστά από τον Ivan Ortola. 


Ένα γκρουπ έξι αναβατών έδινε τη μάχη για την 6η θέση, στην οποία νικητής βγήκε ο David Muñoz, μπροστά από τον David Alonso. O Kaito Toba πήρε την 8η θέση, ενώ πίσω του την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ryusei Yamanaka και Jose Antonio Rueda. 

Επόμενο άρθρο »

Motegi: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα