• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Αρχι-Πρωθυπουργός της Uttar Pradesh, Yogi Adityanath, επισκέπτεται το MotoGP™
Πίσω από τα φλας 26/09/2023 - 16:30

του Δημήτρη Διατσίδη


 

Το MotoGP™ υποδέχτηκε τον Αξιότιμο Αρχι-Πρωθυπουργό (Chief-Minister) της Uttar Pradesh, Yogi Adityanath, την Κυριακή. H περιοχή αυτή της Βόρειας Ινδίας είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη και ο πληθυσμός της είναι στα 241 εκατομμύρια κατοίκων. Οπότε από αυτό το νούμερο και μόνο μπορεί να καταλάβει κανείς τη σημασία του να βρίσκεται στον πρώτο Αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών, ο ηγέτης της περιοχής.

Ο Yogi Adityanath (γεννημένος ως Ajay Mohan Singh Bisht, στις 5 Ιουνίου 1972) είναι Ινδός, ινδουιστής μοναχός και πολιτικός από το Κόμμα Bharatiya Janata που υπηρετεί ως ο 21ος και σημερινός Πρωθυπουργός της Uttar Pradesh από τις 19 Μαρτίου 2017. Είναι ο μακροβιότερος Πρωθυπουργός της Uttar Pradesh, ο οποίος τρέχει επί του παρόντος τη θητεία του για περισσότερα από 6 χρόνια και είναι ιδιαίτερα αγαπητός από το κοινό, όπως διαπιστώσαμε και από την υποδοχή του από τους 58,000 θεατές του Αγώνα στην πίστα Buddh International Circuit.

Ο επικεφαλής της Dorna υποκλίνεται στον επικεφαλής 214 εκατομμυρίων κατοίκων
Ο επικεφαλής της Dorna υποκλίνεται στον επικεφαλής 214 εκατομμυρίων κατοίκων

Αρχικά, το MotoGP™ Bharat Investment Summit είχε τον Αξιότιμο Αρχι-Πρωθυπουργό να βρίσκεται στο επίκεντρο ως κεντρικός ομιλητής, με επικεφαλής και βασικά πρόσωπα από τον κόσμο του MotoGP™ να συμμετέχουν στην εκδήλωση στρογγυλής τραπέζης. Στη σκηνή ανέβηκαν επίσης ο Jorge Viegas, Πρόεδρος της FIM, και ο Carmelo Ezpeleta, CEO της Dorna. Σε αυτήν τη Σύνοδο Κορυφής συζητήθηκε η περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής σε σχέση με το μηχανοκίνητο αθλητισμό και τα ωφέλη που θα προκύψουν, καθώς και τις επενδύσεις που θα προσελκυστούν.

Μίλησε σε σύνοδο που διοργανώθηκε για το μέλλον της περιοχής σε σχέση με το μηχανοκίνητο αθλητισμό
Μίλησε σε σύνοδο που διοργανώθηκε για το μέλλον της περιοχής σε σχέση με το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στη συνέχεια, ο Αξιότιμος Αρχι-Πρωθυπουργός βρέθηκε με τον Shri Nand Gopal Gupta (Nandi Ji), Υπουργό Βιομηχανίας, και τον Shri Rakesh Sachan, Υπουργό MSME, καθώς και τον Viegas και τον Ezpeleta, για μια φωτογραφία με αστέρια του MotoGP δίπλα τους.

Καθώς ένας Αγώνας του MotoGP™ που έγραφε ιστορία ολοκληρώθηκε στην Bharat (το δεύτερο επίσημο όνομα της Ινδία;), ο Αξιότιμος Αρχι-Πρωθυπουργός της Uttar Pradesh, Yogi Adityanath, κυμάτισε επίσης την καρό σημαία.

Και μεις αναρωτιόμαστε πότε ένας Πρωθυπουργός των 11 εκατομμυρίων της Ελλάδας θα καταλάβει την αξία του μηχανοκίνητου αθλητισμού και την υπεραξία που δημιουργεί σε μια χώρα η ύπαρξη μιας πίστας και η ανάληψη μιας διοργάνωσης όπως αυτή του MotoGP; Βέβαια για να πούμε του στραβού το δίκιο, πέρυσι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ασχολήθηκε με το Ράλι Ακρόπολις, αλλά η δημιουργία μιας πίστας είναι κάτι άλλο πολύ μεγαλύτερο από αυτό. Απλά ίσως δεν υπάρχει το όραμα και η σχετική πληροφόρηση από τους αρμόδιους...

"Έριξε" την καρό σημαία στον Bez
"Έριξε" την καρό σημαία στον Bez

 


 

O απεσταλμένος μας ήταν ο μόνος δυτικός δημοσιογράφος που τίμησε τη συνάντηση του γιόγκα με τους οδηγούς
O απεσταλμένος μας ήταν ο μόνος δυτικός δημοσιογράφος που τίμησε τη συνάντηση του γιόγκα με τους οδηγούς

Επόμενο άρθρο »

Συνέντευξη Aurora Angelucci: θέλει γυναίκα οδηγό στο MotoGP!

« Προηγούμενο άρθρο

Θα γίνει η μεγάλη κίνηση από την Honda στην Gresini-Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα