• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: «Η Honda θα πήγαινε πολύ καλύτερα με τον Pedrosa ως δοκιμαστή»
Νέα 15/09/2023 - 16:46

«Μπορεί ο Marquez να είναι πιο δυνατός και πιο γρήγορος από τον Dani, αλλά ο Pedrosa είναι ένας από τους καλύτερους σε επίπεδο τεχνικής και αίσθησης στη μοτοσυκλέτα. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής έχασε πολλά όταν έφυγε».

Η Ducati μπορεί να είχε μονοπωλήσει στο βάθρο στο Misano με τους Martin, Bezzecchi και Bagnaia, αλλά ήταν ο Dani Pedrosa αυτός που τράβηξε την προσοχή το Σαββατοκύριακο στη Ριβιέρα, όπου κέρδισε δύο τέταρτες θέσεις με την RC16, στο δεύτερο του Αγώνα ως έκτακτη συμμετοχή της σεζόν, μια επίδοση που ανέδειξε για άλλη μια φορά, όλη την κλάση και το ταλέντο του δοκιμαστή αναβάτη της KTM, ο οποίος ήρθε ένα βήμα μακριά από το βάθρο σε ηλικία 37 ετών και έξι σεζόν μετά το τελευταίο του πρωτάθλημα στο MotoGP, το οποίο ήταν το 2018 με τα χρώματα της Honda.

Σκεπτόμενος την τρέχουσα κατάσταση της Honda, ο ιστορικός του αντίπαλος Jorge Lorenzo δεν μπορούσε παρά να υπογραμμίσει τη χαμένη ευκαιρία του κατασκευαστή του Τόκιο, που άφησε τον Pedrosa να φύγει μετά από 18 χρόνια που πέρασαν μαζί στο MotoGP. Ως αποτέλεσμα, επέτρεψε στον Dani να ενταχθεί στην KTM, για την οποία έχει τον ρόλο του δοκιμαστή αναβάτη από το 2019.

«Υπό τις ίδιες συνθήκες που αντιμετώπισε η Honda τα τελευταία τέσσερα ή πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του τραυματισμού του Marquez, είμαι σίγουρος ότι θα πήγαιναν απείρως καλύτερα στην ομάδα αν είχαν τον Dani ως δοκιμαστή», είπε ο πέντε φορές Πρωταθλητής, αναλύοντας την απόδοση του αναβάτη σε συνέντευξη στο αθλητικό κανάλι DAZN.

«Τα πλεονεκτήματα που έχει σε όλη του την ιστορία ως αναβάτης είναι τεράστια. Δεν έχω ξαναδεί τόσο μικρόσωμο αναβάτη να πετυχαίνει τόσες νίκες στο MotoGP, δεν έχει συμβεί ποτέ, κάτι που δείχνει την τεχνική που έπρεπε να αναπτύξει για να το κάνει. Σε επίπεδο τεχνικής, ευφυΐας και αίσθησης, ο Pedrosa είναι ένας εξαιρετικά ευαίσθητος αναβάτης που βοηθάει πολύ στο να καταλάβει κανείς ποια στοιχεία είναι σωστά και ποια λάθος. Το απέδειξε στην KTM και η Honda έχασε πολλά όταν έφυγε», πρόσθεσε ο Lorenzo.

Ενώ οι επιδόσεις της KTM έχουν βελτιωθεί τις τελευταίες σεζόν, τόσο πολύ που ο Αυστριακός κατασκευαστής καταλαμβάνει τώρα τη δεύτερη θέση στους Κατασκευαστές,182 βαθμούς μακριά από την κορυφή (η πρώτη κατέχεται από την Ducati με 416 βαθμούς), η Honda στην πραγματικότητα έχει υποχωρήσει σταδιακά μετά τον τραυματισμό του Marc το 2020. Σε σημείο να υποβιβάσει την Ιαπωνική εταιρεία στην τέταρτη θέση της κατάταξης, με ίσους βαθμούς με τη Yamaha και 311 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τον Pedrosa και τον Marquez καλύτερα από τον Lorenzo, πρωταγωνιστή πολλών μαχών με τους δύο Καταλανούς. Ως εκ τούτου, από το απόγειο της εμπειρίας του, ο Jorge ήθελε να δώσει εξηγήσεις γιατί η τεχνογνωσία του Dani θα ήταν κατάλληλη για την Honda, παρόλο που είχε ήδη έναν Πρωταθλητή όπως ο Marc στις τάξεις της.

«Καταρχήν ο Marquez μπορεί να είναι πιο δυνατός από τον Dani, πιο ικανός για πρωταθλητής ή πιο γρήγορος, ακόμη κι αν όχι σε όλες τις πίστες, αλλά ο Dani, όσον αφορά την τεχνική και την αίσθηση της μοτοσυκλέτας, έχει εκείνες τις εξαιρετικές ικανότητες σε όλες τις μικρές λεπτομέρειες, και σε αυτό είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους καλύτερους - κατέληξε - Για να είσαι καλός δοκιμαστής αναβάτης, η τεχνική και οι αισθήσεις επάνω στη σέλα είναι πιο σημαντικές από την ταχύτητα».

Επόμενο άρθρο »

Bosch Anti-Slide: και η μοτοσυκλέτα ΔΕΝ πέφτει!!!

« Προηγούμενο άρθρο

Γωνία ολίσθησης ελαστικών: «Πριν το γλίστρημα»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA