• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Red Bull KTM Ajo με τους Jose Rueda και Xabi Zurutuza στη MOTO3 το 2024
Νέα 14/09/2023 - 16:30

Η Red Bull KTM Ajo έχει ήδη ανέβει στην κορυφή του βάθρου στη Moto3 αρκετές φορές το 2023 μέχρι σήμερα και στοχεύει σε περισσότερες διακρίσεις την επόμενη χρονιά με μία σύνθεση αναβατών της KTM GP Academy, τον Jose Antonio Rueda και τον αρχάριο Xabi Zurutuza.

Η ομάδα του Aki Ajo χρησιμοποίησε το μακροχρόνιο πρόγραμμα της Red Bull KTM της Moto3 για να φέρει όχι μόνο τερματισμούς στο βάθρο, νίκες και πρωταθλήματα Grand Prix στη μάρκα, αλλά και για να αναπτύξει τα πιο λαμπρά ταλέντα από το Red Bull MotoGP Rookies Cup, το FIM JuniorGP και το Northern Talent Cup για τους επόμενους σταθμούς της καριέρας τους στο υψηλότερο επίπεδο.

Η προετοιμασία και η εκπαίδευση νέων αναβατών με προοπτικές από την Red Bull KTM Ajo, καθώς και η ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας RC4 της KTM έχουν δημιουργήσει σταθερά υψηλά πρότυπα. Η ιστορία της ομάδας από την εφεύρεση της κατηγορίας Moto3 το 2012 (και ακόμα πιο πίσω με την τεχνολογία των 2-χρονων μοτοσυκλετών της KTM) περιλαμβάνει μια λαμπερή λίστα ονομάτων και αθλητών του MotoGP που έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία.

Το 2023 ο Deniz Öncü έχει κερδίσει Αγώνες και διεκδικεί τον τέταρτο τίτλο της ομάδας της Moto3. Δίπλα στον Τούρκο, ο Jose Antonio Rueda μαθαίνει τις απαιτήσεις της Moto3. Ο Ισπανός, και πρώην πρωταθλητής του FIM JuniorGP και Red Bull MotoGP Rookies Cup, είχε μία εικόνα συνέπειας, με οκτώ τερματισμούς στην πρώτη δεκάδα σε δώδεκα Γύρους, μια παρθενική εμφάνιση στο βάθρο στο Καταλανικό Grand Prix και κατέχει την 8η θέση στην τρέχουσα κατάταξη της Moto3.

Ο 17χρονος από τη Σεβίλλη προοδεύει με υποσχέσεις, αλλά θα είναι η αιχμή του δόρατος για την καμπάνια της Moto3 του 2024, καθώς και το σημείο αναφοράς για έναν άλλο δυνατό πρωτάρη τον Zurutuza. Ο Βάσκος μπαίνει στην ομάδα - και στην κατηγορία - έχοντας κερδίσει δύο νίκες στο FIM JuniorGP του 2023 και γίνεται γρήγορα μια από τις πιο ξεχωριστές φιγούρες στην Ευρωπαϊκή σκηνή.

Jose Antonio Rueda:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω με την ομάδα του χρόνου. Αυτή τη σεζόν κάνουμε πολύ πρόοδο και έχω προσαρμοστεί καλά στην ομάδα και τη μεθοδολογία εργασίας του Aki. Έχουμε πολύ μεγάλο κίνητρο να συνεχίσουμε να πάμε καλά και να κινηθούμε λίγο πιο μπροστά, παλεύοντας περισσότερο για καλά αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να είμαστε μπροστά και να εδραιώσουμε όλη την πρόοδο που κάνουμε».

Xabi Zurutuza:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας. Η Red Bull KTM Ajo είναι μια ομάδα που ακολουθώ από μικρός. Το να κάνω το ντεμπούτο μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι όνειρο κάθε αναβάτη και έχω την ευκαιρία να το κάνω με την KTM και την ομάδα του Aki Ajo. Ανυπομονώ να αρχίσω να δουλεύω, να βελτιωθώ και να έχω ένα καλό συναίσθημα με την ομάδα. Ο στόχος είναι να πηγαίνω καλύτερα σε κάθε Αγώνα και να το απολαμβάνω, κάτι που είναι το σημαντικό».

Aki Ajo, Διευθυντής Ομαδας:

«Η Moto3 ήταν πολύ ευχάριστη για εμάς φέτος μέχρι στιγμής, καθώς έχουμε έναν συνδυασμό της εκτεταμένης εμπειρίας του Deniz στην κατηγορία και του Jose Antonio ως αρχάριου αναβάτη. Δουλεύουν πολύ καλά, τόσο οι αναβάτες όσο και οι όλη η ομάδα γενικά. Νιώθω ότι έχουμε βελτιωθεί πραγματικά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Φυσικά, για εμάς είναι πάντα σημαντικό να εξελίσσουμε τους αναβάτες μας για το επόμενο βήμα και είναι μέρος της δουλειάς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε αυτό το ζευγάρι αναβατών για την επόμενη σεζόν, καθώς είναι μέρος μιας νέας γενιάς με πολύ ενθουσιασμό και καλά αποτελέσματα σε μικρότερες κατηγορίες. Ο Jose Antonio Rueda και ο Xabi Zurutuza θα είναι ένα δυναμικό δίδυμο για το 2024».

Επόμενο άρθρο »

Γωνία ολίσθησης ελαστικών: «Πριν το γλίστρημα»

« Προηγούμενο άρθρο

«Οτιδήποτε κάνεις στη ζωή σου, πρέπει να το κάνεις 100% αν θέλεις να το απολαύσεις»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα