• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο A. Espargaro παίρνει τη νίκη από τον Bagnaia στο τέλος του Βρετανικού GP
Συναρπαστικός ο Αγώνας του MotoGP
Νέα 06/08/2023 - 21:07

Ο A. Espargaro με την Aprilia πέρασε τον Bagnaia στον τελευταίο γύρο με τον Marco Bezzecchi να έχει πτώση.

Το MotoGP™ επέστρεψε δυναμικά με το Monster Energy British Grand Prix και έδωσε απρόβλεπτη αγωνιστική δράση. Με τη βροχή να πέφτει προς το τέλος του Αγώνα, ο Aleix Espagaro (Aprilia Racing) κυριάρχησε στις μεταβαλλόμενες συνθήκες για να βρεθεί στην τέλεια θέση για μια επίθεση στον τελευταίο γύρο στον Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team). Ο Ιταλός οδήγησε στην πλειοψηφία του αγώνα μπροστά από τον Espargaro ο οποίος ακολουθούσε εξετάζοντας καλά την απόδοση της Ducati. Ο Πρωταθλητής θα πάρει 20 βαθμούς, καθώς ο αντίπαλος του τίτλου Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) έπεσε ενώ ακολουθούσε τον Bagnaia στη 2η θέση. Ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) ακολουθούσε με την Aprilia του Maverick Viñales και τον Miguel Oliveira (Cryptodata RNF Motogp™) να βρίσκονται πίσω του και αγωνίστηκε σκληρά για να κρατήσει την 3η θέση.

Το MotoGP™ ζωντανεύει στο Silverstone

Ο Αγώνας στο Silverstone, επανάφερε τη δράση μετά από ένα μακρύ καλοκαιρινό διάλειμμα. Το Monster Energy British Grand Prix σηματοδοτεί την έναρξη του δεύτερου μισού της σεζόν, καθώς οι τρείς πρώτοι του τίτλου προετοιμάστηκαν να συνεχίσουν τη μάχη. Η πίστα ήταν στεγνή, αλλά μια πιθανότητα βροχής ανέβαζε την ένταση. Ο Marco Bezzecchi ξεκίνησε στην 1η θέση, αλλά καθώς η διατήρηση της γραμμής ήταν δύσκολη στο ξεκίνημα, ο Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) από τη μέση της μπροστινής σειράς έκανε την επίθεσή του. Εν τω μεταξύ, ο Francesco Bagnaia ανέβηκε στην 3η θέση από την 4η, καθώς είχε τον Alex Marquez (Gresini Racing Motogp™) και τον Maverick Vinales πίσω του.

Ο Bagnaia είχε την πρώτη του ευκαιρία να περάσει τον Bezzecchi, με το βλέμμα του στραμμένο στον Jack Miller στο προβάδισμα. Ο Bezzecchi δεν άφησε τον Bagnaia να το κάνει εύκολα. Ο Bagnaia έκανε μια απίστευτη κίνηση από την εξωτερική στον Bezzecchi και χρησιμοποίησε τη δυναμική του για να πάρει το προβάδισμα μακριά από τον Miller στην επόμενη στροφή. Ο Bezzecchi ακολούθησε τη μάχη και άφησε πίσω του τον Αυστραλό στην 3η θέση. Στη συνέχεια ο Bagnaia και ο Bezzecchi άρχισαν να απομακρύνονται από τους αντιπάλους του Τίτλου.

Ο Aleix Espargaro ήταν πίσω και με 16 γύρους να απομένουν ο αναβάτης της Aprilia πέρασε τον Marquez στην 3η θέση παραμένοντας ο ταχύτερος του Αγώνα.

Ένα μικρό σφάλμα με μεγάλες συνέπειες…

Ο Bezzecchi καθώς πήγε να στρίψει στη στροφή Stowe με 15 γύρους να απομένουν, άνοιξε ελαφρώς την γραμμή του και έναν γύρο αργότερα ο αναβάτης της VR46 έκανε περίπου το ίδιο λάθος, αλλά αυτή τη φορά το Silverstone δεν ήταν τόσο φιλικό με τον υποψήφιο του Τίτλου να πέφτει. Με τον Bagnaia στο προβάδισμα, αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν ένα μεγάλο λάθος για τον Bezzecchi.

Η πτώση του Ιταλού οδήγησε τον Espargaro στην 2η θέση και τον Brad Binder στην 3η, με τον Ισπανό να βάζει στόχο για την 1η θέση. Ο Bagnaia απάντησε και ανέβασε το ρυθμό μπροστά με την Aprilia να ακολουθεί σε μία έντονη μάχη για τη νίκη.

Λευκές σημαίες και αρκετές ανατροπές...

Εν τω μεταξύ, ο Viñales πέρασε τον Brad Binder με 11 γύρους να απομένουν και στη συνέχεια ενώ οι τέσσερις αναβάτες ήταν μπροστά με 7 γύρους να απομένουν, οι λευκές σημαίες εμφανίστηκαν με φωτεινές σημάνσεις για τη βροχή που άρχισε να πέφτει στο Silverstone. Η βροχή ήταν πιο έντονη στη στροφή 15 και ο Νοτιοαφρικανός πέρασε την Aprilia δείχνοντας πόσο αποφασισμένος είναι.

Ο Espargaro έκανε την επίθεσή του και πέρασε τον Binder με 4 γύρους να απομένουν ενώ ο Bagnaia είχε έναν ισχυρό ρυθμό. Ο Espargaro άρχισε να πλησιάζει μπροστά, καθώς ο Binder άρχισε να πέφτει πίσω με τον Miguel Oliveira να ακολουθεί. Ο Oliveira δεν έχασε χρόνο να περάσει τον Binder και τον Viñales, κάνοντας μια απίστευτη κίνηση περνώντας και τους δύο μαζί για να φτάσει στην 3η θέση.

Στον τελευταίο γύρο ο Binder πέρασε τον Oliveira παίρνοτας την 3η θέση. Ο Espargaro έκανε μια απίστευτη κίνηση στην έξοδο της στροφής Copse για να περάσει τον Ιταλό. Ο Ισπανός πέρασε τον Bagnaia και δεν άφησε κανένα χώρο για τον Πρωταθλητή, αφήνοντάς τον στην 2η θέση. Ο Brad Binder έκανε επίσης μια εντυπωσιακή αμυντική οδήγηση απομακρύνοντας τον Oliveira για την τελευταία θέση του βάθρου. Ο Viñales κατέκτησε την 5η θέση, με τον Jorge Martin (Prima Pramac Racing) να παίρνει την 6η.

Ήταν ένα σημαντικό Σαββατοκύριακο για την Aprilia Racing, καθώς ο κατασκευαστής από το Noale επέστρεψε στις νίκες σε ένα Silverstone που ήταν καταπληκτικό για τον Aleix Espargaro.

Το MotoGP™ συνεχίζει στο Red Bull Ring στην Αυστρία (Cryptodata Motorrad Grand Prix von Österreich), που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Αυγούστου.

 

Οι 10 πρώτοι του Αγώνα του MotoGP:

1. Aleix Espargaro (Aprilia Racing)

2. Francesco Bagnaia (ομάδα Ducati Lenovo) - +0.215

3. Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) - +0.680

4. Miguel Oliveira (Cryptodata RNF Motogp Team) - +0.750

5. Maverick Viñales (Aprilia Racing) - +2.101

6. Jorge Martin (Prima Pramac Racing) - +7.903

7. Luca Marini (Mooney VR46 Racing Team) - +9.099

8. Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) - +9.298

9. Johann Zarco (Prima Pramac Racing) - +9.958

10. Raul Fernández (Cryptodata RNF Motogp Team) - +19.947

Επόμενο άρθρο »

Ολική κυριαρχία της Honda στις 8 Ώρες της Suzuka

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Aldeguer επιστρέφει με εντυπωσιακή νίκη στο Silverstone

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα