• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Καταδικασμένη να πετύχει η Peugeot Motorcycles στην Ελληνική αγορά;
Πίσω από τα φλας 01/07/2023 - 22:22

του Δημήτρη Διατσίδη

 

Έγινε στο The Ellinikon Experience Center στο Ελληνικό (στον διαμορφωμένο χώρο του παλιού υπόστεγου της Αμερικανικής βάσης) η παρουσίαση της νέας εποχής για την Peugeot Motorcycles, στην Ελληνική αγορά.

Η εταιρία αυτή δεν έχει καμία τεχνολογική σχέση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας και κατασκευής κινητήρων με τα Peugeot Automobiles, παρά μόνο στη χρήση του λογότυπου της εταιρίας, όπως εξήγησε ο Alessandro Polati, Global Head of Product Planning, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Όμως τα προηγούμενα χρόνια στην Ελληνική αγορά είχε συνδεθεί στο μυαλό των μοτοσυκλετιστών με τη μάρκα αυτοκινήτου και με τη αντιπροσώπευσή τους από τον Όμιλο Θεοχαράκη, ο οποίος δούλευε τα δίτροχα της Peugeot μαζί με την αντιπροσωπεία της Kawasaki, την οποία τα τελευταία χρόνια άφησε να σβήσει, ίσως και μετά από τα προφανή λάθη της διεύθυνσης του κλάδου δικύκλων θα λέγαμε, της κατά τα άλλα ισχυρής παρουσίας του ομίλου στο χώρο του αυτοκινήτου. Βέβαια και στο παρελθόν είχαν προσπαθήσει με την αντιπροσώπευση της Ducati στην Ελλάδα, αλλά δεν τους βγήκε. 

Το κορυφαίο μοντέλο ΧΡ400 με δύο ακόμη μοντέλα πάνω του
Το κορυφαίο μοντέλο ΧΡ400 με δύο ακόμη μοντέλα πάνω του

Τώρα η Peugeot Motorcycles θα βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη και ελπίζει ότι εκεί βρήκε το Ελληνικό της σπίτι, μάλιστα τη χρονιά που γιορτάζει τα 125 χρόνια από την ίδρυσή της και εμφανίζεται αναγεννημένη, με νέα ανανεωμένη εταιρική ταυτότητα και μια πλήρη και αναβαθμισμένη γκάμα μοντέλων που θέλει να κερδίσει και το ελληνικό κοινό. 

Θα τα καταφέρει; Είναι το ερώτημα που πλανάται στην αγορά, η οποία αντιμετωπίζει και την πρόκληση της ανόδου των Κινεζικών εταιριών που τελευταία έχουν κάνει μια δυναμική διείσδυση στη μοτοσυκλετιστική ζωή της χώρα μας.  

Ο Αλέξανδρος Σαρακάκης επιβεβαιώνει στον ΔΔ το ενδιαφέρον του για τη μάρκα
Ο Αλέξανδρος Σαρακάκης επιβεβαιώνει στον ΔΔ το ενδιαφέρον του για τη μάρκα

Η Peugeot Motorcycles είναι μία μάρκα με όραμα και ισχυρή Γαλλική κληρονομιά που δίνει έμφαση «στην απόλαυση της οδήγησης», αλλά και σε καινοτομίες, όπως φάνηκαν και στο κορυφαίο μοντέλο που είναι το ΧΡ400, αλλά και με στόχο να μπει και στην αγορά των μοτοσυκλετών, όπως φάνηκε και από την παρουσίαση του PM01. Είναι μάλιστα ο μακροβιότερος κατασκευαστής μηχανοκίνητων δίτροχων στον κόσμο (με 125 χρόνια ιστορίας). 

Το πρώτο βήμα του Σαρακάκη είναι να έχει ανεξάρτητα σημεία πώλησης στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο), ενώ στις άλλες πόλεις θα συνυπάρχουν με τα μοντέλα συνεργατών που έχουν και Honda, είτε γενικά με “multi-brands” αντιπροσώπους. 

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, που πέρυσι γιόρτασε τα 100 χρόνια στην Ελληνική αγορά, στοχεύει ψηλά και με αυτήν τη μάρκα που τοποθετείται στο κομμάτι των “premium” δικύκλων και είχαμε την ευκαιρία συζητώντας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας Αλέξανδρο Σαρακάκη, να διαπιστώσουμε ότι και ο ίδιος έχει προσωπικό ενδιαφέρον για την επιτυχία του εγχειρήματος. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξε να στελεχώσει με δυνατά ονόματα της αγοράς τη νέα αυτή προσπάθεια και μάλιστα με στελέχη που έχουν όρεξη για δουλειά. Γιατί σε αυτόν τον τομέα δεν αρκεί να είσαι το μεγάλο όνομα, αν δεν έχεις κίνητρο και θέληση για σκληρή δουλειά. 

Ο Δήμητρης Κανατάς ανακοινώνει τις βασικές γραμμές
Ο Δήμητρης Κανατάς ανακοινώνει τις βασικές γραμμές

Ο Δήμητρης Κανατάς, Business Unit Director του Automotive Consumer Solutions, του Ομίλου, έχει τη Γενική ευθύνη και επέλεξε να φέρει με μεταγραφή από άλλη εταιρία δίτροχων τον Ανδρέα Κοσκινά, που θα έχει δίπλα του, τον – επίσης από μεταγραφή -  Ντίνο Τσόντζο, ως Product Manager της Peugeot Motocycles. Η Μαρία Ξυτάκη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας ήδη ασχολείται και με αυτήν τη μάρκα και η Σταυρούλα Δαρβίρα θα είναι εκεί, μαζί με άλλα στελέχη του τμήματος δικύκλων του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη. 

Ο Ντίνος Τσόντζος παρουσιάζει την μοτοσυκλέτα ΡΜ-01
Ο Ντίνος Τσόντζος παρουσιάζει την μοτοσυκλέτα ΡΜ-01

Επειδή λοιπόν τελικά σε όλους τους τομείς οι άνθρωποι είναι που κάνουν τη διαφορά, η απάντηση στο αρχικό ερώτημα είναι πως ναι, θα πετύχει η Peugeot Motocycles στην Ελληνική αγορά και φυσικά αυτό εξαρτάται και από την ποιότητα κατασκευαστική και οδηγική των προϊόντων. Ο Ιταλός Alessandro Polati, που εργάζεται από τη Γενεύη για την εταιρία παγκοσμίως, με διαβεβαίωσε ότι η προσοχή στην τεχνολογία και την καινοτομία είναι δεδομένη, οπότε και αυτό είναι κάτι που συμπληρώνει το παζλ. 

Μαρία Ξυτάκη και Σταυρούλα Δαρβίρα, η γυναικεία δύναμη της ΡΜ
Μαρία Ξυτάκη και Σταυρούλα Δαρβίρα, η γυναικεία δύναμη της ΡΜ

Αναμένουμε λοιπόν να οδηγήσουμε σε λίγες ημέρες και το ΧΡ400 ώστε να πάρουμε την πρώτη γεύση από τη νέα γενιά προϊόντων μιας εταιρίας που τη γνωρίσαμε στα πρώτα μας δίτροχα βήματα με τα τότε πετυχημένα μοτοποδήλατα, που ήταν και μια συνέχεια των εξαιρετικών ποδηλάτων που έβγαζαν οι Γάλλοι.

Επόμενο άρθρο »

Με τον Μπάμπη Στόκα στους δρόμους της Κρήτης

« Προηγούμενο άρθρο

MOTOGPWORLD PADDOCK 08 Podcast Assen 2023

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα