• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Alex Marquez: Στη Ducati οδηγώ πιο φυσικά
Αλλά μου έχουν μείνει ακόμα συνήθειες από τη Honda
Νέα 31/05/2023 - 20:50

Οι πρώτοι αγώνες του Alex Marquez στην ομάδα Gresini Ducati έφεραν θετικά σχόλια και συναισθήματα για τον Ισπανό αναβάτη, αλλά και μερικές αναποδιές. Η βελτίωση ήταν σταθερή μέχρι την Αργεντινή, όταν στον αγώνα ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, τότε υπήρξαν μερικές πτώσεις, όπως στο Austin, όταν τον έριξε ο Martin ή στο Le Mans, όπου δεν μπόρεσε να αποφύγει τον Marini.

Παρά αυτές τις αναποδιές, ο Alex πιστεύει ότι είναι στο σωστό δρόμο και ας έχει ακόμα λίγη εμπειρία στη Desmosedici.


"Δεν έχω οδηγήσει ποτέ τόσο καλά, ούτε στη Moto2 ούτε στην πρώτη μου χρονιά στα MotoGP", δήλωσε ο  Alex. "Δεν είμαι ακόμα 100% άνετα με την Ducati, δεν μπορώ να κάνω αυτό που θέλω, αλλά προσαρμόστηκα πιο γρήγορα από όσο περίμενα".

Με τη Honda, ο Marquez δεν μπορούσε να εκφράσει τις δυνατότητές του, γι' αυτό αποφάσισε να αλλάξει ομάδα.

"Μπορώ να έχω πιο φυσικό στυλ οδήγησης, να οδηγώ όπως θέλω. Το γεγονός είναι ότι συνήθισα τη Honda σε αυτά τα 3 χρόνια και έμαθα πολλά πράγματα που δεν λειτουργούν στη Ducati. Πρέπει να το συνηθίσω, δεν μπορείς να τα αλλάξεις όλα από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά προχωρώ".

Η Desmosedici είναι αυτή τη στιγμή το σημείο αναφοράς στα MotoGP και ο Alex είχε κάποιες αμφιβολίες πριν την δοκιμάσει.

"Αναρωτιόμουν: θα είμαι αρκετά γρήγορος; Αλλά όταν την οδήγησα για πρώτη φορά στο τεστ της Valencia, οι αμφιβολίες εξαφανίστηκαν".

Ο Marquez, ωστόσο, θέλει να κρατά τα πόδια του στο έδαφος και να μην δημιουργεί ψευδαισθήσεις που θα μπορούσαν να του κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

"Είχα ήδη πάρει pole position και βάθρο στο Austin και θα μπορούσα να παλέψω για τη νίκη εκεί, οπότε οι προσδοκίες έχουν αυξηθεί. Στη Jerez πίεσα πάρα πολύ και έπεσα στον αγώνα Sprint. Δεν ήμασταν στην κατάσταση που έπρεπε να είμαστε, οπότε είπα στην ομάδα: πρέπει να παλέψουμε ρεαλιστικά για τις 8 πρώτες θέσεις, όχι για το βάθρο. Από εκείνη τη στιγμή, ξαναχτίσαμε την αυτοπεποίθησή μας. Αν έχεις μεγάλες προσδοκίες και δεν ανταποκρίνεσαι σε αυτές, νιώθεις απογοήτευση, καλύτερα να μην έχεις και να πιέζεις σε κάθε GP από τον πρώτο γύρο".

Επόμενο άρθρο »

Miller: Το Πρωτάθλημα είναι εξαιρετικό, υπάρχουν υπέροχοι αγώνες

« Προηγούμενο άρθρο

Rivola: Θα κρατήσουμε τους ίδιους αναβάτες το 2024

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα