• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mir: Είχαμε το ίδιο πρόβλημα που έχει τώρα η Yamaha στη Suzuki
Νέα 25/05/2023 - 12:32

Αν ο Joan Mir και ο Alex Rins είχαν επαναλάβει τους χρόνους γύρου που είχαν πετύχει με την Suzuki το 2022 στο Le Mans, θα είχαν ξεκινήσει από την τέταρτη και πέμπτη θέση της σχάρας εκκίνησης του φετινού Γαλλικού Grand Prix.

Αντίθετα, το ζευγάρι βρέθηκε +0,867 (Mir) και +0,982 (Rins) δευτερόλεπτα πιο πίσω, για να τερματίσουν τις κατατακτήριες στη 16η και τη 18η θέση.

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, ο Francesco Bagnaia, στην pole position φέτος ήταν 0,255 δευτερόλεπτα πιο αργός από το 2022.

Ο Mir ανέφερε τη σύγκριση χρόνου γύρου όταν ρωτήθηκε αν είχε κάποια εξήγηση γιατί η Yamaha - τώρα ο μόνος κατασκευαστής που χρησιμοποιεί εν σειρά κινητήρα μετά την απόσυρση της Suzuki από τα MotoGP - ζορίζεται τόσο πολύ παρά τη βελτίωση της απόδοσης του κινητήρα της για το 2023.


Ο Fabio Quartararo ήταν 0,687 δευτερόλεπτα πιο αργός στις κατατακτήριες του Le Mans από ό, τι ήταν το 2022, με αποτέλεσμα να πέσει από την 4η στη 13η θέση στη σχάρα εκκίνησης.

Ο ρυθμός αγώνα του Γάλλου στους 27 γύρους ήταν επίσης 14 δευτερόλεπτα πιο αργός από πέρυσι, σε έναν αγώνα που ο νικητής, Marco Bezzecchi, ήταν 3,4 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Enea Bastianini το 2022.

"Ξέρω τον χρόνο γύρου που έκανα πέρυσι με το Suzuki και είμαι ένα δευτερόλεπτο πιο αργός", είπε ο Mir. "Οι Yamaha, δεν ξέρω [γιατί είναι πιο αργές]. Όταν κάνεις τον κινητήρα πιο ισχυρό, ίσως χάσεις σε άλλους τομείς".


"Σε εμάς συνέβη με τη Suzuki, από τη μια χρονιά στην άλλη βελτιώσαμε την τελική ταχύτητα, αλλά μετά δυσκολευόμασταν να σταματήσουμε τη μοτοσυκλέτα".

"Συνήθως στις μέρες μας με αυτήν την ισότητα των μοτοσυκλετών, όταν βελτιώνεις έναν τομέα, κάνεις κάποιο άλλο σημείο πιο αδύναμο".

Επόμενο άρθρο »

Oliveira: Παλεύουμε με μοτοσυκλέτες 200kg που πάνε με 300 χλμ./ώρα

« Προηγούμενο άρθρο

Ομάδες του MotoGP θα συμμετάσχουν στο Goodwood Festival του 2023

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα