• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lin Jarvis: Θέλουμε δίκαιες ποινές και συνέπεια
Νέα 24/05/2023 - 17:56

Πρόσφατα, ένα από τα πιο καυτά θέματα στo paddock σχετίζεται με τους Αγωνοδίκες της FIM, με επικεφαλής τον Freddie Spencer, λόγω των αποφάσεων που παίρνουν, με τις οποίες πολλοί δεν συμφωνούν. Τόσο πολύ που οι αναβάτες ήθελαν να συναντηθούν μαζί τους στην Επιτροπή Ασφάλειας στο Le Mans. Αλλά δεν είναι μόνο οι αναβάτες που παραπονιούνται για την έλλειψη ομοιομορφίας στην κρίση περιστατικών, καθώς ούτε οι διευθυντές των ομάδων είναι ευχαριστημένοι.

"Σίγουρα χρειαζόμαστε μια διεξοδική ανασκόπηση του πώς συμπεριφέρονται οι αγωνοδίκες. Ο θεμελιώδης παράγοντας είναι ότι η εμπιστοσύνη των συμμετεχόντων σε αυτό το άθλημα, σε αυτό το σύστημα, έχει εξαφανιστεί", δήλωσε ο Lin Jarvis.

Περισσότερο από μια κριτική, αυτό είναι μια παρατήρηση του τι συμβαίνει.

"Πρέπει να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στον ρόλο τους και δεν είναι εύκολο έργο", συνέχισε ο Jarvis. "Κανείς δεν αρνείται ότι το να είσαι αγωνοδίκης στο άθλημά μας, με υψηλές ταχύτητες και προσπεράσεις, δεν είναι απλό, αλλά πρέπει να υπάρχει τρόπος βελτίωσης. Επί του παρόντος δεν υπάρχει συνέπεια στις αποφάσεις. Δεν αντιμετωπίζονται όλες οι περιπτώσεις και όλοι οι αναβάτες ισότιμα. Η ισορροπία θα ήταν πολύ σημαντική και δεν υπάρχει. Κάποια ατυχήματα τιμωρούνται, άλλα όχι, ακόμα κι αν είναι παρόμοια. Μερικές φορές επιβάλλονται κυρώσεις ακόμη και για πολύ μικρές παραβάσεις".

Η Yamaha το ξέρει καλά αυτό. Στη Jerez, ο Quartararo τιμωρήθηκε για κάτι που ήταν ξεκάθαρα αγωνιστικό ατύχημα.

"Λένε ότι οι αναβάτες ζήτησαν αυστηρές και σαφείς κυρώσεις. Είναι γεγονός, αλλά θα πρέπει να είναι δίκαιες κυρώσεις. Αν κάποιος συμπεριφέρεται άσχημα, πρέπει να τιμωρηθεί ανάλογα. Κανείς δεν θέλει να βλέπει ποινές για κανονικούς ελιγμούς, όπως ένα προσπέρασμα. Αυτές είναι γελοίες ποινές που μπορούν να καταστρέψουν ολόκληρο το Σαββατοκύριακο ενός αναβάτη".

Επόμενο άρθρο »

Ομάδες του MotoGP θα συμμετάσχουν στο Goodwood Festival του 2023

« Προηγούμενο άρθρο

Paolo Simoncelli: Αν o Marquez είχε εμπλακεί σε ατύχημα στο Le Mans

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα