• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Puig: Αποδείξαμε ότι η μοτοσυκλέτα μας έχει δυνατότητες
Νέα 21/04/2023 - 11:13

Χάρη στην απόδοση του Alex Rins στο Τέξας, ένας αναβάτης της Honda στάθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά από το Emilia-Romagna Grand Prix το 2021. Ήταν επίσης η πρώτη νίκη της LCR από τότε που ο Cal Crutchlow κέρδισε το Grand Prix της Αργεντινής το 2018.

Αναλογιζόμενος το Σαββατοκύριακο στη Circuit of The Americas, ο διευθυντής της ομάδας της Repsol Honda, Alberto Puig, παραδέχτηκε ότι ήταν ένα «πολύ θετικό» Σαββατοκύριακο για το εργοστάσιο, ενώ η νίκη του Rins απέδειξε ότι η RC213V του 2023 έχει κάποιες καλές δυνατότητες μετά από καιρό όπου η ταχύτητα της μοτοσυκλέτας της Honda αμφισβητήθηκε εντόνως.


"Αν δούμε το τελικό αποτέλεσμα του Σαββατοκύριακου και πρέπει να βγάλουμε ένα συμπέρασμα, είναι αναμφισβήτητα ένα πολύ θετικό Σαββατοκύριακο. Μια μοτοσυκλέτα Honda κέρδισε το GP, αυτός είναι ο στόχος που θέτουμε κάθε Σαββατοκύριακο. Τους τελευταίους μήνες, οι δυνατότητές μας αμφισβητήθηκαν, αλλά αποδείξαμε ότι η μοτοσυκλέτα μας έχει κάποιες καλές δυνατότητες", είπε ο Puig στο blog του μετά το GP.

"Εκτιμούμε πολύ τις προσπάθειες του Alex Rins κατά τη διάρκεια του GP, η οδήγηση, η εστίασή του και η απόδοσή του ήταν αυτό που χρειαζόταν. Έδειξε ότι είναι ξεκάθαρα πολύ γρήγορος αναβάτης και πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη και να είμαστε ευχαριστημένοι με την πρόοδο και την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας που είχαμε σε μερικούς αγώνες".

Ενώ ο Rins έφτασε στη νίκη, τα πράγματα ήταν λίγο πιο δύσκολα για τον Joan Mir. Ο Puig επιβεβαιώνει ότι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020 χρειάζεται ακόμα να συνδυάσει τα τελευταία κομμάτια του παζλ, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Mir θα δείξει σύντομα τις δυνατότητές του στη Honda.

"Είναι αλήθεια ότι ο Joan έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες. Πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνει τη σχέση του με τη μοτοσυκλέτα και να εμβαθύνει την κατανόησή του - εβδομάδα με την εβδομάδα κάνει αυτή την πρόοδο. Ήταν μια πολύπλοκη πορεία, με κάποιες πτώσεις, αλλά εμείς ως HRC πιστεύουμε ότι οι δυνατότητές του είναι τουλάχιστον ίδιες με του Rins επειδή αγωνίζονταν μαζί στην ίδια ομάδα για πολλά χρόνια και μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα που είχαν μαζί", σχολίασε ο Puig.


"Αργά ή γρήγορα, ο Joan θα βρει το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται για να καταλάβει πραγματικά τη μοτοσυκλέτα. Δουλεύει πολύ με τη θέση οδήγησής του στη μοτοσυκλέτα και έκανε ένα βήμα στην Αμερική με αυτό".

Η νίκη του Rins ήταν μια μεγάλη αναγκαιότητα για το HRC. Το ξεκίνημά τους το 2023 ήταν δύσκολο μετά τον τραυματισμό του Marc Marquez στο Portimao, που τον έκανε να χάσει τα GP της Αργεντινής και της Αμερικής. Σε αυτό το σημείο, ο Puig επιβεβαιώνει ότι ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής προχωρά καλά με την ανάρρωσή του και θα κάνει άλλο ένα τσεκ-απ πριν από το GP της Ισπανίας.

"Ο Marc συνεχίζει να ακολουθεί το σχέδιο που έχουν θέσει οι γιατροί του και προχωρά. Θα κάνει άλλον έναν έλεγχο πριν από το GP της Ισπανίας για να επιβεβαιώσει την κατάσταση με το οστό στο χέρι του. Από εκείνο το σημείο θα καταλάβουμε πλήρως πώς πάει η αποθεραπεία του. Σίγουρα, τα αποτελέσματα αυτού του Σαββατοκύριακου θα τον ευχαριστήσουν, πρέπει ακόμα να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα, αλλά υπάρχουν δυνατότητες".

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Marquez, ο Mir και ολόκληρο το HRC θα έχουν ενισχυθεί από τη νίκη του Rins στην COTA. Η Honda θα ελπίζει ότι θα έχει τον Marquez πίσω στην πίστα της Jerez και ότι η COTA μπορεί να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για το υπόλοιπο της σεζόν του 2023 με τον Rins τώρα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Επόμενο άρθρο »

Περισσότερες διευθυντικές θέσεις σε γυναίκες στο Motorsport

« Προηγούμενο άρθρο

20 χρόνια από τον θάνατο του Daijiro Kato

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα