• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κερδίζοντας με 2 Ιάπωνες κατασκευαστές
Ο Rins μπαίνει σε ένα "κλειστό" κλαμπ
Νέα 20/04/2023 - 16:01

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στην κορυφαία κατηγορία, ο Rins έχει σταθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου έξι φορές, πέντε από τις οποίες ήταν με την GSX-RR της Suzuki, ενώ η πιο πρόσφατη νίκη του ήρθε με την RC213V της Honda. Αυτό σημαίνει ότι τώρα έχει κερδίσει αγώνες  MotoGP με δύο διαφορετικούς Ιάπωνες κατασκευαστές - ένα κατόρθωμα που έχει επιτευχθεί μόνο τρεις φορές από την αρχή της εποχής MotoGP.

Ο Max Biaggi ήταν ο πρώτος που το έκανε, παίρνοντας τη νίκη στο Grand Prix της Τσεχίας του 2002 με τη Yamaha, πριν εξασφαλίσει την πρώτη του νίκη με τη Honda στο βρετανικό Grand Prix ένα χρόνο αργότερα. Σε μια ωραία , ο Ιταλός είδε επίσης από πολύ κοντά τον δεύτερο αναβάτη που το κατάφερε, όταν ο Valentino Rossi πήρε την παρθενική του νίκη με τη Yamaha μετά από μια εκπληκτική μάχη μεγάλης διάρκειας με τον Biaggi στο Grand Prix της Νότιας Αφρικής το 2004, μετά από 4 χρόνια με την Honda.  


Ο Maverick Viñales ακολούθησε. Όπως ο Rins, έτσι και ο Top Gun πήρε την πρώτη του νίκη στα MotoGP με τη Suzuki όταν κέρδισε στο Βρετανικό Grand Prix το 2016. Μια μετακόμιση στη Yamaha ακολούθησε το επόμενο έτος, και ο Ισπανός πήρε την πρώτη νίκη της χρονιάς, κάτω από τους προβολείς του Qatar, την πρώτη του από τις οκτώ νίκες με το εργοστάσιο της Iwata. Ο ίδιος ο Viñales προσπαθεί να γράψει άλλο ένα μικρό κομμάτι ιστορίας το 2023, ελπίζοντας να γίνει ο πρώτος αναβάτης που θα κερδίσει αγώνες MotoGP με τρεις διαφορετικούς κατασξευαστές, ένα στατιστικό για την είτευξη του οποίου βρίσκεται σε άμεσο ανταγωνισμό με τον Jack Miller.

Μετά ήρθε η νίκη του Rins στη Circuit of the Americas. Είναι μια πίστα με την οποία ο Ισπανός αναβάτης έχει πολύ καλή σχέση, παίρνοντας εκεί τις πρώτες του νίκες στη Moto3, στη Moto2 και στα MotoGP και τώρα μπορεί να προσθέσει την παρθενική του νίκη με τη Honda στη λίστα με τις επιτυχίες του Τέξας. Δεν είναι μόνο μια σημαντική νίκη για τον Rins, αλλά για τη Honda συνολικά, καθώς βλέπουν έναν αναβάτη που δεν ονομάζεται Marc Marquez να παίρνει την καρό σημαία για πρώτη φορά από το 2018, όταν ο Cal Crutchlow κέρδισε στην Αργεντινή, που παρεμπιπτόντως ήταν η τελευταία νίκη στην κορυφαία κατηγορία για την LCR.

 

Επόμενο άρθρο »

20 χρόνια από τον θάνατο του Daijiro Kato

« Προηγούμενο άρθρο

H F.C.C. TSR Honda κερδίζει τις 24 Ώρες του Le Mans

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα