• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Biaggi: Μου λείπει η αντιπαλότητα με τον Rossi
Αν και κυριολεκτικά μισούσαμε ο ένας τον άλλον
Νέα 20/04/2023 - 09:49

Στις 18 Απριλίου 2004, ο Rossi κέρδισε το South African Grand Prix στο Welkom μετά από μια συναρπαστική μάχη από την αρχή μέχρι το τέλος με τον Max Biaggi.

Ο Rossi έγραψε ιστορία ως ο πρώτος (και μόνος μέχρι σήμερα) αναβάτης που κέρδισε διαδοχικούς αγώνες στη μεγάλη κατηγορία με διαφορετικούς κατασκευαστές.

Είχε αφήσει τη Honda και έκανε το ντεμπούτο του με τη Yamaha στη Νότια Αφρική και, ξεκινώντας από την pole position, κράτησε πίσω του τον Biaggi. Στη συνέχεια αντάλλαξαν μια σύντομη και αμήχανη χειραψία. Ο Rossi θα κέρδιζε τέσσερα πρωταθλήματα MotoGP με τη Yamaha.

Δεκαεννέα χρόνια αργότερα, ο Biaggi αναφέρθηκε και πάλι σε εκείνη την εποχή, με αφορμή την επέτειο: "Η αντιπαλότητα με τον Valentino είναι παλιά, αλλά πόσο μου λείπει Σήμερα έχω μόνο καλές αναμνήσεις ακόμα κι αν κυριολεκτικά μισούσαμε ο ένας τον άλλον".

"Το να είσαι Valentiniano ή Biaggista δεν έχει σημασία τώρα, αλλά ήταν σημαντικό τότε ότι κάθε οπαδός ταυτιζόταν με έναν από εμάς και, μέσω ημών, έμαθε να αγαπά ένα μοναδικό και απίστευτα συναρπαστικό άθλημα. Τι υπέροχη ιστορία".

Ο Biaggi, πλέον 51 ετών, έχει συνοψίσει στο παρελθόν την εμβληματική κόντρα του με τον Rossi: "Τώρα νομίζω ότι ήμασταν δύο ηλίθιοι που κάναμε πόλεμο ο ένας εναντίον του άλλου μέσω του Τύπου αντί να τα ξεκαθαρίσουμε πρόσωπο με πρόσωπο, όπως θα έπρεπε να είχαμε κάνει".

Επόμενο άρθρο »

H F.C.C. TSR Honda κερδίζει τις 24 Ώρες του Le Mans

« Προηγούμενο άρθρο

Εργασίες για πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στο Phillip Island

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα