• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Izan Guevara: Δεν υπάρχει βιασύνη
Για να ανέβω στα MotoGP
Νέα 18/03/2023 - 19:48

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3 πέρυσι, Izan Guevara, έχει ήδη αναφερθεί ως μελλοντικός σταρ των MotoGP από άτομα όπως ο Marc Marquez, ο Gigi Dall'Igna και ο πατέρας του Jorge Lorenzo, Chicho.

Αλλά ο έφηβος, που ανεβαίνει στη Moto2 με την Aspar αυτή τη σεζόν, επιμένει ότι δεν βιάζεται να φτάσει στην κορυφαία κατηγορία

"Δεν υπάρχει βιασύνη για να φτάσω στα MotoGP", είπε ο Guevara. "Πρέπει να είμαι έτοιμος. Ξέρω ότι υπάρχει ήδη κάποιο ενδιαφέρον, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στο επόμενο βήμα μπροστά μας αυτή τη στιγμή".

Ο Ισπανός, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο της Moto3 με επτά νίκες και δώδεκα βάθρα, πιστεύει ότι ένας ρεαλιστικός στόχος για την Moto2 είναι να προσπαθήσει να επαναλάβει την απόδοση που είχε στην πρώτη του σεζόν στη Moto3 το 2021.

"Είναι ξεκάθαρο ότι αντιμετωπίζω μια μετάβαση. Θα είναι ένας χρόνος για να μάθω ξανά. Την πρώτη μου χρονιά στη Moto3, προσαρμόστηκα γρήγορα και πήρα μια νίκη. Θα ήταν υπέροχο να το ξανακάνω: να είμαι με το γκρουπ των πρωτοπόρων και να στοχεύω στο βάθρο και να προσπαθώ να είμαι ο καλύτερος rookie".


"Είναι δύσκολο να πούμε ποιος θα είναι πρωταθλητής, υπάρχει σοβαρή δυναμική στο grid. Alonso Lopez, Pedro Acosta, Ai Ogura, Somkiat Chantra, Aron Canet… Θα είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχει ένα καλό επίπεδο φέτος", είπε o Ισπανός.

Ο Guevara συγκρίνεται συχνά από πολλούς με τον Acosta. Το ζευγάρι πάλεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior του 2020, το οποίο κέρδισε ο Guevara, προτού ο Acosta πάρει το Πρωτάθλημα της Moto3 το 2021.

Στη συνέχεια, ο Acosta πήγε κατευθείαν στη Moto2 πέρυσι, όπου πήρε τρεις νίκες παρά το ότι έσπασε το πόδι του σε ένα ατύχημα σε προπόνηση στη μέση της σεζόν.

Ο Guevara τώρα συναντιέται ξανά με τον αναβάτη της Red Bull KTM Ajo, ο οποίος λέει ότι απέρριψε μια ευκαιρία για να ανέβει στα MotoGP το 2023.

"Ο Pedro είναι ένας πολύ γρήγορος αναβάτης που επίσης προσαρμόζεται γρήγορα στη μοτοσυκλέτα", είπε ο Guevara. "Δεν ξέρω πόσες νίκες πήρε ήδη πέρυσι. Θα ήθελα να έχω μια πρώτη σεζόν σαν αυτή!".

"Παλέψαμε σε άλλες κατηγορίες και άλλοτε κέρδιζα εγώ, άλλοτε εκείνος. Είναι ένας ισχυρός αντίπαλος και αυτή η γρήγορη προσαρμογή στις κατηγορίες σημαίνει ότι μπορεί να προχωρήσει γρήγορα".


Και ποιον "βλέπει" ο Guevara να βρίσκεται μπροστά στα MotoGP αυτή τη σεζόν;

"Oι Ducati θα είναι πολύ δυνατές και φαίνεται ότι έχουν ήδη κάνει ένα βήμα σύμφωνα με τις δοκιμές. Νομίζω ότι και μια Aprilia θα βρίσκεται μπροστά, αλλά είναι ένα μακρύ πρωτάθλημα και σίγουρα θα υπάρξουν μερικές εκπλήξεις", είπε.

Επόμενο άρθρο »

Portimao Test Moto2, Moto3: 2η Μέρα

« Προηγούμενο άρθρο

Περισσότερο MotoGP από ποτέ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα