• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bezzecchi: Οι αγώνες Sprint μπορεί να κάνουν πιο ενδιαφέρον το Πρωτάθλημα
Νέα 25/01/2023 - 11:04

Ο Marco Bezzecchi στοχεύει ψηλά για το 2023, την δεύτερη χρονιά του στην μεγάλη κατηγορία. Έχοντας εντυπωσιάσει στην παρθενική του σεζόν, πάνω στην Desmosedici GP21 του, ο Ιταλός θα λάβει την GP22 για την ερχόμενη χρονιά και ελπίζει να προσθέσει περισσότερα τρόπαια στο παλμαρέ του.

Ο Bezzecchi, o οποίος θα αγωνιστεί με την Mooney VR46 Racing Team και φέτος, κατάφερε να ανέβει στο βάθρο κατά την πρώτη του σεζόν στο Assen, ενώ απείχε ελάχιστα από το να επαναλάβει την επιτυχία στα Grand Prix της Αυστραλίας και της Μαλαισίας. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές, ο Bezz βρισκόταν σε μια καλή βαθμολογούμενη θέση, ένα εντυπωσιακό επίτευγμα για έναν rookie σε μια τόσο ανταγωνιστική κατηγορία. Τώρα ένα χρόνο πιο έμπειρος, ο #72 στοχεύει ακόμη πιο ψηλά.

"Θέλω να βάλω περισσότερους στόχους στον εαυτό μου: να είμαι σταθερά στην πρώτη πεντάδα με εξάδα. Είναι δύσκολο, αλλά μπορεί να γίνει. Και θα ήθελα να κερδίσω", είπε στο moto.it. "Μου λείπει ακόμα κάποια εμπειρία ως αναβάτης MotoGP. Πρέπει να κάνεις πολλά χιλιόμετρα και τόσο εγώ όσο και η ομάδα πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο στο φρενάρισμα, κάτι που έχει γίνει πολύ σημαντικό τα τελευταία χρόνια. Και πρέπει να κάνω ένα βήμα μπροστά στη διαχείριση ελαστικών, βελτιώνοντας επίσης ορισμένους ηλεκτρονικούς ελέγχους".

Ο Bezz θα προσθέσει πολλά περισσότερα χιλιόμτερα κάτω από τη σέλα του το 2023, καθώς μια ιστορική χρονιά περιμένει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που υφίσταται τη μεγαλύτερη αλλαγή στην εποχή των MotoGP με την εισαγωγή των αγώνων Sprint. Ανυπομονώντας να δει τι επιφυλάσσει η νέα μορφή Grand Prix για τους αναβάτες, ο 24χρονος παραδέχτηκε ότι παρακολούθησε περισσότερους αγώνες Superbikes για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του.

"Στην αρχή, δεν το πήρα καλά, είναι μια πολύ μεγάλη δέσμευση. Προσπάθησα να ακολουθήσω περισσότερο τα SBK, να δω πώς τρέχουν τον αγώνα. Είναι ενδιαφέρον, ένα καινούργιο πράγμα, πολύ διαφορετικό, θα μπορούσε να κάνει πιο ενδιαφέρον ολόκληρο το Πρωτάθλημα".

Ο Ιταλός όρισε τον Jorge Martin ως αυτόν που πρέπει να παρακολουθήσει τα απογεύματα του Σαββάτου, όταν θα διεξάγονται οι αγώνες Sprint, ενώ πιστεύει ότι πρέπει να δουλέψει με τον εαυτό του για να μπορέσει να ξεχωρίσει.

"Πρέπει να βελτιώσω τις εκκινήσεις και τις πρώτες τέσσερις στροφές".

Ο Bezzecchi σίγουρα έχει το χρόνο στο πλευρό του και γνωρίζει πολύ καλά πού μπορεί να βρει βελτιώσεις στην πίστα και πού έρχεται αντιμέτωπος με τα μεγαλύτερα ονόματα του grid – δηλαδή, τον εργοστασιακό ομόλογό του στη Ducati και Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2022, Francesco Bagnaia.

"Είναι σχεδόν παντού (η διαφορά), αλλά στα φρένα στις αρχές του 2022 υπήρχε μια πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ μας. Στη συνέχεια, καθώς προχωρούσαν οι αγώνες, μειώθηκε λίγο, αλλά πάντα είχε κάτι περισσότερο. Υπήρχαν κάποια GP που τα πήγα καλύτερα από αυτόν σε κάποιες στροφές, αλλά γενικά ξέρει πώς να εκμεταλλευτεί την κύρια ποιότητα της μοτοσυκλέτας μας, που είναι το φρενάρισμα. Μπορεί να φέρει πολλή ταχύτητα στις στροφές και αυτό του επιτρέπει να πηγαίνει γρήγορα".

Επόμενο άρθρο »

Επιστροφή στην προπόνηση για τον Quartararo

« Προηγούμενο άρθρο

"Διαζύγιο" MV Agusta και Forward

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα