• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Alvaro Bautista: Το #1 είναι προσωπική πρόκληση
Νέα 24/01/2023 - 11:16

Ο Alvaro Bautista αποκάλυψε το #1 στη Ducati Panigale V4 R με την οποία θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MOTUL FIM Superbike το 2023 και εξήγησε επίσης τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να αλλάξει από το παραδοσιακό του #19 κατά τη διάρκεια της διπλής χθεσινής παρουσίασης των εργοστασιακών ομάδων της Ducati στα MotoGP και στα Superbikes. 

Από το 2005, όταν ο James Toseland προσπάθησε να υπερασπιστεί τον τίτλο του, κανείς δεν έχει βάλει το #1 σε μοτοσυκλέτα Ducati στα WorldSBK. Τώρα, 18 χρόνια από τότε, ο Bautista θα επιδιώκει να γίνει 2 φορές ΠαγκόσμιοςΠρωταθλητής WorldSBK με το #1 στη μοτοσυκλέτα του. Ο Ισπανός ανέλυσε γιατί επέλεξε να αλλάξει από το #19, το οποίο χρησιμοποίησε σε όλη του την καριέρα, στο #1 για το 2023.

"Επέλεξα το #1 για το 2023 γιατί είναι σαν μια προσωπική πρόκληση. Όταν έχεις το #1 στη μοτοσυκλέτα, το μόνο αποδεκτό αποτέλεσμα είναι να κερδίσεις. Είναι ένα καλό κίνητρο. Νιώθω αρκετά δυνατός για να υπερασπιστώ το #1 στη μοτοσυκλέτα και, στο τέλος, η κόρη μου και εγώ φτάσαμε στην ίδια απόφαση. Επιλέξαμε το #1 για αυτή τη σεζόν. Είμαι τόσο περήφανος που έχω αυτόν τον αριθμό στη μοτοσυκλέτα μου. Είναι αλήθεια ότι οι αναμνήσεις μου, όταν έβλεπα τα Superbikes στο παρελθόν, ήταν η Ducati με το #1. Η πρώτη μου ανάμνηση βλέποντας μια Ducati είναι η Ducati με το #1 και είμαι τόσο περήφανος που έχω αυτό το νούμερο. Δεν νομίζω ότι είναι περισσότερη πίεση, αλλά περισσότερο κίνητρο. Είναι εκπληκτικό να βρίσκομαι εδώ στην παρουσίαση της Ducati γιατί τη μοιραστήκαμε με την ομάδα των MotoGP, επομένως είναι πολύ ξεχωριστό. Σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό για τη Ducati, οπότε είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ σήμερα".

Ο Bautista μίλησε επίσης εκτενώς για το επίπεδο των Superbikes καθώς θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Η σεζόν του 2022 ορίστηκε από το «Titanic Trio» που μαχόταν μπροστά σε απίστευτους αγώνες που κρίνονταν στον τελευταίο γύρο και μετά από σκληρές μάχες μεταξύ των τριών, με τον Bautista να βγαίνει στην κορυφή μπροστά από τους Toprak Razgatlioglu και Jonathan Rea.


Όσο για το 2023, ο Bautista περιμένει σκληρό ανταγωνισμό και γνωρίζει ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά.


"Νομίζω ότι το Πρωτάθλημα μεγαλώνει πολύ. Όχι μόνο για το επίπεδο της κατηγορίας που αυξάνεται πολύ τα τελευταία χρόνια, καταρρίπτουμε όλα τα ρεκόρ σε όλες τις πίστες, αλλά και στην ποιότητα των αναβατών. Πολλοί αναβάτες έρχονται από τα MotoGP. Φέτος, θα έχουμε νέους αναβάτες. Έρχεται ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της WorldSSP, έρχεται ο δεύτερος, οπότε νομίζω ότι το επίπεδο των αναβατών ανεβαίνει. Είναι μια από τις καλύτερες στιγμές αυτού του Πρωταθλήματος. Νιώθω μέρος αυτής της επανάστασης του Πρωταθλήματος. Κάθε χρόνο θα είναι όλο και πιο δύσκολο, οπότε πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να διατηρήσουμε αυτή την εστίαση και να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε γιατί, διαφορετικά, δεν μπορούμε να παλέψουμε για την κορυφή".

Επόμενο άρθρο »

"Διαζύγιο" MV Agusta και Forward

« Προηγούμενο άρθρο

Στο Le Mans φέτος το ορόσημο των 1000 Grand Prix

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα