• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η παρουσίαση της Ducati Lenovo
Για το 2023
Νέα 23/01/2023 - 13:46

Η παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Ducati, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό που αποτελείται από συνεργάτες και χορηγούς της Ducati, τοπικές αρχές, μέλη του εθνικού και διεθνούς τύπου, καθώς και άλλους σημαντικούς καλεσμένους, έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης "Campioni in Pista", που διοργάνωσε η Ducati σε συνεργασία με τους Azienda per il Turismo Madonna di Campiglio, Trentino Marketing και με τη συμμετοχή των συνεργατών Lenovo, Aruba.it, Monster Energy, Shell και Audi.

Όπως πάντα, τα αποκαλυπτήρια της Desmosedici GP 2023 ήταν η πιο συναρπαστική στιγμή της παρουσίασης, με τους Francesco Bagnaia και Enea Bastianini να αποκαλύπτουν τις μοτοσυκλέτες τους, οι οποίες και φέτος διατηρούν το κλασικό κόκκινο χρώμα της Ducati, ενισχυμένο με μερικές carbon λεπτομέρειες και μια πιο ανοιχτή απόχρωση του κόκκινου. Η μεγαλύτερη αλλαγή, ωστόσο, είναι ότι η Bagnaia θα αγωνιστεί με το #1 το 2023.


Claudio Domenicali (Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati Motor Holding): "Σήμερα ζούμε μια άλλη αξιοσημείωτη στιγμή για την Ducati. Για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας, παρουσιάζουμε μαζί τις επίσημες ομάδες MotoGP και WorldSBK, την ομάδα της Ducati Lenovo και της Aruba.it. Η παρουσίαση όλων μαζί είναι ένας όμορφος τρόπος για να γιορτάσουμε την αξία και τις δεξιότητες της καλύτερης ομάδας Ducati Corse που υπήρξε ποτέ, της οποίας η καθημερινή δουλειά μας έχει οδηγήσει στην κορυφή του κόσμου. Μετά τις απίστευτες επιτυχίες της περασμένης αγωνιστικής σεζόν, η πρόκληση της επανεπιβεβαίωσης μας συναρπάζει. Είμαι χαρούμενος που ξεκινά από μια τοποθεσία όπως η Madonna di Campiglio, μια τέλεια έκφραση του "Made in Italy" του οποίου είμαστε περήφανοι πρεσβευτές. Η Ducati είναι μια εταιρία που διακρίνεται από στυλ, επιδόσεις και τεχνολογία, όπου το πάθος για τους αγώνες είναι ένα κεντρικό στοιχείο. Το να δουλεύουμε ενώ διασκεδάζουμε ταυτόχρονα είναι μέρος της φιλοσοφίας μας".

Luigi Dall'Igna (Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse): "Η έναρξη μιας νέας σεζόν είναι πάντα συναρπαστική και φέτος ακόμα περισσότερο, μετά το 2022 που προορίζεται να μείνει στην ιστορία. Η αναπαραγωγή των αποτελεσμάτων του περασμένου έτους θα είναι πρόκληση, αλλά ο στόχος μας είναι πάντα να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας και να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Στα MotoGP, εκτός από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Pecco Bagnaia, θα μπορούμε επίσης να υπολογίζουμε στον Enea Bastianini, που ήταν τρίτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πέρυσι με την ομάδα της Ducati Gresini Racing. Είμαστε πεπεισμένοι ότι και οι δύο αναβάτες μας θα να είναι και φέτος ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του Πρωταθλήματος. Σίγουρα ο ανταγωνισμός θα είναι ακόμα υψηλότερος. Υπάρχουν πολλοί δυνατοί αναβάτες στο grid και οι άλλοι κατασκευαστές σίγουρα θα έχουν δουλέψει σκληρά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ωστόσο, δεν μας έχουν ξεπεράσαμε, οπότε ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε αυτή τη νέα σεζόν και να υπερασπιστούμε τους τρεις τίτλους που κατακτήσαμε πέρυσι".

Francesco Bagnaia (#1, Ducati Lenovo Team): "Το χειμερινό μου διάλειμμα ήταν μικρότερο από το συνηθισμένο λόγω όλων των υποχρεώσεων μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά τώρα έχω φορτίσει τις μπαταρίες μου και είμαι ανυπόμονος να ξεκινήσω τη σεζόν. Μου έλειψε η Desmosedici GP και η ομάδα μου, και ανυπομονώ να επιστρέψω σε τροχιά. Δεν μπορούσα να αποφασίσω αν θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ το #63 ή αν θα μεταβώ στο #1, και στο τέλος, αποφάσισα το δεύτερο. Βλέποντάς το στη μοτοσυκλέτα είναι όμορφο και ο στόχος μου είναι να κάνω τα πάντα για να το διατηρήσω. Δεν θα είναι εύκολο γιατί περιμένω ακόμη πιο σκληρό ανταγωνισμό από πέρυσι, με πολλούς αντιπάλους έτοιμους να παλέψουν για τον τίτλο: ωστόσο, γνωρίζω ότι έχω την καλύτερη μοτοσυκλέτα και ομάδα για να στοχεύσω ξανά ψηλά το 2023. Ευχαριστώ και πάλι όλους στη Ducati και στην ομάδα μου! Είμαι έτοιμος να ξαναρχίσουμε μαζί την περιπέτειά μας".

Enea Bastianini (#23, Ducati Lenovo Team): "Το να φοράω τα χρώματα της επίσημης ομάδας είναι ένα τρομερό συναίσθημα και τώρα είναι στο χέρι μου να αποδείξω ότι αξίζω αυτή την ευκαιρία. Είμαι ενθουσιασμένος για τη νέα σεζόν! Ευτυχώς, εγώ δεν θα χρειαστεί να περιμένω πολύ για να μπορέσω να οδηγήσω την κόκκινη μοτοσυκλέτα Desmosedici GP στην πίστα. Σε μερικές εβδομάδες, θα είμαστε στη Sepang για το πρώτο τεστ της χρονιάς, και θα είναι μια κρίσιμη στιγμή για να γνωρίσουμε καλύτερα τα παιδιά της ομάδας και, πάνω απ' όλα, να αρχίσουμε να δουλεύουμε στη μοτοσυκλέτα. Θα είναι μια πολύ ανταγωνιστική χρονιά και σίγουρα θα υπάρξουν εύκολες και πιο δύσκολες στιγμές, αλλά είμαι έτοιμος για όλα! Ευχαριστώ και πάλι τον Claudio, τον Gigi, τον Paolo, τον Davide και ολόκληρη την Ducati! Θα δώσω το 100% όπως πάντα".

 

Επόμενο άρθρο »

Στο Le Mans φέτος το ορόσημο των 1000 Grand Prix

« Προηγούμενο άρθρο

Με το #1 θα τρέξει ο Pecco Bagnaia!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα