• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dall'Igna: Αυτή η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα είναι μόνο η αρχή
Νέα 22/01/2023 - 10:14

Ο γενικός διευθυντής της Ducati Corse Gigi Dall'Igna ήταν ειδικός καλεσμένος στην παρουσίαση της ομάδας Gresini το Σάββατο.

Αλλά ο Ιταλός μηχανικός - που απόλαυσε φέτος την επίτευξη του δια βίου του στόχου για την κατάκτηση ενός Πρωταθλήματος στα MotoGP, ευγενική προσφορά του Francesco Bagnaia - δεν βρέθηκε εκεί για να μιλήσει για το έργο της Gresini το 2023 με τους Alex Marquez και Fabio di Giannantonio.

Αντίθετα, ο Dall'Igna συμμετείχε στην παρουσίαση MotoE της Gresini, παρουσιάζοντας τη νέα «V21L», καθώς η Ducati παίρνει τη σκυτάλη από την Energica ως αποκλειστικός προμηθευτής για την ηλεκτρική κατηγορία.

"Αυτό είναι το πρώτο βήμα της Ducati στην ηλεκτροκίνηση", είπε ο Dall'Igna. "Η Ducati έκανε αυτό το βήμα σε στυλ Ducati, ξεκινώντας από τους αγώνες, την ανάπτυξη της τεχνολογίας και τα πάντα, πριν την παραγωγή μιας μοτοσυκλέτας δρόμου".


"Είμαστε πραγματικά, πολύ χαρούμενοι για τα σχόλια που μας έδωσαν οι δοκιμαστές μας πέρυσι και είμαστε πραγματικά περίεργοι να έχουμε τα σχόλια από όλους τους άλλους αναβάτες της MotoE στην επίσημη δοκιμή σύντομα".

"Είμαστε περήφανοι για τη μοτοσυκλέτα γιατί ο χρόνος του γύρου και τα πάντα αυτή τη στιγμή φαίνονται πολύ, πολύ καλά. Για έναν μηχανικό, συνήθως δεν μπορείς να ξεκινήσεις από ένα λευκό κομμάτι χαρτί όταν ξεκινάς ένα έργο, αλλά σε αυτή την περίπτωση έπρεπε να το κάνουμε".


"Tα βασικά χαρακτηριστικά διαστάσεψν για τη μοτοσυκλέτα - μεταξόνιο, θέση κέντρου βάρους - πρέπει να είναι διαφορετικά λόγω του επιπλέον βάρους της μπαταρίας και επίσης η παροχή ισχύος του ηλεκτροκινητήρα είναι εντελώς διαφορετική".

"Έπρεπε να σκεφτούμε πολύ πριν σχεδιάσουμε τη μοτοσυκλέτα. Έχουμε, πάλι σε στυλ Ducati, μερικές νέες ιδέες να αναπτύξουμε στη μοτοσυκλέτα... Και αυτή είναι μόνο η αρχή".

Ο Alessio Finello και ο Matteo Ferrari θα αγωνιστούν για την Gresini στην MotoE αυτή τη σεζόν. Η πρώτη δοκιμή της εποχής της Ducati στο Πρωτάθλημα πλέον της MotoE θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 Μαρτίου στη Jerez, με τους εναρκτήριους αγώνες να λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Γαλλικού Grand Prix στο Le Mans τον Μάιο.

Επόμενο άρθρο »

Πόσα έβγαλαν οι αναβάτες των MotoGP;

« Προηγούμενο άρθρο

"Αν κοιτάξω στα μάτια οποιονδήποτε αναβάτη σε οποιαδήποτε κατηγορία, βλέπω τον Marco"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα