• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Ezpeleta απαντά για την μορφή του νέου ημερολογίου
"Το ενδιαφέρον για τα MotoGP αυξάνεται"
Νέα 07/12/2022 - 08:45

Το 2023 θα είναι η μεγαλύτερη χρονιά για τα MotoGP. 21 Grand Prix στο ημερολόγιο που, με την εισαγωγή των Αγώνων Σπριντ, θα έχουν ως αποτέλεσμα 42 αγώνες. Πάρα πολλοί για κάποιους, αλλά κανείς δεν είχε παραπονεθεί πραγματικά, τουλάχιστον όχι μέχρι τώρα. Ο Stefan Pierer, ο επικεφαλής του ομίλου που περιλαμβάνει τις KTM, GasGas και Husqvarna, δίνοντας συνέντευξη στο Speedweek εξήγησε την άποψή του: "Ξεκαθάρισα τα πράγματα με τον Carmelo Ezpeleta στο Grand Prix της Valencia. Ως κατασκευαστής, θέλουμε να έχουμε το πολύ 18 Grand Prix". 

Η εταιρεία συμμερίζεται αυτή τη θέση και ο Hubert Trunkenpolz, Διευθύνων Σύμβουλος της Pierer Mobility, τόνισε: "Δεν χρειαζόμαστε 3 Grand Prix στην Ισπανία και νομίζω ότι οι τέσσερις αγώνες στην Ασία είναι επίσης υπερβολικοί. Θα πρέπει να υπάρχει μόνο ένα Grand Prix ανά χώρα, και αυτό ισχύει και για την Ιταλία, η οποία έχει δύο. Θα προτιμούσαμε να έχουμε τρία Grand Prix στη Νότια Αμερική, γιατί οι αγώνες θα μεταδίδονταν στην Ευρώπη νωρίς την νύχτα". Όσο για το Καζακστάν, αποψή του ήταν σκληρή μεν, ξεκάθαρη δε: "Είναι απόλυτη ανοησία για εμάς. Η Ινδία είναι η μεγαλύτερη αγορά μοτοσυκλετών, επομένως θα πρέπει τουλάχιστον να το εξετάσουν".

Το γεγονός ότι ένας τόσο σημαντικός κατασκευαστής παραπονιέται για το ημερολόγιο δεν κάνει την Dorna χαρούμενη, έτσι ο Carmelo Ezpeleta απάντησε στην κριτική.

Το πρώτο σκέλος αφορά το Καζακστάν. "Κανένας άλλος διοργανωτής δεν συμφώνησε σε μια ημερομηνία τον Ιούλιο. Αν δεν είχαμε το Sokol Circuit, θα είχαμε ένα καλοκαιρινό διάλειμμα πέντε εβδομάδων και δεν μπορούμε να το αντέξουμε οικονομικά".

"Προσωπικά, θα μπορούσα να ζήσω με δεκαπέντε αγώνες, αλλά πρέπει να επεκταθούμε γιατί το ενδιαφέρον για τα MotoGP έχει αυξηθεί σημαντικά. Η Σαουδική Αραβία θέλει επίσης έναν αγώνα".

Ο Ezpeleta έκανε επίσης λόγο για την "περίεργη μορφή του ημερολογίου, με τον Μάιο που είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου χωρίς Grand Prix και ένα συμπιεσμένο φινάλε της σεζόν με μόλις δύο ελεύθερες Κυριακές.

"Οι διοργανωτές δεν θέλουν να συγκρουστούν με τη F1, η οποία έχει τρεις συνεχόμενους αγώνες τον Μάιο", εξήγησε ο Ezpeleta. "Έχουν 24 Grand Prix και οι διαθέσιμες θέσεις για εμάς μειώνονται όλο και περισσότερο".

Τέλος, όσον αφορά τους δύο αγώνες στην Ιταλία, ο επικεφαλής της Dorna δεν φαίνεται να συμφωνεί: "Πρέπει να σεβόμαστε όλες τις ιταλικές ομάδες και τους αναβάτες. Η Ducati και η Aprilia θα προσφέρουν δώδεκα μοτοσυκλέτες στα MotoGP τον επόμενο χρόνο".

Επόμενο άρθρο »

Απεβίωσε ο Laurent Fellon

« Προηγούμενο άρθρο

Augusto Fernandez: Η πίεση υπήρχε, φοβόμουν τα πάντα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα