• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Augusto Fernandez: Η πίεση υπήρχε, φοβόμουν τα πάντα
Νέα 06/12/2022 - 17:30

Σε μια τιτάνια μάχη μεταξύ δύο αναβατών καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν (Ai Ogura και Augusto Fernandez), ο Fernandez, ο οποίος θα περάσει στα MotoGP για το 2023 με την Factory GASGAS Tech 3, πήρε τον τίτλο κάνοντας λιγότερα λάθη από τον αντίπαλό του.

Και οι δύο αναβάτες έδειξαν απίστευτη συνέπεια, ωστόσο, οι τρεις τελευταίοι αγώνες είδαν τον Fernandez να κάνει ένα λάθος (Phillip Island), ενώ ο Ogura έπεσε τόσο στη Sepang όσο και στη Valencia.
Αποκαλύπτοντας πόσο έντονη ήταν η πίεση πηγαίνοντας στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, ο Fernandez είπε στο MotoGP.com: "Η πίεση ήταν πραγματικά εκεί! Φοβόμουν τα πάντα. Προσπάθησα να τα κάνω όλα κανονικά, αλλά δεν ήταν εύκολο".

 

"Είπα "αυτό ήταν [όταν έπεσε ο Ogura], είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής". Δεν είχα πραγματικά επίγνωση του τι κάναμε, αλλά ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα."

Σε αντίθεση με το 2022, όταν τα MotoGP είχαν πέντε rookies στην σχάρα εκκίνησης, μόνο ο Fernandez θα κάνει το ντεμπούτο του στην κορυφαία κατηγορία το 2023.
Μέρος μιας πολύ δυνατής σύνθεσης για την KTM που περιλαμβάνει τον Brad Binder, τον πρώην αναβάτη της Ducati, Jack Miller και τον Pol Espargaro, ο Fernandez θέλει να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα.

"Το να είσαι αναβάτης MotoGP είναι αυτό που θέλουν όλοι και νομίζω ότι έχω μια πολύ καλή ομάδα", πρόσθεσε ο Ισπανός. "Ο Pol [Espargaro] ως ομόσταυλος έχει μεγάλη εμπειρία και με την ομάδα της KTM έχουμε τον Brad [Binder] και τον Jack [Miller] που έχουν επίσης μεγάλη εμπειρία. Ανυπομονώ να μάθω πολλά από αυτά τα παιδιά".


Αν και το όνειρό του να γίνει αναβάτης MotoGP έχει πραγματοποιηθεί, δεν ήταν σίγουρο ότι ο Fernandez θα έφτανε στο κορυφαίο επίπεδο των αγώνων μεγαλώνοντας.

Ο γεννημένος στη Μαδρίτη αναβάτης δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την παραδοσιακή διαδρομή στους αγώνες λόγω οικονομικών περιορισμών, που τον οδήγησαν να αγωνιστεί σε «φθηνότερες» κατηγορίες.

Και παρά το γεγονός ότι βρήκε τον δρόμο του στο  paddock των Grand Prix το 2017, ο Fernandez αντιμετώπισε ακόμα προκλήσεις, αφού περιέγραψε ορισμένες στιγμές της επαγγελματικής του αγωνιστικής καριέρας ως «τη δυσκολότερη περίοδο» της καριέρας του.

"Ήταν ένας μακρύς δρόμος και ένας διαφορετικός δρόμος. Όλη η κανονική διαδρομή ήταν πολύ ακριβή για την οικογένειά μας. Δεν μπορούσαμε να το αντέξουμε οικονομικά και προσπαθήσαμε να πάμε σε διαφορετικές κατηγορίες που ήταν λίγο φθηνότερες και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε σε αυτές για να έχουμε την ευκαιρία να ανεβούμε στην επόμενη".

"Τότε, ακόμη και τα χρόνια μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν δύσκολα και κάποια στιγμή δεν μου άρεσε η οδήγηση γιατί δεν ένιωθα καλά. Αυτή ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της καριέρας μου μέχρι τώρα. Το 2021 επέστρεψα στο καλό επίπεδο και μου άρεσε ξανά η οδήγηση. Είμαι ο αναβάτης που είμαι σήμερα εξαιτίας αυτών των κακών ετών".

Επόμενο άρθρο »

Ο Ezpeleta απαντά για την μορφή του νέου ημερολογίου

« Προηγούμενο άρθρο

Aleix Espargaro: Χάσαμε ένα χρονικό περιθώριο χωρίς νέα μέρη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα