• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Pit Beirer εξηγεί την επιδείνωση των σχέσεων ΚΤΜ - Gardner
Νέα 26/11/2022 - 19:18

Ο Remy Gardner - γιος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή 500cc το 1987 Wayne - ανέβηκε στα MotoGP με την Tech3 και KTM αυτή τη σεζόν ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2.

Αλλά ο Αυστραλός δυσκολεύτηκε όλο το χρόνο με την RC16, κερδίζοντας συνολικά μόλις 13 βαθμούς από 20 αγώνες και έχοντας ως καλύτερο αποτέλεσμα την 11η θέση.

Ο Gardner ενημερώθηκε στη μέση της σεζόν ότι δεν θα συνεχίσει με την KTM το 2023, με τα Αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης στο Grand Prix του Σαν Μαρίνο να αποκαλύπτουν ότι τον είχαν εκδιώξει αφού του είπαν ότι «δεν είναι αρκετά επαγγελματίας».

Θα μετακομίσει στα Superbikes τον επόμενο χρόνο με την GRT Yamaha και δήλωσε μετά τον τελευταίο του αγώνα MotoGP στη Valencia ότι είναι χαρούμενος φεύγει από την KTM.

"Βγήκα έξω και έκανα τον αγώνα όσο καλύτερα γινόταν", είπε ο Gardner μετά τη Valencia. "Νομίζω ότι στους τελευταίους τρεις αγώνες, οι πρώτοι μας γύροι, ήταν αρκετά άρρωστοι. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει, το πίσω ελαστικό μας φθείρεται".

"Αλλά το Phillip Island ήταν φοβερό, στη Sepang οι πρώτοι γύροι ήταν επίσης υπέροχοι. Διασκέδασα, απλώς απόλαυσα τον αγώνα και απόλαυσα το Σαββατοκύριακο με φίλους και οικογένεια. Είμαι αρκετά ανακουφισμένος, απλά χαίρομαι που δεν χρειάζεται να ασχοληθώ ξανά με αυτό το πράγμα".

Η επιδείνωση της σχέσης KTM/Gardner δεν είναι ακόμα πλήρως ξεκάθαρη ως προς το πώς συνέβη, καθώς πιστεύεται ότι προήλθε από την κριτική που έκανε ο ίδιος και ο μάνατζέρ του, Paco Sanchez, στον Τύπο σχετικά με τη μοτοσυκλέτα - με τον Gardner να λέει ότι το σχόλιο έλλειψης επαγγελματισμού προερχόταν από τον αντιπρόεδρο αγώνων, Jens Haibach.

Ο Gardner λέει ότι του μίλησε ο Pit Beirer, αλλά ποτέ δεν έχει δοθεί σωστή εξήγηση.

"Ο Pit κάθισε και μίλησε, αλλά δεν μπορούσε να μου πει τίποτα. Ήταν σαν «ναι, συγγνώμη, αλλά έτσι είναι»", είπε ο Αυστραλός.

Σε μια συνέντευξη στο Motorsport.com, ο Beirer λέει ότι μετανιώνει για αυτό που συνέβη με τον Gardner, κατηγορώντας τον μάνατζέρ του, Sanchez, επειδή δεν βοήθησε την κατάσταση.

"Ναι, γιατί είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην οικογένειά μας και δεν μπορέσαμε να το κάνουμε να λειτουργήσει", είπε ο Beirer όταν ρωτήθηκε αν μετανιώνει για το πώς τελείωσε η σχέση με τον Gardner. "Γιατί? Αυτή θα ήταν μια μεγαλύτερη συζήτηση, αλλά είμαι πραγματικά λυπημένος που δεν μπορέσαμε να την κάνουμε πιο επιτυχημένη".

"Είχαμε σοβαρό κίνητρο για να το κάνουμε αυτό και δεν λειτούργησε καλά και από τις δύο πλευρές. Όταν έπρεπε να κάνουμε ένα μελλοντικό σχέδιο, δεν ήταν χρήσιμο που ο μάνταζέρ του είπε στον Τύπο ότι τα συμβόλαια της KTM είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει για τους αναβάτες του".

"Πρέπει να παρακινήσεις ένα διοικητικό συμβούλιο να σου δώσει τον προϋπολογισμό του MotoGP και μετά βλέπουν στον Τύπο «είναι μια απαίσια μοτοσυκλέτα, είναι μια απαίσια κατάσταση και δεν θέλω τους αναβάτες μου εκεί»".

"Στη λάθος στιγμή δεν υπήρχε ατμόσφαιρα και δεν μπορείς να χτίσεις την επιτυχία σε μια αρνητική ατμόσφαιρα. Είχαμε την αίσθηση ότι δεν πίστευε σε εμάς και στο έργο, ότι δεν μπορούσαμε να το φτιάξουμε και νομίζω ότι από την πλευρά μου ένιωθα ότι ο Remy εγκατέλειψε λίγο πολύ νωρίς".

"Του είπα πολλές φορές «ας παλέψουμε για αυτόν τον ένα βαθμό». Αλλά υπήρχε τόση αρνητική αύρα γύρω που είπαμε «ας πατήσουμε ένα κουμπί επαναφοράς τώρα για το έργο μας», γιατί αλλάξαμε τόσα πολλά πράγματα στο σπίτι, στο εργοστάσιό μας με μηχανικούς, με τη διαχείριση της ομάδας. Αλλά πολλά βασίζονται επίσης στη θετική ενέργεια. Έτσι, δεν είναι ποτέ ωραίο να χωρίζουμε (με τους αναβάτες)".

"Θέλω να παραδεχτώ από την πλευρά μας ότι δεν καταφέραμε να το κάνουμε επιτυχημένα. Θέλαμε να τα πάμε καλύτερα, και εκείνος καλύτερα. Όμως το αποτέλεσμα είναι αρνητικό".

Επόμενο άρθρο »

O Darryn Binder ανυπομονεί για την μετάβαση στην Moto2

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Πολλοί άνθρωποι έλεγαν ότι δεν αξίζω μια θέση στα MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα