• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Πολλοί άνθρωποι έλεγαν ότι δεν αξίζω μια θέση στα MotoGP
Όταν πρωτοανέβηκα στην κατηγορία
Νέα 26/11/2022 - 14:37

Τα τελευταία δύο χρόνια, κανείς δεν έχει πάρει περισσότερους βαθμούς στα MotoGP από τον Fabio Quartararo, πρωταθλητή το 2021 και δεύτερο το 2022. Ακόμα κι έτσι, κατά την άφιξή του στα MotoGP, λίγοι πίστεψαν ότι ο αναβάτης άξιζε τη θέση.

Θεωρούμενος ως πολύτιμο ταλέντο όταν κέρδισε το FIM CEV Moto3 σε ηλικία μόλις 14 ετών, ο Γάλλος δεν είχε τακτικά επιτυχίες στις κατηγορίες Moto3 και Moto2, κάνοντας πραγματικά το όνομά του διάσημο στον κόσμο στην πρώτη του σεζόν στα MotoGP, το 2019

Αλλά τη χρονιά που ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία ήταν ο αναβάτης με τη χαμηλότερη βαθμολογία στις μικρές κατηγορίες μεταξύ των rookies εκείνης της χρονιάς. Ο Joan Mir και ο Pecco Bagnaia έφτασαν στα MotoGP και οι δύο με Πρωταθλήματα που κέρδισαν στις πιο μικρές κατηγορίες, ενώ ο Miguel Oliveira είχε πολλές επιτυχίες στις κατηγορίες Moto3 και Moto2, παλεύοντας για τον τίτλο και στις δύο και παίρνοντας την δεύτερη θέση και στις δύο. Ο Quartararo, από την άλλη, είχε μόλις μια νίκη σε αυτές τις κατηγορίες.

"Το 98% των ανθρώπων είπε ότι δεν άξιζα μια θέση στο MotoGP. Είχα κερδίσει μόνο έναν αγώνα, είπαν. Αλλά η άνοδός μου στην μεγάλη κατηγορία έγινε όταν είχα τα καλύτερα αποτελέσματα στην Moto2 και όταν ο Jorge Lorenzo πήγε στη Honda" είπε ο Γάλλος σε συνέντευξή του στη Solomoto, αποκαλύπτοντας αργότερα πώς προέκυψε η ευκαιρία μιας ζωής:

"Ο μάνατζέρ μου μου είπε ότι είχα τη δυνατότητα να ανέβω στα MotoGP με την Petronas και με ρώτησε αν ήμουν έτοιμος. Του είπα ναι. Θυμάμαι ότι η απόφαση πάρθηκε μεταξύ των αγώνων στο Assen και στη Γερμανία. Αυτές ήταν οι δέκα καλύτερες μέρες της ζωής μου, γιατί στο τραπέζι ήταν τα ονόματα δέκα αναβατών. Κάθε μέρα πέταγαν έναν αναβάτη και τη νύχτα τηλεφώνησα στον ατζέντη μου για να μάθω για την κατάσταση. Είχε έρθει επιτέλους η ευκαιρία μου".

Την ίδια χρονιά ο Quartararo θα ήταν πέμπτος με 192 βαθμούς, 100 (!) περισσότερους από τον επόμενο rookie, τον Joan Mir.

Επόμενο άρθρο »

Ο Pit Beirer εξηγεί την επιδείνωση των σχέσεων ΚΤΜ - Gardner

« Προηγούμενο άρθρο

Ενθουσιασμένος με την Ducati ο Alex Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα