• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αντιδράσεις των Γάλλων μοτοσικλετιστών στον υποχρεωτικό Τεχνικό Έλεγχο (ΚΤΕΟ)
Νέα 23/11/2022 - 10:52

Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας έκρινε ότι πρέπει να καθιερωθούν υποχρεωτικοί περιοδικοί τεχνικοί έλεγχοι (ΚΤΕΟ) και στις μοτοσυκλέτες.

Ο Γαλλικός οργανισμός αναβατών, FFMC, καλεί τους αναβάτες να δείξουν την αντίθεσή τους το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου 2022.

Η FFMC χαρακτηριστικά αναφέρει: "Όταν η Γαλλία εισήγαγε τον έλεγχο οχημάτων για αυτοκίνητα τη δεκαετία του '90, το 17% των ατυχημάτων σχετιζόταν με τεχνικό πρόβλημα με το όχημα. Μπορούμε επομένως να θεωρήσουμε εύλογα ότι ήταν ένα χρήσιμο μέτρο.

Για τις μοτοσυκλέτες, οι πιο πρόσφατες και λεπτομερείς μελέτες δείχνουν ότι λιγότερο από το 0,5% των ατυχημάτων με μοτοσικλέτες συνδέονται με πρόβλημα στο όχημα.

Επομένως, αυτό δεν θα ήταν πραγματικά ωφέλιμο παρά μόνο για να ικανοποιήσει το λόμπι τεχνικού ελέγχου, το οποίο στέλνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πολλές προσανατολισμένες (μη αντικειμενικές) μελέτες.

Κατά συνέπεια, η FFMC καλεί τους αναβάτες στη Μοτο Πορεία για να δείξουν την αντίθεσή τους αυτό το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου 2022. 

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: H Ducati χρησιμοποιεί καλύτερα τα ελαστικά από τους υπόλοιπους

« Προηγούμενο άρθρο

Marc Marquez: Όλα ήταν πιο χειροκίνητα παλιά

Χορηγοί