• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αποχωρεί η Avintia από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
Μετά από 23 χρόνια
Νέα 20/11/2022 - 17:08

Τέλος εποχής για την Avintia στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μοτοσυκλέτας. Φέτος, το πρότζεκτ του Raul Romero εξέτισε την τελευταία του σεζόν σε παγκόσμιο επίπεδο, στο οποίο κατάφερε να φτάσει μέχερι και στα MotoGP.

Ιδρύθηκε το 1994 ως By Queroseno Racing, άλλαξε το όνομά της το 2012 σε Avintia και το 2020 μετονομάστηκε σε Esponsorama Racing για λόγους χορηγείας. Φέτος αγωνίστηκε στο Moto3 ως QJMotor Avintia.

Mετά από πολλά χρόνια εμφανίσεων wildcard, ήταν το 2001 που η ομάδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα με πλήρη απασχόληση, συγκεκριμένα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 250cc – μια κατηγορία στην οποία παρέμεινε αποκλειστικά τα επόμενα χρόνια μέχρι να μπει στα 125cc το 2006.

Το βήμα προς τα MotoGP έγινε το 2012 και συνοδεύτηκε από την αποχώρηση από τα 125cc. Από το 2014 εστίασε αποκλειστικά στην μεγάλη κατηγορία, αλλά το 2017 επέστρεψε στην Moto3 και το 2018 έκανε 12 εμφανίσεις στην Moto2. Το 2019, «αντάλλαξε» την Moto2 με την νέα τότε κατηγορία της MotoE.

Μετά το πρώτο βάθρο και την πρώτη pole position στα MotoGP το 2020 (από τον Johann Zarco), η σεζόν του 2021 ήταν η τελευταία στην μεγάλη κατηγορία, με αναβάτες τους rookie Enea Bastianini και Luca Marini. Φέτος, ήταν στhn Moto3 σε συνεργασία με την QJMotor και στην MotoE.


Σε ένα σημείωμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Avintia ανακοίνωσε το τέλος των δραστηριοτήτων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα:

- ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ! Η περιπέτεια της ομάδας του Raul Romero στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος της μετά από 23 σεζόν κατά τις οποίες εκπαίδευσε σπουδαίους αναβάτες και συμμετείχε σε όλες τις κατηγορίες. Θέλουμε απλώς να ευχαριστήσουμε αυτό το άθλημα για όλα όσα μας έδωσε αυτά τα υπέροχα χρόνια. Ευχαριστούμε άπειρα και εις το επανιδείν!

Επόμενο άρθρο »

Ο Guevara είναι ο διάδοχος του Marc Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK: Phillip Island Superpole Race και δεύτερος αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα