• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο καλύτερος Περιστεράς στο Portimao 0.072 από τον βαθμό!
Πάλεψε στο γκρουπ των πρώτων στο WSSP300
Νέα 09/10/2022 - 00:06

Η πίστα του Portimao στην Πορτογαλία φιλοξένησε τους δύο τελευταίους Αγώνες της χρονιάς για την κατηγορία WSSP300 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WSBK, στους οποίους συμμετείχε ο 17χρονος Γιάννης Περιστεράς. Ο οδηγός της ProGP Racing Team με την Yamaha R3 της Ιταλικής ομάδας είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα την Παρασκευή με τεχνικό πρόβλημα στο μπροστινό σύστημα. Στον Αγώνα του Σαββάτου μετά από μια επαφή με ένα άλλο αγωνιζόμενο έμεινε πίσω και τερμάτισε 28ος.

Στον Αγώνα της Κυριακής από το ξεκίνημα του Αγώνα βρήκε καλό ρυθμό και πάλεψε στο γκρουπ των πρωτοπόρων, σημειώνοντας εξαιρετικούς χρόνους γύρου, παρά το ότι η μοτοσυκλέτα του υστερούσε σε επιτάχυνση. Πιέζοντας πολύ δυνατά στο φρενάρισμα κατάφερνε να κερδίζει το χρόνο που έχανε στην ευθεία. Λίγο πριν το τέλος του Αγώνα μια πτώση χώρισε το γκρουπ των πρωτοπόρων σε δύο και έτσι έδωσε τη μάχη για τη 12η θέση, περνώντας στον τελευταίο γύρο 14ος, αλλά μια ακόμη πτώση ακριβώς μπροστά του τον ανάγκασε να κλείσει το γκάζι και την ίδια στιγμή τον πέρασαν δύο αντίπαλοί του, με αποτέλεσμα να δει την καρό σημεία του τερματισμού στην 16η θέση, μόλις 0.072 του δευτερολέπτου από την 15η θέση που θα του έδινε τον πρώτο του βαθμό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 

Η συνολική αποτίμηση της ημέρας ήταν όμως εξαιρετική, καθώς τερμάτισε μόλις 5.541 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή που είναι η μικρότερή του διαφορά όλην τη χρονιά, πέτυχε τον 9ο ταχύτερο γύρο του Αγώνα, είχε τον 9ο καλύτερο χρόνο στο 1ο κομμάτι της πίστας και γενικά έδειξε, όπως και στον Αγώνα του Misano ότι δεν έχει να ζηλέψει πολλά από τους πρωταγωνιστές της WSSP300. 

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – 16ος, ταχύτερος γύρος 1'56.606

“Από τη μια μεριά είμαι απογοητευμένος που δεν κατάφερα να πάρω τουλάχιστον ένα βαθμό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά από την άλλη είμαι ευχαριστημένος με το σημερινό αγώνα, αφού έμεινα μέχρι το τέλος στο γκρουπ της μάχης για τις πρώτες θέσεις. Παρά το ότι δεν είχα την τέλεια αίσθηση από τη μοτοσυκλέτα μου, που έχανε λίγο σε επιτάχυνση, προσπάθησα να εκμεταλλευτώ τα φρένα και έκανα εκεί τα προσπεράσματά μου. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για την προσπάθεια όλης της χρονιάς και τον προπονητή μου Γιάννη Μπούστα που είχε την υπομονή να προετοιμάσει τη συμμετοχή μας τέλεια. Επίσης τον πατέρα μου και όλους τους χορηγούς που βοήθησαν στο να γίνει πραγματικότητα αυτή η συμμετοχή”.

 

OMAR MENGHI – Ιδιοκτήτης ProGP Racing Team 

“Σήμερα ο Γιάννης έκανε τον καλύτερό του Αγώνα όλης της χρονιάς και οδήγησε πάρα πολύ καλά. Έδειξε ότι αξίζει να βρίσκεται ανάμεσα στους δέκα πρώτους και αν αποκτήσει λίγο περισσότερη σταθερότητα και αυτοσυγκέντρωση θα είναι στο μέλλον μόνιμα στη μάχη για τις πρώτες θέσεις. Έχει ταχύτητα και μπορεί να κάνει καλούς αγώνες. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και τη βοήθεια στην ομάδα τον Γιάννη Μπούστα και βέβαια τον Νίκο Περιστερά”. 

 

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Visit Greece ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού), Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, KARASSULIS International Transport, Georgopoulos Racing, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, MGP.gr, DXL Graphics, Peristeras Tyres. 

#racing4greece #visitgreece


 


 

Επόμενο άρθρο »

Pol Espargaro: Δεν υπάρχει κίνητρο για βελτίωση

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK Portimao - Νίκη του Bautista στον αγώνα 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα