• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μ. Marquez: Η βροχή την Κυριακή με έσωσε
Ήταν το πρώτο Σαββατοκύριακο που πίεσα από την αρχή
Νέα 04/10/2022 - 19:36

Ο Marc Marquez πίεσε δυνατά από την αρχή στην Ταϊλάνδη καθώς έφτασε στην Buriram νιώθοντας ότι ο δεξιός του ώμος που αναρρώνει θα μπορούσε να αντέξει την πίεση.

Όντας ο πιο γρήγορος στις ΕΔ1 και όγδοος στις κατατακτήριες, ο Marquez τερμάτισε τον βρόχινο αγώνα της Ταϊλάνδης πέμπτος και έχασε τη νίκη μόλις για 2,9 δευτερόλεπτα.

Αλλά παραδέχτηκε στη συνέχεια ότι ήταν χαρούμενος για τις υγρές συνθήκες, καθώς το χέρι του ένιωθε «φρικτό» στο ζέσταμα το πρωί της Κυριακής.

"Εννοώ, φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος", είπε ο Marquez όταν του ζητήθηκε να αξιολογήσει τους τρεις πρώτους αγώνες της επιστροφής του στα MotoGP από μια τέταρτη μεγάλη επέμβαση στο δεξί χέρι. "Ειλικρινά, οι συνθήκες βροχής μου έσωσαν τη ζωή. Ήταν το πρώτο Σαββατοκύριακο όπου πλησίασα την πλήρη επίθεση του Σαββατοκύριακου από τις ΕΔ1 και οδηγούσα όπως είδατε στην τηλεόραση, επιθετικά, κουνούσα τη μοτοσυκλέτα, έσωζα τις πτώσεις".

"Αλλά [την Κυριακή] σηκώθηκα και το χέρι ήταν πολύ άκαμπτο. Στο ζέσταμα το συναίσθημα ήταν φρικτό, αλλά μετά δούλεψα στην Clinica και στον αγώνα μπόρεσα να αγωνιστώ με καλό τρόπο. Δεν υπήρχε κανένας περιορισμός στη φυσική κατάσταση".

«Αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι λειτουργεί καλά, είναι μέσα στα κανονικά βήματα στην αποκατάσταση, ειδικά όταν κάνεις τρεις αγώνες στη σειρά στην επιστροφή σου".

Ο Marquez πάλεψε με τον Francesco Bagnaia στα τελευταία στάδια του αγώνα για την τελευταία θέση στο βάθρο, αλλά τελικά βρέθηκε πίσω από τον Johann Zarco.

 

Ο αναβάτης της Honda λέει ότι δεν μπόρεσε να βρει ένα μέρος για να προσπεράσει τον Bagnaia λόγω του συνηθισμένου "προβλήματος όταν είσαι πίσω από την Ducati".

"Έκανα έναν καλό αγώνα, λίγο όπως στο Motegi. Ξεκίνησα ήρεμος, βήμα βήμα βρήκα τον ρυθμό μου και ζέσταινα τα ελαστικά με καλό τρόπο", πρόσθεσε.

"Ίσως στους πρώτους πέντε γύρους θα μπορούσα να είχα πάρει περισσότερο ρίσκο, αλλά είπα απλώς "ΟΚ, ήρθε η ώρα να κάνω αυτού του τύπου τον αγώνα τώρα".

"Ερχόμουν όλο και πιο γρήγορα, αλλά είναι το πρόβλημα όταν είσαι πίσω από κάποια Ducati. Για να προσπεράσεις, πρέπει να είσαι πολύ, πολύ πιο γρήγορος γιατί φρενάρουν τόσο αργά, σταματούν τη μοτοσυκλέτα και ειδικά [έχουν] καταπληκτική επιτάχυνση".

"Είναι εκεί που έπιανα τον Pecco, αλλά δεν έβρισκα που να τον περάσω γιατί ήμουν λίγο πιο γρήγορος από αυτόν αλλά όχι αρκετά".

"Και μετά όταν ο Zarco μας προσπέρασε, μόλις από τη μια στροφή στην άλλη έκανε διαφορά. Οπότε όταν έχεις καλή ταχύτητα σε αυτή την κατάσταση είναι πιο εύκολο. Εκτός από αυτό, είμαι πολύ χαρούμενος για το Σαββατοκύριακο μου".

Επόμενο άρθρο »

Razgatlioglu: Προτιμώ να είμαι σαν τον Rea

« Προηγούμενο άρθρο

Miller: Ήξερα από πριν ποιοί θα είναι πραγματικά γρήγοροι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα