• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Δεν ένιωθα άνετα με την αλλαγή του καιρού πριν τον αγώνα
Αλλά ο Miller μου έδωσε συμβουλές που με βοήθησαν
Νέα 02/10/2022 - 22:37

O αγωνας της Ταϊλάνδης των 25 τελικά γύρων καθυστέρησε σχεδόν μία ώρα λόγω καταρρακτώδους βροχής, κάτι που οδήγησε στον δεύτερο βρεγμένο αγώνα των MotoGP της χρονιάς.

Ο πρώτος ήταν στην Ινδονησία τον Μάρτιο και είδε τον Bagnaia να αγωνίζεται για μια μακρινή 15η θέση, ενώ ήταν πάνω από δύο δευτερόλεπτα μακριά από τον ρυθμό στις βρεγμένες κατατακτήριες στην Ιαπωνία το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ως αποτέλεσμα, ο Bagnaia ήταν «αναστατωμένος» όταν οι συνθήκες άλλαξαν την Κυριακή εν όψει του αγώνα στη Buriram – αλλά λέει ότι ο ομόσταυλός του, Jack Miller, του προσέφερε συμβουλές τις οποίες χρησιμοποίησε για να κερδίσει μια κρίσιμη τρίτη θέση και να μειώσει την διαφορά του από την κορυφή του πρωταθλήματος σε μόλις δύο βαθμούς.

"Ειλικρινά, δεν ήμουν τόσο χαρούμενος", παραδέχεται ο Bagnaia για την αίσθησή του πριν από τον αγώνα της Κυριακής. "Σήμερα το πρωί στο ζέσταμα ξεκίνησα με τα ελαστικά που θα χρησιμοποιούσα για τον αγώνα και όλα ήταν τέλεια, μπόρεσα να έχω καλό ρυθμό".

"Λοιπόν, ήμουν τέλεια για τον αγώνα. Μετά, όταν είδα μετά τον αγώνα Moto2 ότι άρχιζε να βρέχει, στεναχωρήθηκα λίγο. Λοιπόν, ήμουν τυχερός που ο Jack ήρθε σε μένα και μου έδωσε μερικές συμβουλές".

"Αυτό είναι καλό. Με έναν ομόσταυλο νομίζω ότι θα είναι δύσκολο να έχουμε αυτή την κατάσταση, αλλά ελπίζω με τον Enea (Bastianini) να το κάνουμε αυτό του χρόνου. Ήταν λίγο πολύ το να πιστεύω στον εαυτό μου στο βρεγμένο".

 

Ο Johann Zarco της Pramac αποκάλυψε ότι η Ducati είχε δώσει οδηγίες στους αναβάτες της να είναι προσεκτικοί στη μάχη με τον Bagnaia για θέσεις που δεν ήταν βάθρα, ώστε να μην διακινδυνεύσουν τις ελπίδες του για τον τίτλο.

Ο Zarco κυνήγησε τον Bagnaia στα τελευταία στάδια στην Ταϊλάνδη, αλλά παραδέχτηκε ότι σκόπιμα δεν προσπάθησε να παλέψει για μια προσπέραση λόγω του κινδύνου.


"Σε κάποια φάση ήμουν ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον Marc Marquez, προσπαθούσα να φτάσω τον Jack και τον Μiguel, αλλά ήταν πολύ γρήγοροι. Ο Marquez με έφτασε και προσπάθησε να με περάσει, αλλά είδα ότι ζοριζόταν στο φρενάρισμα και έτσι επικεντρώθηκα σε αυτό. Νομίζω ότι για αυτό ο Zarco δεν μου επιτέθηκε, ήμουν δυνατός στο φρενάρισμα και θα ήταν μεγάλο ρίσκο. Στην κατάστασή μας, είναι καλό που δεν πήρε ρίσκο, ευχαρίστησα ήδη τον Johann και την ομάδα του".


Ο Fabio Quartararo δυσκολεύτηκε να φτάσει στη 17η θέση στον αγώνα, επιτρέποντας στον Bagnaia να μειώσει τη διαφορά σε μόλις δύο βαθμούς με τρεις αγώνες να απομένουν.


"Ήδη από τον προηγούμενο αγώνα είχα ζητήσει να μην με ενημερώνουν για τον Fabio από τον τοίχο των pits. Ήμουν 18 βαθμούς πίσω του και χρειαζόταν να συγκεντρωθώ στην οδήγησή μου".

Ο Bagnaia, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν επιφυλακτικός στο να επιτρέψει στις σκέψεις του πρωταθλητισμού να υπαγορεύουν τους αγώνες του, λέει ότι τώρα πρέπει να είναι "πολύ έξυπνος" στους τρεις τελευταίους αγώνες.

"Σίγουρα τώρα θα είναι πιο έντονο", είπε ο Bagnaia για την κούρσα του τίτλου. "Τους τελευταίους τρεις αγώνες θα πρέπει να είμαι πολύ, πολύ έξυπνος και έξυπνος σε όλες τις καταστάσεις, γιατί πιστεύω ότι οι δυνατότητές μας είναι πολύ υψηλές, αλλά δεν μπορώ να κάνω λάθη όπως έκανα στην Ιαπωνία ή πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές".

"Να γίνω έξυπνος λοιπόν, να προσπαθησω να καταλάβω κάθε κατάσταση. Γνωρίζουμε ήδη ότι στην Αυστραλία η πρόβλεψη μιλάει για κρύο, οπότε θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Ωστόσο, νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί".

Επόμενο άρθρο »

MOTOGPWORLD PADDOCK 17 @ Tailand 2022

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Οι πρώτοι 10 γύροι ήταν η πιο τροματκική εμπειρία της ζωής μου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα