• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Οδήγησα χωρίς πόνο
Πάει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που το ένιωσα αυτό
Νέα 25/09/2022 - 23:05

Ο Marc Marquez μπορεί να μην μετέτρεψε την πρώτη του pole position εδώ και τρία χρόνια σε ένα βάθρο στα MotoGP, αλλά οδήγησε έναν αγώνα χωρίς πόνο για πρώτη φορά μετά το κάταγμα του βραχίονα του 2020, επιτρέποντας στον σταρ της Repsol Honda να κάνει μια επίθεση στους τελευταίους γύρους.

Το να προσπεράσει τον Miguel Oliveira για την τέταρτη θέση σήμαινε επίσης ότι ο Marquez σημείωσε το καλύτερο αποτέλεσμα της σεζόν, σε αυτόν που ήταν ο πρώτος πλήρης αγώνας του από τότε που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αναδιάταξης των οστών τον Ιούνιο.

"Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ήταν ένας συμπαγής αγώνας, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν ένιωσα πόνο σε όλο τον αγώνα", είπε ο Marquez. "Ένιωσα ότι το χέρι ήταν "τεμπέλικο". Ένιωσα κουρασμένος στο τέλος, αλλά δεν ένιωσα πόνο και για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό".

"Για αυτόν τον λόγο μπόρεσα επίσης να επιτεθώ στον Oliveira. Είχε περάσει πολύς καιρός από τότε που είχα την αίσθηση να επιτεθώ σε κάποιον στους τελευταίους γύρους, γιατί πάντα ο πόνος ήταν εκεί και ήταν δύσκολο ακόμη και να διατηρήσω τη συγκέντρωσ;h moy στο παρελθόν. Αλλά σήμερα δεν ένιωσα πόνο, απλώς ένιωθα κουρασμένος, αλλά όλα ήταν υπό έλεγχο".

"Για τον ρυθμό ενός γύρου, δεν απέχω πολύ από το να οδηγήσω όπως θέλω. Αλλά για να έχω σταθερό ρυθμό και να ελέγξω τις στιγμές που δεν περιμένεις - τρέμουλο στα φρένα ή αλλαγή κατεύθυνσης - ακόμα εκεί μπορώ να βελτιωθώ. Αλλά είναι μόνο ο δεύτερος αγώνας από την τελευταία εγχείρηση".

Μια αλλαγή από το σκληρό στο μαλακό πίσω ελαστικό στην σχάρα εκκίνησης έδειχνε ότι ο Marquez θα έκανε μια ισχυρή επίθεση από νωρίς.

Ωστόσο, ένα πρόβλημα χαρτογράφησης οδήγησε τον οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην πέμπτη θέση στον 1ο γύρο, όπου παρέμεινε μέχρι να περάσει τον Oliveira.

"Το μόνο άτυχο σημείο στον αγώνα ήταν ότι έβαλα το μαλακό πίσω ελαστικό για επίθεση στην αρχή, αλλά είχα ένα μικρό πρόβλημα στον πρώτο γύρο, έχασα πολύ χρόνο και πολλοί αναβάτες με πρόλαβαν", επιβεβαίωσε ο Marquez. "Τότε το κλαό είναι ότι άλλαξα την χαρτογράφηση και αυτό το πρόβλημα εξαφανίστηκε. Ήταν ένα πολύ μικρό πρόβλημα, αλλά όταν είσαι σε ένα μεγάλο γκρουπ επηρεάζει πολύ τα πράγματα. Αλλά από εκείνο το σημείο ξεκίνησε ο αγώνας μου και είμαι χαρούμενος".


Παρά την αύξηση της αυτοπεποίθησης από την έλλειψη πόνου στο δεξί του χέρι, ο Marquez γνωρίζει ότι ο χαρακτήρας της πίστας του Motegi καθώς και βροχή κατά τις δοκιμές βοήθησαν να καλυφθούν οι τεχνικές ελλείψεις της RCV.

"Είναι δύο [διαφορετικά] πράγματα: επίπεδο βραχίονα, επίπεδο μοτοσυκλέτας", είπε ο Marquez, ο οποίος ήταν 7,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή του αγώνα, Jack Miller, και έκανε τον έβδομο ταχύτερο γύρο του αγώνα. "Η κατάσταση του βραχίονα γνωρίζουμε ότι θα βελτιωθεί με περισσότερα χιλιόμετρα θα είναι καλύτερη και είναι η μοτοσυκλέτα που πρέπει να βελτιώσουμε".

"Είναι αλήθεια ότι ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο. Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι η βροχή το Σάββατο με βοήθησε πολύ να κρατήσω φρέσκο το χέρι μου (​[εξοικονόμηση ενέργειας) και να ξεκινήσω από την pole position".

"Πρέπει επίσης να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας γιατί αυτή η πίστα επηρέασε λιγότερο τα αδύνατα σημεία της μοτοσυκλέτας μας. Για αυτόν τον λόγο μπόρεσα να είμαι γρήγορος από τις ΕΔ1, παρόλο που οδήγησα ακριβώς με την ίδια μοτοσυκλέτα, λίγο πολύ, με την Aragon, αλλά εδώ ήμασταν πιο κοντά με τους άλλους. Έτσι, είμαι πάντα ειλικρινής, και σε ένα κανονικό Σαββατοκύριακο, πιστεύω ότι η θέση μας θα είναι 7η-8η-9η. Όχι 4η".

Επόμενο άρθρο »

Jack Miller: Ήταν η καλύτερη οδήγηση της ζωής μου

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Ήμουν πολύ φιλόδοξος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα