• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: MotoGP ΕΔ1
O Miller οδηγεί το 1-2 της εργοστασιακής Ducati
Νέα 23/09/2022 - 11:52

Ο Jack Miller οδηγεί το 1-2 της εργοστασιακής Ducati μετά από μια εκτεταμένη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για την κορυφαία κατηγορία στο Motul Grand Prix της Ιαπωνίας. Ο Αυστραλός έθεσε 1: 44.509 κατά τη διάρκεια της επίθεσης που έκανε προς το τέλος για να τελειώσει 0.028 δευτερόλεπτα μπροστά από τον ομόσταυλό του, Francesco Bagnaia. Ωστόσο, ο άνθρωπος που εξακολουθεί να οδηγεί τον αγώνα τίτλου, ο Fabio Quartararo πήρε την τρίτη θέση και ο Aleix Espargaro τον ακολούθησε στην τέταρτη θέση. Ο νικητής του Grand Prix της Αραγονίας, Enea Bastianini, από την άλλη πλευρά ήταν μόλις 14ος μετά από μια πτώση στα τελευταία στάδια. 


Με ένα ειδικό χρονοδιάγραμμα για το ιαπωνικό GP, η μοναδική περίοδος ελεύθερων δοκιμών για την μεγάλη κατηγορία την Παρασκευή ήταν εκτεταμένη, διαρκώντας 75 λεπτα. Ενώ αυτό έδωσε σε ομάδες και αναβάτες άφθονη ευελιξία για να εργαστούν σε ρυθμίσεις αγώνα, η απειλή βροχής κατά τις ΕΔ2 αύριο (η μόνη άλλη περίοδος δοκιμών που θα διαχωρίσει τους αναβάτες που θα πάνε στις ΚΑΤ1 από αυτούς που θα πάνε στις ΚΑΤ2), σήμαινε ότι θα υπήρχε πάντα μεγάλη έμφαση στον ρυθμό ενός γύρου και στα φύλλα χρόνου. Ακόμη και η εμφάνιση της σημαίας βροχής, με 30 λεπτά να απομένουν και μερικές ελαφριές πτώσεις δεν ήταν αρκετά για να αποτρέψουν κανέναν, με τους αναβάτες να βάζουν μαλακά ελαστικά από νωτίς και να επιτίθενται. 


Ο Miller βρέθηκε για λίγο στην κορυφή κατά το πρώτο τέταρτο των δοκιμών, αλλά στην τελευταία του έξοδο ήταν που έκανε πραγματικά την διαφορά. O Αυστραλός πήδηξε από την 17η στην πρώτη θέση με 1: 44.660. Στη συνέχεια, παρά το γεγονός ότι φαινομενικά καθυστέρησε πίσω από τον Takuya Tsuda (που αντικαθιστά τον Joan Mir), έκανε 1:44.509, έναν χρόνο που κανένας αναβάτης δεν κατάφερε να ξεπεράσει. 


Ο Bagnaia φαίνεται να έχει κλείσει τη θέση του στις ΚΑΤ2 χάρη στο 1:44.537 που έκανε στα τελευταία τρία λεπτά των ΕΔ1 και ο Quartararo πήρε την τρίτη θέση με 1: 44.558. Ακόμα και ο Aleix Espargaro, ο οποίος ήταν μόλις 14ος με ένα λεπτό να απομένει, τελείωσε μόλις 0,068 δευτερόλεπτα μακριά από τον καλύτερο ρυθμό - και μόνο 0,040 δευτερόλεπτα πίσω από τον Bagnaia - με το 1: 44,577 που πέτυχε να είναι αρκετά καλό για την τέταρτη θέση. Ο Luca Marini, ο οποίος ποτέ δεν έχει οδηγήσει στο Motegi μια μοτοσυκλέτα MotoGP πριν από σήμερα, πήρε την πέμπτη θέση με 1: 44.645.

Ένας αναβάτης που έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα στο Motegi, αν και σχετικά λίγα στα MotoGP τα τελευταία χρόνια, είναι ο Marc Marquez. Στην πίστα της Honda, ο αναβάτης της Repsol Honda διεκδίκησε την έκτη θέση με 1: 44.656 ένω είχε ανέβει και στην κορυφή κατά τα πρώτα στάδια. Ήταν ένα ενθαρρυντικό αποτέλεσμα για τον οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή παρά τον εμφανή πόνο στον ώμο, όταν κατέβηκε από την RC213V στο τέλος μιας εξόδου του. Ο ομόσταυλός του, Pol Espargaro, τερμάτισε έβδομος με 1: 44.678.

Το ντουέτο της Red Bull KTM Factory Racing Duo, Brad Binder και Miguel Oliveira, πήραν την όγδοη και την ένατη θέση, αντίστοιχα, ενώ ο Maverick Viñales συμπλήρωσε την δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Είναι δύσκολο να βρω το κίνητρο για να παλέψω

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi: Moto2 ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα